Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mzdový výměr vs Dohoda o smluvní mzdě

Dobrý den,
v pracovní je napsáno "Mzda je určena mzdovým výměrem".
avšak když mi byl dodán "Mzdový výměr" tak nadpis zní "Dohoda o smluvní mzdě" a následně pod zaměstnavatel a zaměstnancem je věta "uzavírají následující mzdový výměr s účinností..."

Moje otázka zní, zda se opravdu jedná o mzdový výměr?
a) název je odlišný - dohoda je něco jiného než výměr
b) ve mzdovém výměru nesmí být stanoveno, že se jedná o dvoustranou dohodu (ani obdobná formulace, že mzda je sjednaná, apod.). Mzdový výměr je sdělením, nikoliv dohodou, čili "uzavírají" se mi jeví jako dvoustranou dohodu.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, pokud máte uvedeno, že mzda je určena ve Mzdovém výměru, měl byste dostat opravdu mzdový… poslední
Nina35 25.07.2024 08:52
Nina35

Dobrý den,
pokud máte uvedeno, že mzda je určena ve Mzdovém výměru, měl byste dostat opravdu mzdový výměr. (který tedy pro vás není moc výhodný). Myslím, že mají ale jenom chybně uvedený název dokumentu. Pokud je tam uvedeno, že "uzavírají následující mzdový výměr", tak se jedná asi zřejmě opravdu o mzdový výměr. Jak jsem se dočetla tady mzdovy-vymer, tak i na mzdovém výměru může být kolonka na podpis zaměstnance, ale nemá to vůbec žádný vliv na platnost výměru., tzn. je to opravdu jednostranný dokument, kde váš podpis nemá žádnou váhu. Není pro vás výhodnější mít uvedenou mzdu přímo v pracovní smlouvě? Takhle může dojít kdykoliv ke snížení mzdy i bez vašeho souhlasu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru