Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čerpání dovolené

tu práci budu muset všechnu dodělat, šéf řekl, ať pak každý den udělám 15 hovorů a 15 mailů navíc k těm starým, do příští dovolené prej určitě dodělám.

Tak co se nervuješ? Tisíce mailů budeš řešit do příští dovolené, i šéf s tím počítá. Když to nestihneš v pracovní době, musí zaplatit přesčasy. Protože je jeho chyba, že si nezařídil náhradu nebo to nedělal sám.

služební hovory musím vždycky po skončení práce zanést do systému

Ne po skončení práce, ale na konci pracovní doby.

takže si nemůžu vybírat dovolenou, za kterou bych musela vracet peníze.

Tak si prostě budeš vybírat dovolenou postupně, za každý odpracovaný měsíc máš nárok na 1/12. Pokud ti zbyde nějaká nevyčerpaná dovolená z letoška, vybereš si ji příští rok před tou novou.

všechny maily budu muset dodělat. Bude jich ještě víc o ty stížnosti.

Po dobu dovolené si na mailu nastav automatickou odpověď, že jsi mimo práci a že odpovíš hned po návratu.

v létě mám deprese, když vidím, že je venku hezky a já musím být zavřená a dělat práci. V zimě mám deprese ze špatného počasí,

Nemusíš pracovat 20 hodin denně, to je tvoje blbost, že s něčím takovým souhlasíš. Pracovní telefon můžeš vypnout a maily číst až druhý den ráno. Pokud máš sjednanou nějakou pracovní pohotovost a být na telefonu, tak to musí být zaplaceno.

v listopadu a o vánocích právě nejvíc, takže tu dovolenou proležím v posteli, o pobytu na čerstvém vzduchu si můžu nechat zdát.

Se špatným počasím v zimě neporadím, ale čerstvého vzduchu je zejména na chatě určitě dost, můžeš místo ležení chodit na procházky. Pořiď si třeba psa, ať máš nějakou zábavu a důvod chodit ven.
Jestli máš nějaké dlouhodobé stresy, obavy a deprese, bylo by nejlepší vyhledat odbornou pomoc, jinak se to asi samo nezlepší. Hlavně si víc věř, nelituj se a nenech se sebou manipulovat. Hodně štěstí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny