Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když mě zavřou za krádež, jak dlouho po vyjití z vězení mohu krást znovu ? Osobně si myslím, že veze…
Araneus84 13.02.2020 14:01
Araneus84
Jeden vysoce postavený šéf od finančáků mi nedávno popisoval reálie z Francie. Známý herec byl na št…
L-Core 23.02.2020 19:52
L-Core
Jediná možnost je, aby to bylo jako v Rusku gulag. Vězni přijdou do lesa a všechno si musí sami vybu…
nerady 23.02.2020 20:04
nerady
Snad to tady nečte ILO a Středula. Jinak se z tvé odpovědi musí osypat. Když se osypou, vadit mi to…
L-Core 23.02.2020 20:34
L-Core
Průšvih je někde jinde. Je to v tom zda jsi dělal dluhy úmyslně či jsi padl do nastražené pasti nebo…
nerady 23.02.2020 22:13
nerady
Jen nechápu tvůj koment o padnutí do nastražené pasti ?? Myslím si, že NIKDO se nemůže nevědomky dos…
Schizo 26.02.2020 13:05
Schizo
Asi nemáš moc zkušeností. Do dluhů se můžeš dostat ani o tom nevíš. Jen pro příklad. Dělám předsedu…
nerady 26.02.2020 18:19
nerady
NE, zkušeností mám na rozdávání a to co ty popisuješ, je zase tvá chyba . Označenou schránku máš mít…
Schizo 13.11.2020 08:04
Schizo
Mně chodí složenky se zelenou kartou na pojištění auta, obvykle někdy o prázdninách, tak je dávám na… poslední
Yarda 13.11.2020 09:21
Yarda

Jeden vysoce postavený šéf od finančáků mi nedávno popisoval reálie z Francie. Známý herec byl na štíru s placením daní, tak ho prostě normálně šupli do báně. A rodina vzápětí sehnala prašule, aby byl dluh vyrovnán - a pan herec propuštěn.

Jasně, dluh vůči státu je (z pohledu státu) vždy skoro hrdelní zločin. Kdyby dlužil nějaké fyzické osobě, třeba by se to takhle radikálně neřešilo..

-----
Vězení pro (nezodpovědné) dlužníky, to by náš stát brzy zkrachoval. Vydělaly by akorát stavební firmy, které by věznice stavěly.
Bohužel.

Jediná možnost je, aby to bylo jako v Rusku gulag. Vězni přijdou do lesa a všechno si musí sami vybudovat. Dokonce v 70 letech minulého století (za Brežněva) se někde na Sibiři dohodl šéf policie s okresním tajemníkem a předsedou soudu a vybudovali si svoje soukromé vězení kde na ně makalo kolem 200 vězňů.

Průšvih je někde jinde. Je to v tom zda jsi dělal dluhy úmyslně či jsi padl do nastražené pasti nebo ti penále vyšponoval nějakej exekutor. Dalším problémem je, že se nyní dělá vše složitě a komplikovaně. Když budeš ve vězení tak ti dluh ještě naroste. Měl jsem známého, který seděl (alimenty, alkohol za volantem a neplnění zákazu řízení). Ve vězení mu jenom narůstal dluh za alimenty. Když chtěl pracovat tak to musí schválit chodbař, psycholog, ředitel věznice a další lidé. Když po půl roce konečně bylo schváleno, že může pracovat, tak byl přemístěn do jiného zařízení a tam to začalo nanovo. Když to bylo schváleno po další době tak Klaus vyhlásil amnestii. Za ten rok mu dluh zase narostl. Vyšel z vězení ale měl zákaz řízení. Při jeho zaměstnání řidičák však potřeboval. Nakonec skončil někde v cizině a ani nevím jak to s ním dopadlo. Naši zákonodárci schválí takovou blbost jako je uzavírání smluv po telefonu. Ten kdo pro to zvedl ruku by měl být okamžitě uvězněn, jelikož jen podporuje všechny podvodníky. To samé se dělo v poslanecké sněmovně při schvalování zákona o solárních elektrárnách kdy v tom jela třetina poslanců skrytě, třetina otevřeně a třetina nevěděla co schvaluje. Politiky máme schopný, neschopný a všehoschopný. Těch prvních je ale žalostně málo.

Jen nechápu tvůj koment o padnutí do nastražené pasti ?? Myslím si, že NIKDO se nemůže nevědomky dostat do nějakého dluhu...NE . Že nezaplatil pokutu a po letech mu přijde exekuce.. ? Že dědil a souhlasil i s dluhem a teď se mu to nelíbí ? Že neplatí výživný a spoléhá na postHavlovskou dobrotu sociálního státu ?...Ne nevěřím...

Ano stane se i to, že pokud usiluje o zaměstnanost ve vězení , nemusí být zaměstnán, ( ikdyž valná většina jen vymejšlí jak nemakat ), ale do toho vězení NIKDY nikoho nezavřou za nedopatření...vidím to denně, bohužel, kolikrát se ještě vymyslí peněžitý trest, podmínka v podmínce, nebo nekonečný přidávání OPP..z toho se mi chce blejt...takže panáček toho musel mít hafo a pak se rozčiluje že mu narostl dluh ?

A dnešní vězni mají pobyt fakt jako na táboře, to je samá vyvážená strava, přesně normovaná, antibakteriální a antialergický hadry...všichni vědí jaký mají ve výkonu práva ale za co tam jsou jim uniká...A ono vyjednat práci mimo objekt věznice, zajistit odvoz, střežení a cestu zpět není jako si skočit na melouch, to snad chápeš, takže tak jednoduchý to není, bohužel.

Že mu vzali papíry za chlast a za porušení zákazu řízení ? WTF ? A co by jako doprdele chtěl ? Já osobně bych takový hovada střílel, ano, jedinné spravedlivé řešení, které nezatíží ani státní kasu..

Asi nemáš moc zkušeností. Do dluhů se můžeš dostat ani o tom nevíš. Jen pro příklad. Dělám předsedu sdružení SVJ a nebydlím v místě sdružení. Dopisy pro sdružení mi však doručovatel neházel do schránky i když jsme tam pouze tři vlastníci. Někdo strhl jmenovku a já to hned neřešil. Doručovatelé se mění jak ponožky a nový vracel dopisy s upomínkami za nezaplacené pojistné zpět. Po třech měsících jsem to zjistil, pojistka ale už byla zrušená a pojišťovna požadovala penále. Naštěstí to byla pouze krátká doba a penále vyskočilo na 600,-Kč. Nebo jsem potřeboval na finančáku potvrzení o bezdlužnosti (pro žádost o dotaci), a bylo mi sděleno, že tam máme dluh. Říkám jim, že si nejsem vědom ničeho a že jsem nedostal žádnou výzvu či upozornění. Bylo mi sděleno, že dluh je 5 korun a že na malé částky neposílají upozornění. Ptám se jak dluh vznikl a bylo mi řečeno, že to vzniklo při zaokrouhlování. Typickým dluhem lidí kteří o ničem nevědí jsou dluhy u zdravotních pojišťoven a na sociálním pojištění. Buď za tebe neplatí zaměstnavatel, i když ti to ztrhává z platu a nebo to vznikne tím, že hned nenastoupíš do nového zaměstnání a neodvedeš za dobu kdy nepracuješ příslušné částky. Také se mi podařilo změnit zdravotní pojišťovnu a zaměstnavatel, jelikož jsem mu to zapomněl oznámit odváděl pojistné po 6 let původní pojišťovně. Penále 80000,- mi vyfrkli během pár dnů. Naštěstí je tam možnost zažádat o snížení penále a nakonec mě ta sranda stála 8000,- Kč. Myslíš že v těchto případech byl vždy úmysl?

NE, zkušeností mám na rozdávání a to co ty popisuješ, je zase tvá chyba . Označenou schránku máš mít už jen z principu předsedy SVJ = nemáš = tvůj boj .
A jak píše Prasak, to že ti zaměstnavatel strhává a neodvádí, není tvůj problém = jinej příklad prosím.
A to že jsi zaměstnavateli neuvedl změnu pojišťovny je zase a jenom tvůj problém o kterém jsi věděl a zase nic neudělal = takže, kde jsou ty příklady , kdy se do dluhů dostaneš ani o tom nevíš ( neplést si se slovem NECHCI vědět )

Mně chodí složenky se zelenou kartou na pojištění auta, obvykle někdy o prázdninách, tak je dávám na místo, kde silážuji složenky k zaplacení a když se blíží jejich čas, zaplatím je a novou zelenou kartu si uložím do futrálu co ho s sebou vozím v autě. Jednou jsem chtěl dát auto do opravy, shromažďoval jsem k tomu doklady a zjistil jsem, že už čtrnáct dní jezdím se starou zelenou kartou a nezaplaceným pojištěním - holt se ta nová zelená karta někam zatoulala a do mé poštovní schránky nedorazila. Nebo se mi taky stalo, že jsem rok neměl zaplacené pojištění na motorku - manželka si usmyslela, že mi ve věcech udělá pořádek a tu složenku co jsem měl připravenou k zaplacení někam zabordelila.
Jistě, je to má chyba, mám si to kontrolovat.
Naštěstí to nemělo žádné následky, akorát mne upomínali, ten rok jsem snad motorku nevytáhnul z kůlny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru