Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pracuji .. nepracuji ...?

Ahoj vsem mam mensi problem a nevim jak ho vyresir respektive nevim co je pro me lepsi udelat:

Pracuji u znameho 2,5 roku ja jsem OBZP a vydelam si u nej v rozmezi 8-12 tisic mesicne.

(zdravotni si platim) chci se zeptat ma smysl to davat na nejakou smlouvu ? na jakou a proc ? nechci aby za me musel jeste neco platit protoze to by neudelal pak tu smlouvu.´

nechci tim ohrozit jeho nejak zpetne .

kdyby napsal ze u nej delam 2,5 roku bud na dpp nebo dpc kolik by musel odvest statu a nebo ja ? jak tohle funguje ? prosim o radu. dekuji vam.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pochopím, že zaměstnavatel chce vydr*at se státem a zaměstnancem, aby pokud možno nic neplatil. Nepo…
L-Core 25.09.2020 19:44
L-Core
Jediná možnost je DPP 25 hodin týdně, 400Kč/hodinu, -ne 25 hodin týdně, ale měsíčně.… nový
Karel04 26.09.2020 22:54
Karel04
Jasně, upsal jsem se, měsíčně. 300/12= 25. :-x poslední
L-Core 27.09.2020 20:30
L-Core

Pochopím, že zaměstnavatel chce vydr*at se státem a zaměstnancem, aby pokud možno nic neplatil. Nepochopím ale zaměstnance, kteří se sebou takto vydr*ávat nechají. Vím, že mnoho takových má do důchodu daleko a "my stejně za třicet roků žádný důchod nedostaneme", ale tohle strpět je skoro vždy čirý nerozum. Výjimkou může být (hypotetický) stav, že mzda načerno je mimořádně vysoká a "zaměstnanec" je schopen si našetřit pořádný "polštář" (a to se prakticky nikdy neděje).

@tazatel: ten tvůj známý ti žádnou "rozumnou" smlouvu zpětně asi nedá, to by musel být padlý na hlavu, aby na sebe nahrnul problémy, doměrky a pokuty. Jediná možnost je DPP 25 hodin týdně, 400Kč/hodinu, pokud podepíšeš prohlášení, 10.000 hrubého = 10.000 čistého = 10.000 náklady zaměstnavatele. Tohle jsem zažil jen jedenkrát, kdy zaměstnanec/starobní důchodce = jediný společník a jediný jednatel firmy. A firma byla schopna "od stolu" "skoro bezpracně a za pár hodin" vydělat třeba 100k měsíčně (čisté zprostředkování). Žádný jiný zaměstnanec, tam to bylo opravdu obhajitelné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru