Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Operator učtuje hovory, ktoré som neuskutočnil

Dobrý deň,

mám problem, že mi operátor učtuje neake minúty, ktoré som určite neuskutočnil. Vlastním dve karty na dvoch mobilných telefonoch a platim za ne jeden učet. Z jedneho čísla vobec neuskutočnujem hovory a neposielam SMS a napriek tomu mi operator vyfakturoval 10 minut hovorov. Prosím o radu ako sa mam zachovať.

Dakujem

Předmět Autor Datum
Nejsem právník a v právních záležitostech se příliš nevyznám. Ve tvém případě bych nejprve podal rek…
vlazy 05.12.2012 09:32
vlazy
Deset minut, to je doslova maximálně pár euro. Nevím, zda bych to řešil (provoláš více peněz). Chápu…
L-Core 05.12.2012 10:50
L-Core
Pokud operátor má nějaké bezplatné tel. číslo nebo bude s ním komunikovat prostřednictvím e-mailu ta…
vlazy 05.12.2012 11:17
vlazy
pokud tech "par euro" nebude resit par milionu zakazniku, tak si operator prividela jen "par" milion…
ms-fiala 05.12.2012 14:18
ms-fiala
ved prave neviem ci sa mi to platí, ale ak mi maju kazdy mesiac učtovat po 1€ takn sa to nazbiera je…
prcoff 05.12.2012 12:21
prcoff
nezabúdaj na to,že pokial to operátor postúpi vymáhačskej agentúre,tam narastajú úroky 0,5% za každý… poslední
audax 11.12.2012 23:50
audax

Nejsem právník a v právních záležitostech se příliš nevyznám. Ve tvém případě bych nejprve podal reklamaci na ty vyfakturované a neuskutečněné minuty a požadoval vysvětleni. Podle toho jak se k tomu operátor vyjádři a nebo zda peníze za neuskutečněné hovory vrátí nebo je vrátit odmítne bych až pak zvažoval nějaké další kroky.

Deset minut, to je doslova maximálně pár euro. Nevím, zda bych to řešil (provoláš více peněz). Chápu, jde o princip, taky by mi to vadilo.

Podle mě s tím ale moc nenaděláš. Ty budeš tvrdit, žes nevolal, oni, že volal - tak si nechej poslat výpis hovorů, pokud ti nechodí (asi ne zadarmo). Soudit se kvůli tomu nebudeš, můžeš ale přejít "z bláta do louže" k jinému operátorovi.

Pokud operátor má nějaké bezplatné tel. číslo nebo bude s ním komunikovat prostřednictvím e-mailu tak za to nezaplati asi nic.
Já jsem kdysi reklamoval u O2 peníze které mi účtovali i za příchozí hovory. Bydlím blízko hranice s Polskem a tak se mi mobil občas přepínal na Polskou síť a příchozí hovory se mi účtovaly tak jako kdyby mi někdo telefonoval do zahraniči i když jsem v zahraničí nebyl. Reklamaci mi bez problému uznali a peníze vrátili zpět ke kreditu a dokonce mi i poradili jak bych si měl nastavit mobil, tak aby se mi nepřepínal na Polskou síť.

ved prave neviem ci sa mi to platí, ale ak mi maju kazdy mesiac učtovat po 1€ takn sa to nazbiera jeden znamy mal podobný problem lenze jemu sa uctovali hovory radovo v desiatkach eur. On to vtedy vyriesil tak ze simku dal do obálky a zapečatil to notár a potom ked mal dokaz isiel sa stazovat. lenze mne sa to neoplati takze hladam ine riesenie

nezabúdaj na to,že pokial to operátor postúpi vymáhačskej agentúre,tam narastajú úroky 0,5% za každý deň omeškania platby plus poplatky,ktoré si zároveň účtuje agentúra, a úročí rovnako/ak to dostane do rúk napr. intrum justitia,tá si účtuje administratívny poplatok cca 250 eur za mesiac plus úroky z toho/,takže z jedného eura sa velmi rýchlo stane "pár" eur,takže nebrať to na lahkú váhu,že je to len jedno euro,ale reklamovať,reklamovať,reklamovať a využiť všetky dostupné prostriedky,ktoré má bežný človek k dispozícii-od reklamácie až po súdne konanie......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru