Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nakup z bazaru

Dobrý den,

koupil jsem elektrický gril ze serveru bazoš.cz

Pán mi ho dovezl, dle všeho vypadal v pořádku . Což sám pán tvrdil.
Po připojení ne jen, že kolíky na připojení byly vyhnuté tak i statika zafungovala a já dostal ránu.

Jak se řeší , když vám někdo prodá závadné zboží ohrožující vaše zdraví ? Avšak z bazaru.

Předmět Autor Datum
Řeší se to dohodou s prodejcem. Pokud to nezabere, tak soudním sporem. Ale bude to tvrzení proti tvr…
Wikan 21.06.2020 21:34
Wikan
Děkuji. Platil jsem hotově o to horší.Nicméně mam celou komunikaci.
Jalovec 21.06.2020 21:39
Jalovec
Než sa dovoláš pravdy, zober kombinačky a zrovnaj kolíky do správnej polohy alebo zahoď vec do potok…
Nuda 22.06.2020 10:05
Nuda
Ceny v bazarech a teď myslím obchody ne annonci a podobně jsou občas zajímavé. Kdysi se dalo v bazar… nový
ml1 22.06.2020 16:20
ml1
Chápu. Byla to moje blbost , že jsem to nevzal se smlouvou alespon. Nicméně s pánem je rozumná domlu… nový
Jalovec 22.06.2020 18:08
Jalovec
Pokud to byla statická elektřina, tak to neni problém (předpokládám, že statickou lektřinu byste neř…
ml1 22.06.2020 16:14
ml1
Tak jsem konvovku rozebral. Levá strana byla ohořelá, plíšek už tam skoro neexistoval. Takže zkrat k… nový
Jalovec 22.06.2020 18:07
Jalovec
Chránič tady na zasuvkách není. A jistič ne vždy vyhodí v tomto případě ne.Nicméně na kryt něco šlo. poslední
Jalovec 22.06.2020 18:09
Jalovec

Než sa dovoláš pravdy, zober kombinačky a zrovnaj kolíky do správnej polohy alebo zahoď vec do potoka (do jarku v lese) a kup si so zárukou na základe MO paragónu fungl nový gril.

Však ak si kúpil takýto črep (a ešte k tomu bez riadnej písomnej kúpno-predajnej zmluvy spísanej v zmysle Obč.zákonníka v platnom znení, potvrdenej kompetetntnou úradnou osobou s verifikovaním podpisov na zmluve na základe identifikačných údajov predávajúceho) keš, vyplatený na dosku, nemohol si zaplatiť viac, ako 1/20-nu z ceny novej veci. Takýto bazárový črep bez zmluvy nemá žiadnu hodnotu, akurát za odvoz, zadarmo.

Nepoučiteľný národ vypatlancov. Minule som kukol bajočko do portálu bazos.sk, kde lúza predávala použité, "úplne nové" digitálne črepy (telefény, noťasy, PC desktopy) takmer drahšie za sumy, než ich dostane človek kúpiť priamo v obchode. No, dnekúp to, ako džigitálky od Cigáňov za zľatých komunistov na ulici v cene 3.500.-Kčs za kus, dnech moje dzecká dnežerú, dnech do rána dzeci umrú hladom, ako zadarmo dávam.

Ceny v bazarech a teď myslím obchody ne annonci a podobně jsou občas zajímavé. Kdysi se dalo v bazarech slušně nakupovat, ale dneska za 90% (ale i 150%) ceny nového a prakticky bez záruky. Navíc dnešní věci ani nejsou dělané na nějaké opakované používání. Neřeknu 30+ let staré věci, které ještě byly dělané "na věčné časy" ale to už jsou zase starožitnosti a tam jsou ceny přehnané ještě víc. Fakt nejsem blázen. Však také spousta bazarů a vetešnictví skončila nebo přešla na prodej čínských plagiátů.

Naposledy jsem asi před 15 lety chtěl koupit monitor, předchozí, které mě stály nějakou rozumnou bazarovou cenu odešly, čekal jsem opět, že to max pětistovka vyřeší. Tak jsem zašel do Růžovky a ceny hodně jetých CRT jak za nové LCD ceny méně jetých ještě mnohem vyšší, tak jsem koupil nový, mám ho dosud. Tehdy jsem řešil strategickou otázku, jestli CRT (byly tehdy už dost levné a přitom dobré byl to spíš takový výprodej) nebo LCD (byly za srovnatelné ceny), nakonec zvítězila praktičnost, LCD jsem odnesl s jednou rukou v kapse, na CRT bych si musel zjednávat stěhováky a navíc jaké bylo najednou nezvyklé místo na stole. Ale to jsem se dostal už hodně mimo, to byl jeden z posledních pokusů nakoupit něco v bazaru, je to zajímavé, že ceny nových komponent šly dost dolu, zatímco bazary si své ceny stále drží, našel bych jistě řadu dalších příkladů.

Pokud to byla statická elektřina, tak to neni problém (předpokládám, že statickou lektřinu byste neřeřil), pokud to brní nebo kope, tak to problém je a řekl bych docela vážný - předpokládám, že je to zařízení třídy I. tedy s kovovým krytem (správně) připojeným na ochranný vodič. A když je kryt připojený na ochranný vodič, nemůže dávat rány (teda s výjimkou těch elektrostatických, ale to neni problém toho zařízení, když je člověk nabitý stejnou ránu dá topení nebo cokoliv jiného), protože i kdyby probíjel, tak vyrazí jistič nebo chránič, a kostru drží na stejném potenciálu jako vše ostatní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru