Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Trvalé bydliště

Zdravím,
známá se dostala do tíživé situace z důvodu docházky dcery do školy. Prosí nás, jestli by ona a její dcera mohly mít trvale bydliště na naší adrese.
Vůbec tomu nerozumím, jde mi o to, jestli z toho pro nás nevyplyvaji nějake důsledky (např návštěva exekutora když to preženu).
Dik moc za odpověď!

Předmět Autor Datum
Kde jinde by měl exekutor začít pátrat, co má zabavit, když ne v místě trvalého bydliště? Pak bude n…
L-Core 24.06.2020 21:55
L-Core
ja by som skvôr povedal že je to naopak... Exekutor podla mňa musí dokázať že vec ktorú ide odoberať… nový
Lorenzo 03.07.2020 13:08
Lorenzo
Ono je celkem jedno, co si myslíš. https://www.pravnilinka.cz/jak-se-branit-proti-neopravnenemu-zaba… nový
karel 03.07.2020 13:19
karel
K projednání o vyškrtnutí věci ze soupisu nenařizuje exekutor jednání, nýbrž rozhoduje pouze na zák… nový
Lorenzo 03.07.2020 14:10
Lorenzo
Že se ti to nelíbí neznamená, že to tak není. poslední
karel 03.07.2020 14:31
karel
Exekurtor chodí všude, kde může nalézt majetek dlužníka. Je jedno, zdali má u Vás trvalý pobyt, či t… nový
milan.cukrar 25.06.2020 06:02
milan.cukrar
Trvalý pobyt môže na vecne príslušnej ohlasovni pobytov zariadiť výhradne majiteľ (prípadne podielov… nový
Nuda 25.06.2020 09:47
Nuda
Vidím to tedy tak, že pokud si ta známá na vlastní náklady připraví tu smlouvu, asi by to šlo. Věc s… nový
aki 27.06.2020 11:07
aki
A taky ještě nějakou cenu za největší žvásty, protože už mockrát poradil totální hovadiny. Od zdi ke… nový
Prasak 27.06.2020 11:44
Prasak
Vzhledem k tomu, že už jeho první věta je blbost, tak nikdo normální snad ani nečetl dál. Trvalý pob… nový
Araneus84 29.06.2020 15:45
Araneus84

K projednání o vyškrtnutí věci ze soupisu nenařizuje exekutor jednání, nýbrž rozhoduje pouze na základě předložených písemných důkazů. Je tak nezbytné, aby navrhovatel již v samotném návrhu o vyškrtnutí věci ze soupisu, předložil všechny listiny, které náležitě prokážou, že byla sepsána věc, která nepřipouští exekuci.

To čo je za kravinu??? To mám ako brať tak že si ako debil budem musieť ku každej jednej veci odkladať doklad o kúpe aby som sa proti tomu mohol brániť??? ...Toto mohol vymyslieť len debil

Exekurtor chodí všude, kde může nalézt majetek dlužníka. Je jedno, zdali má u Vás trvalý pobyt, či tam jen bydlí bez trvalého pobytu, který je jen administrativní údaj.

Pokud u Vás nebydlí, nevidím jediný důvod, proč mít u Vás trvalák. Pokud je to jen kvůli škole, asi bych to ověřoval.

Trvalý pobyt môže na vecne príslušnej ohlasovni pobytov zariadiť výhradne majiteľ (prípadne podieloví alebo bezpodieloví spolumajiteľa) 1/1-ny z celku nehnuteľnosti. V obrátenom garde je detto možné zrušiť trvalý a prechodný pobyt nájomcu (ba hocikomu, nemusí byť zrovna nájomca) aj bez jeho súhlasu a písomnej výpovedi s nájomcom, zase na ohlasovni. (K zrušeniu pobytu je hotové tlačivo na internete f;A4, poslať ho stačí poštou na vedomie alebo prísť osobne. Lehota je 30 dní do akceptácie zrušenia pobytu ohlasovňou, nemusí dať úrad na vedomie ak je vec v poriadku podaná a správne vyplnená).

Ak spíše prenajímateľ precízne nájomnú zmluvu na dobu určitú s nájomcom, verifikovanú pred notárom alebo úradnou osobou svojimi podpismi v ktorej bude v zozname presne uvedený hnuteľný majetok nadobudnutý prenajímateľom ešte pred uzatvorením nájomnej zmluvy s dodatkom, že v prenajatých priestoroch nepatrí do vlastníctva nájomcovi ani špendlík, ani použité drievko o nanuka, nájomcovi je zakázané vlastniť v nehnuteľnosti akýkoľvek jeho hnuteľný majetok okrem presne v zmluve uvedených vecí určených k osobnej potrebe (hygiena, ložné prádlo, konkrétne oblečenie) v tom prípade exekútor nemá šancu.

Ešte by bolo vhodné k zoznamu v zmluve doložiť nákupné paragóny hnuteľných vecí, ktoré nadobudol prenajímateľ výhradne z vlastných finančných prostriedkov na vlastné meno a adresu. Ak si prenajímateľ kúpi počas trvania nájmu nejakú hodnotnejšiu vec (elektroniku, vozidlo, starožitný nábytok apod.), je vhodné uviesť pri kúpe u predajcu veci meno, identifikačné údaje, adresu kupujúceho, teda osoby prenajímateľa, aby nedošlo k nedorozumeniu.

Vidím to tedy tak, že pokud si ta známá na vlastní náklady připraví tu smlouvu, asi by to šlo. Věc se má tak, že její dcera má (z mě neznámého důvodu) trvalé bydliště asi 100km odsud a nevezmou ji v našem městě do školy.
Díky všem!

"ani použité drievko o nanuka" :-D Nuda, vy byste měl dostat nějakou Poradna cenu za nejvtipnější odpovědi (a taky znalé, už několikrát jste mi dobře poradil)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru