Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Platnost dokumentu

Ahojky,
Mám dotaz ohledně zákona lex-voucher. Na léto sem měl zakoupený zájezd od společnosti fisher a bohužel vzhledem k situaci nelze zajistit její průběh. Od společnosti mi byl nabídnut voucher, ale jelikož spadám kategorie, která může voucher odmítnout a požádat vrácení peněz chtěl jsem této skutečnosti využít a žádat vrácení peněz. Fisher po mě chtěl doložení skutečnosti úředním dokumentem, který jsem zaslal. Dokument mi byl vystaven 1.8.2018 a byl jsem odmítnut s tím, že je dokument příliš starý. Jak je to s platnostní úředního dokument (úředního oznámení). Jakou trvanlivost mají ?

Předmět Autor Datum
Tak jim nafoť OP se zakrytým číslem OP a rodným číslem.Nebo ŘP. Platnost dokumentu je taková, jakou… nový
Karel04 05.06.2020 22:28
Karel04
Moje osobní údaje mají včetně data narození atd. jelikož jsem jim to úřední oznámení zasílal. Ono jd… nový
Petrklíč 05.06.2020 22:30
Petrklíč
To je celkem normální, že to nechtějí uznat. Mimo věkové hranice u všeho ostatního mohlo od roku 201… nový
karel 05.06.2020 22:34
karel
Je to krátkozraké, momentálně si možná pár korun od lidí, co se s nima nechtěji hádat zachrání, ale… nový
ml1 10.06.2020 15:47
ml1
Pokud jde třeba o zdravotní stav asi bude třeba novější potvrzení od lékaře.Totéž pro osobu nezaměst… nový
Karel04 05.06.2020 22:36
Karel04
Takže na ten úřad stejnak musím... Díky hoši ! nový
Petrklíč 05.06.2020 22:44
Petrklíč
https://debaty.net/discussions/2867884-byl-jsem-postizen-jednanim-na-ouradech Já jsem chtěl po katas… nový
Yarda 06.06.2020 12:44
Yarda
Zkus je umlátit logikou.Pokud byl dokument vystaven nějaké době dokládající nějakou skutečnost(asi d… poslední
Kampus 13.06.2020 17:28
Kampus

Moje osobní údaje mají včetně data narození atd. jelikož jsem jim to úřední oznámení zasílal. Ono jde o to abych prokázal, že do té skupiny patřím, což mi nechtějí uznat na základě stáří dokumentu. Vzhledem k tomu, že mě takhle tlačí k tomu, abych si oznámení vyřizoval znova s tím, že úřad má zákonou lhůtu 30 dnů na vyřízení chci vědět jestli jenom lakujou a nebo je opravdu dokument po 2 rokách stále platný a oni porušují zákon tím, že ho odmítají příjmout.

Je to krátkozraké, momentálně si možná pár korun od lidí, co se s nima nechtěji hádat zachrání, ale já bych si na příště rozmyslel s takovou cestovkou uzavírat nějakou další smlouvu. A Fisher i rozhodně neni "jednosezónní" firma (i když s Fisherem už nemají kromě obchodní značky nic společného), ti určitě budou chtít podnikat i další roky. Právě to jak obchody řeší reklamace a další nestandardní situace ukazuje, jak si zíkazníků váží, ne to, co dokážou prodat.

https://debaty.net/discussions/2867884-byl-jsem-postizen-jednanim-na-ouradech
Já jsem chtěl po katastrofálním ouřadu, aby opravili druh stavby, omylem ji zanesli jako garáž, ačkoliv byla ohlášená jako kůlna, tak i postavená a zkolaudovaná ještě od rodičů. Ale na ouřadě mi ty dokumenty neuznali, že už je dlouho kdy to bylo postavené a kdo ví co tam místo toho stojí. Čestné prohlášení jim nestačilo, musel jsem otravovat ještě úředníka ze stavebního odboru, aby se přišel přesvědčit a vydat úřední lejstro, že tam pořád stojí kůlna a ne banka, veřejný dům nebo rozhledna.
:x:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru