Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reklamace kola

Zdravim, mozna budu OT, ale prosil bych o rady co dělat.
Mám ojeté kolo. Řetěz mi přeskakuje jak chce, nedá se na tom jezdit. Proto jsem to dal do servisu, kde mi rekli, ze se musi vymenit retez, zadni prehazovaci kotouc. Dohromady me to vyjde na 1000 korun i s praci. Ok, to beru. Za 3 dny me prisla sms, ze kolo je hotove, ale za 1780 kc. Kdyz jsem tam dorazil, tak mi rekl, ze musel vymenit jeste nejake dratky a proto to vyslo takto draho. Nacez mi rekl, ze to kolo je ve spatnem stavu a ze nevi, jestli to nebude preskakovat dal. Ze to zkouseli ve stojanu a tam to fungovalo. OK, zaplatil jsem a jdu ven. Nasednu na kolo a porad to preskakuje, jeste mozna vic nez predtim. Tak jsem se vratil a pan mi rekl, ze to bude jeste asi predni prehazovaci kotouc, takze dalsi 1000. Ja byl ochoten dat za to 1000 kc, ale takhle dohromady jsou to uz skoro 3000. Jak mi mohou dat nefunkcni kolo a nechat si to zaplatit? V podstate mi dali na kolo jen material, ale kolo pojizdne stale neni. Nevite co bych mohl delat? Da se to nejak reklamovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Byt tebou toto nenecham tak lebo toto prekrocilo slusne medze v niekolkych aspektoch. Mam zopar desi…
fleg 12.08.2013 08:39
fleg
No ono to jde těžko poznat, kde řetěz skáče. Servis postupoval standardně, vyměnil řetěz a zadní kaz…
hm 13.08.2013 15:59
hm
Pan je okrem toho, ze vsade bol a vsetko videl aj odbornik na bicykle? Ja si dovolim tvrdit, ze celk…
fleg 13.08.2013 20:35
fleg
ČOI přece není orgán, který by měl oprávnění rozhodovat o zamítnuté reklamaci. To může jen soud na n…
hm 14.08.2013 21:12
hm
My sa tu nebavime o zamietnutej reklamacii, ale o tom, ci predajca postupoval spravne a na to tu pra…
fleg 15.08.2013 20:18
fleg
Nevím, v Čem by ČOI pomohla, bude reklamovat opravu kola, protože přeskakuje řetěz a servis ji zamít…
hm 16.08.2013 09:55
hm
COI sa minimalne pozrie na priebeh opravy, cenu a naslednu reklamaciu a ak nieco neprebehlo v sulade…
fleg 16.08.2013 11:01
fleg
No to jsou jenom takové pověry a jestli dostanou 500 Kč pokutu za to, že neměli na dveřích prodejny… poslední
hm 16.08.2013 11:40
hm

Byt tebou toto nenecham tak lebo toto prekrocilo slusne medze v niekolkych aspektoch.
Mam zopar desiatok tisic kilometrov na bicykli odjazdene a vzdy som si ho servisoval sam (vratane vypletov rafikov napriklad), takze problematike celkom rozumiem a to co popisujes je sa ani neda nazvat amaterizmom, ale dand rovno dilentatizmom.
Bohuzial nie je jasne, co ti menil presne, bolo by fajn skontrolovat si na fakture/bloku, ze ake suciastky tam menil. Podla vsetkeho asi zadne ozubene kolecko a retaz, tam by som to cenu este skusol aj ked to navysenie je neopravnene. Mal na teba kontakt, kazdy slusny servis zavola zakaznikovi predtym nez navysi cenu opravy. Oni to neurobili co je pravne napadnutelne. Uz tu si mal zacat protestovat. Nejake dratky bude asi vymena ocelovaho lanka na prehadzovackach, co su desatkorunove zalezisoti. Zaujimave, ze tebe sa cena navysila o 780. Fakt by som rad videl tie rozpisane polozky na fakture.
Vrcholo je vymena predneho ozubenia, pretoze ked skace retaz tak to predsa musi vidiet, ci skace vpredu alebo vzadu. Navyse takato zavada sa vacsinou odhalit aj pohladom, pozriem na zuby a vidim, ci bude retaz skakat alebo nie.
To s tym pisomnym suhlasom na nasadnutie na bicykel beriem ako zly vtip.
Postup by mal byt asi nasledovny. V prvom rade si pozriet, co ti menili a za aku cenu. Potom trvat na tom, ze chces mat bicykel za tie peniaze co si zaplatil v slusnom stave. Slusne peniaze = funkcny bicykel. Pokial by sa vzpieral trvaj na reklamacii, rozhovor si nahraj na mobil, pripadne si vyziadaj pisomne stanovisko od nich. V takychto pripadoch casto zabera COIka, takze ju kludne spomen a v pripade potreby sa na nu obrat. Hlavne mensich zivnostnikov dokaze inspekcia poriadne potrapit ak treba.
Zasiel by som si aj ku konkurencii a nechal si predbezne nacenit cenu opravy u nich podla faktury co mas, aby si zistil, ci boli pouzite ceny obvykle na trhu.
Ak nic nezaberie je posledna moznost advokat, podla popisu by toto mal vyhrat aj koncipient, takze jedine co ta moze strasit je moznost zdlhaveho sudneho pojednavania.
Btw za 3k ti spravim zo starej ukrajiny kakavkovonebickovy bicykel, takze fakt nerozumiem preco k tomuto celemu doslo.

No ono to jde těžko poznat, kde řetěz skáče. Servis postupoval standardně, vyměnil řetěz a zadní kazetu. Pokud to skáče s novým řetězem dál, musí vyměnit i přední ozubená kola, to se nedá nic dělat. Cena se mi zdá standardní. Soudit se nemá cenu, určitě mu servismen nedal žádné písemné potvrzení o předpokládané ceně opravy.

Pan je okrem toho, ze vsade bol a vsetko videl aj odbornik na bicykle? Ja si dovolim tvrdit, ze celkom som aj ked uz par rokov aktivne nejazdim.
Ta cena primerana nie je zdaleka ak by menil aj celu kazetu zadnu spolu s retazou a koleckami na prehadzovacke aj s robotou (maximalne 1h a to dost prehanam, ja by som vymenu spravil za cca 15min aj s nastavenim) to vychadza pod 1000 czk a to som zapocital servisakovi slusnych 250 czk/h (predpokladam horsky bicykel).
Samozrejme mohol mu menit aj predne prevody, pripadne cele stredove zlozenie, ale to mu mal predtym oznamit a nie si menit na bicykli co chce podla vlastneho uvazenia. Navyse ak bola cena opravy dohodnuta na cca 1000 czk.
Btw aj skusenejsi cyklista dokaze odhalit pricinu skakajucej retaze pomerne rychlo, takze profesionalny servisak nebude menit postupne suciastku za suciastkou metodou pokus omyl.
Bolo by fajn keby sme, ale videli co bolo naozaj na to bicykli menene.
Sud je posledna moznost, COIka dokaze v tomto pripade pomoct ovela efektivnejsie hlavne ked bude reklamovat celu opravu ako taku (predpokladam, ze servis mu nic neuzna).

Nevím, v Čem by ČOI pomohla, bude reklamovat opravu kola, protože přeskakuje řetěz a servis ji zamítne, neboť při původních servisních pracech neprováděli opravu přeskakování řetězu, ale výměnu řetězu a zadní kazety. ČOI do toho prostě nemá jak zasáhnout, ČOI je správní orgán, tohle ale není věc správní, to je věc občanskoprávní. :-)

COI sa minimalne pozrie na priebeh opravy, cenu a naslednu reklamaciu a ak nieco neprebehlo v sulade s pravidlami udeli pokutu. Navyse pri tejto kontrole moze skontrolovat aj ine veci v prevadzke a ver tomu, ze sa vzdy nieco najde. Preto predajcovia moc taketo kontroly nemusia a boja sa ich viacej ako nejakeho vzdialeneho sudu.

No to jsou jenom takové pověry a jestli dostanou 500 Kč pokutu za to, že neměli na dveřích prodejny uvedeno IČO nebo neměli něco jiného formálně v pořádku, tak to na té opravě si vydělali jistě víc. Na průběh opravy nedohlédnou, neboť oprava byla již dávno provedena. Na cenu také jnedohlédnou, ceny nejsou nijak regulované, nereguluje je žádný zákon ani ČOI, ceny reguluje jen neviditelná ruka trhu. Na následnou reklamaci také nedohlédnou, protože bude logicky zamítnuta, už jsem to popsal, reklamace je věc občanskoprávní nikoliv správní. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru