Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace nábytku do 24 hodin- výměna nebo vrácení peněz do 30 dnů ?

Zakoupená židle ve Sconto nábytek nešla po donesení domů sešroubovat . Vadné matice. Obratem jsem se vrátil a židli reklamoval. Reklamace byla uznána. Žádal jsem výměnu za výrobek bezvadný - sdělili mi že na prodejně mají židle na prodej a ne na reklamace a že do 30 dnů mi připraví novou. Požadoval jsem tedy zrušení kupní smlouvy a bylo mi sděleno, že mi peníze zašlou do 30 dnů s odvoláním na zákon, který umožňuje vyřídit reklamaci do 30 dnů..
Můj dotaz - lze se dopátrat do kdy musí prodejna vrátit peníze při zrušení kupní smlouvy a dokdy vyměnit za výrobek bezvadný.
Dle osobní zkušenosti to hypermarkety řeší obratem.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Predajca nieje povinny vratit peniaze,pokial sa jedna o odstranitelnu vadu a na vybavenie reklamacie…
audax 21.11.2013 23:09
audax
V Česku platí (zde kopíruji) . Při reklamaci do 6 měsíců od zakoupení můžete využít tzv. vyvratiteln… poslední
Henessy 22.11.2013 17:20
Henessy

Predajca nieje povinny vratit peniaze,pokial sa jedna o odstranitelnu vadu a na vybavenie reklamacie ma 30 dnovu lehotu,do ktorej spada možnost zaručnej opravy,vymena tovaru za iny alebo vratenie penazi spolu so zrušenim kupnopredajnej zmluvy,na všetko ma predajca lehotu 30 dni,ak to urobi v dobe kratšej,je to jeho dobra vola,nie povinnost,povinny je v 30 dnovej lehote vyriešit reklamaciu,pričom do tejto doby sa nezapočitavaju štatne sviatky,dni pracovneho pokoja uznane štatom a obvykle dni,v ktorych nieje prevadzka otvorena pre verejnost,ak tieto dni spadaju na koniec 30-dnovej lehoty,vtedy je možne tuto lehotu zo strany predajcu predlžit do najbližšieho dna,kedy je prevadzka bežne otvorena a takisto je možne tuto lehotu predlžit o dobu nevyhnutnu na opravu,pokial presiahne oprava 30 dni,o tejto skutočnosti ovšem musi byt reklamujuci upovedomeny v 30-dnovej lehote

V Česku platí (zde kopíruji) . Při reklamaci do 6 měsíců od zakoupení můžete využít tzv. vyvratitelnou domněnku, že rozpor s kupní smlouvou existoval již při převzetí věci (§ 616 odst. 4 občanského zákoníku). Nejste to tedy vy, ale prodávající, kdo musí dokázat opak. Pokud tak neučiní, můžete požadovat výměnu věci za bezvadnou nebo odstoupení od smlouvy (= vrácení kupní ceny). Při reklamaci po době delší než 6 měsíců již musíte akceptovat zákonnou lhůtu pro vyřízení.

Mi jde o to, že zákon říká - Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu.

Jde mi o to zda prodejce když uznal reklamaci musí vyměnit ihned zboží za bezvadné má li je ve skladě, případně vydat peníze, má li je v pokladně ihned. Navíc Tesko proplatí při reklamaci jen jednu cestu na prodejnu přesto, že kvůli reklamaci musím ujet cestu tam i zpět a navíc další pro opravený výrobek.

Dle mého reklamaci uznal zboží má, peníze taky tak je to porušení bez zbytečného odkladu

Jak se dopídím pravdy?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru