Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Porušení a nucení porušení covid nařízení ze strany zaměstnavatele

Dobrý den, v naší firmě (cca 200 zaměstnanců) dochází k situaci jež nás velice znepokojuje a rádi bychom dostali radu či možnosti, které máme.
Ve zkratce firma vědomě porušuje vládní nařízení či zákon ohledně opatřeních covid-19, diktuje si vlastní pravidla a dala najevo, že je dál hodlá porušovat, aniž by si to s námi narovinu vyříkala a zhodnotila situaci. Člověk se potom nediví, že je ve státě situace jaká je.. Přístup zaměstnavatele nás uráží, ohrožuje, děsí a ser*. Co tedy dělat a jaké mohou být následky? Při nahlášení KHS dostane firma velkou pokutu a pak budeme bez prémií? Nebo to máme řešit jen přes lékaře individuálně? Potom z toho bude pěkný holubník a efekt poloviční. Je to hnus co se děje, zdraví zaměstnanců je vedlejší.

Předmět Autor Datum
Nějak mi tam chybí popis toho, co konkrétně dělají. nový
Wikan 24.03.2021 17:51
Wikan
Ano chybí záměrně, pokud je ale nutný k odpovědi..: - pozitivní vedoucí, který je denně v kontaktu s… nový
aladinvino5 24.03.2021 18:15
aladinvino5
Takovou firmu bych okamžitě naprášil příslušným úřadům, minimálně hygieně. A určitě bych v takové fi… nový
L-Core 24.03.2021 21:49
L-Core
Nielen nahlásiť úradom, rovno podať TO na vedenie firmy pre porušovanie pandemických opatrení a podo… nový
yYy 27.03.2021 20:17
yYy
Určitě oznámit minimálně hygieně a sami řešit jednotlivě s lékařem (potřebujete, aby Vám nařídil kar… poslední
ivzez 30.03.2021 19:46
ivzez

Ano chybí záměrně, pokud je ale nutný k odpovědi..:
- pozitivní vedoucí, který je denně v kontaktu s námi ostatními, i bez roušky ve společné jídelně, hygieně nepředal žádné rizikové kontakty (pravděpodobně po domluvě s vedením firmy)
- zaměstnanec včera odešel dobrovolně s příznaky na test a do karantény
- dnes několik zaměstnanců odešlo do karantény a na pcr test z dnešního pozitivního firemního antigenního testování (blízký kontakt s námi)
- stáhnutí zaměstnance z karantény do práce před uplynutím karanténní doby (cca 3 dny)
A ostatní, kteří už měli být skrz přímý kontakt s nakaženým v karanténě (pravděpodobně nakažených bude půlka oddělení) skrz postoj firmy čekají na pcr ostatních, kde pokud někdo další "bude" dle slov vedení firmy, tak si hodíme týden preventivní karantény. Zase vycucané z prstu, pokud se nemýlím je 14 dní. Slova vedení, když jsme žádali o informace co se bude dít, byla. Je pozitivní a co jako? Všechny to sere, máme tedy odejít do karantény a řešit to individuálně s doktorem, nebo co dělat? A co nám hrozí, děkuji. Pokud je náš úsudek správný, něco nám hrozí spíš když do karantény nepůjdeme, tedy jít proti vedení firmy.

Nielen nahlásiť úradom, rovno podať TO na vedenie firmy pre porušovanie pandemických opatrení a podozrenie zo šírenia nebezpečnej a nákazlivej choroby §15 Trestního zákonníka ČR, §152 Tr.zák. ČR. Len potom sa bude vedenie čudovať, až tam nabehne polícia rovno so zatykačom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru