Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může mi šéf během např. tří dnů změnit pracovní harmonogram?

Ahoj,

dělám ve třísměnném provozu (resp. mám ho napsaný ve smlouvě), ale 90% času pracujeme jen ranní směny, a když se nestíhá, tak chodíme ještě na odpolední, popř. noční. Ale změna pracovních směn u nás probíhá přibližně takto:

Přijde mistr v pátek odpoledne, hodinu před koncem naší směny, že po víkendu jdeme třeba na odpolední...A já se chci zeptat, jestli je moji povinností mu v tomto případě vyhovět. Co vím, tak lhůta, kdy mi šéf nařídí jiný pracovní harmonogram je 14 dní, ale nevím, jak je to v případě, že jsem ve smlouvě podepsal, že jsem ochotný pracovat na tři směny. Pokud to není moji povinností, je nějaká možnost, jak se bránit? (Hádám, že jednoduše odmítnout chodit na danou směnu, s tím, že se odkážu na nějaký paragraf?)

Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Ako vzdy odpovedam aj tu...vzhladom na pandemiu a prichadzajucu ekonomicku krizu kludne v robote vys…
fleg 29.03.2021 07:42
fleg
Ano, zaměstnavatel je povinen zaměstnance seznámit s rozpisem pracovních směn 14 dnů předem. Jde- li… poslední
ivzez 30.03.2021 19:39
ivzez

Ako vzdy odpovedam aj tu...vzhladom na pandemiu a prichadzajucu ekonomicku krizu kludne v robote vyskakuj. Prichadza totizto doba, ked na tvoje miesto bude cakat dalsich 5 ludi, takze si treba rozmysliet, ci som schopny zamestnat sa inde a ci ta praca bude pre mna lepsia.
Je asi jedno, ci je veduci v prave (podla mna nie, v 3 zmennej prevadzke proste pracujes na 3 zmeny podla potreby), otazka je, ci tam chces pracovat alebo pojdes niekde inde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru