Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cenný balík

Zajímalo by mě jak to je tehdy, když pošlu cenný balík v hodnotě do 10 000 Kč samozřejmě pojištený Českou poštou (např. notebook nebo PS) prostě elektronika, která je drahá a vyžaduje citlivější zacházení a cestou se poškodí, někomu upadne na zam apod. znáte to, lidi jsou nemehla. Ale na první pohled nepoznáte nic, jenže když doma rozbalíte zásilku zjistíte, že nefunguje, tak jak by měla, třeba u notebooku nejde display. Jak se tohle potom řeší ? I když bude balík zabalen správně a pečlivě stát se to může. Nevíte o tom někdo něco ? Aby mi pak pošta třeba neřekla že sem si to udělal sám než sem to poslal a jenom se je snažim odrbat.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Riesil som podobnu vec a odpoved je, ze posta je z toho vonku. Pokial balicek nevykazuje znamky posk… nový
fleg 02.03.2013 09:36
fleg
Pošta ti jen zprostředkovává přepravu a ty předáváš nepoškozenou zásilku. Odesílatel musí zásilku za… nový
centsm 04.03.2013 22:56
centsm
jen on může reklamovat u pošty. Nesmysl. Zásilku lze reklamovat i příjemcem po dodání; sepíše se zá… poslední
Dale Cooper 05.03.2013 15:46
Dale Cooper

Riesil som podobnu vec a odpoved je, ze posta je z toho vonku. Pokial balicek nevykazuje znamky poskodenia tak sa neda nic dokazat. Navyse v mojom pripade som sa domnievam, ze k poskodeniu doslo este pred predanim balicka prepravcovi, pretoze je naozaj nelogicke, ked krabica pride rovna ako z vyroby a vnutri su poskodenu suciastky (viditelne od padu).

Pošta ti jen zprostředkovává přepravu a ty předáváš nepoškozenou zásilku. Odesílatel musí zásilku zabalit tak, aby přepravou nebyla poškozena a jen on může reklamovat u pošty. Pokud však adresát převzal zásilku nepoškozenou, tak odpovědnost je vždy na odesílateli.

jen on může reklamovat u pošty.

Nesmysl.
Zásilku lze reklamovat i příjemcem po dodání; sepíše se zápis co a jak bylo zabalené a pošta posoudí. Buď přizná finanční plnění, nebo nikoli.
Jsou případy, kdy je balík zvenku netknutý a uvnitř se něco rozbije. Z 99,9% je to ale nevhodným nebo nedostatečným zabalením...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru