Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Práva firemního lékaře - může mě nechat vyhodit?

Můj případ:

Zdravý jak buk, nicméně syndrom bílého pláště (což je divné, neb jsem nejlepší léta prožil s MUDr :-)). Standard 125/85, u ní (paní firemní) 200/100. Trošku mi připadá, že mě paní doktorka šikanuje a poupravuje výsledky měření - klasika je co tři roky, mne si volá dvakrát za rok. Hrozí nedoporučením mého postu. A není to má ošetřující lékařka. Dá se proti tomu bojovat? Můžu milou paní zažalovat pro obtěžování či šikanu? Nedělám si prdel.

Předmět Autor Datum
Ahoj. Zdvorilo si vypýtaj písomnú správu, resp. výsledky a oznám jej, že budeš konzultovať s ďalším…
pilot 31.05.2014 19:30
pilot
Manželka taky trpí syndromem bílého pláště, tak na jeden den dostala nějakej měřák a bylo to v pohod…
manas 31.05.2014 21:02
manas
Jo, ten tonometrický pásek je silně kontraproduktivní záležitost - mrčí to co hodinu a nevyspíš se.…
mif 31.05.2014 23:41
mif
To je těžké - oboustranně. Nevím, jakou máš pracovní náplň a jakými chorobami trpíš. Pokud třeba říd…
Yarda 01.06.2014 00:21
Yarda
Opravuju stroje a počítadla. Pokud by mě jeblo s prackama v pajšlu mašiny, nikoho neobviním. Proč mi…
mif 01.06.2014 00:29
mif
lekárka Ta vyhadzovať z práce nebude,to urobí zamestnávatel,pokial zamestnavatelove požiadavky na zd…
audax 01.06.2014 09:53
audax
Jak se ale mám bránit? Nejsem mentálně chorý hypochondr, ale tlak si měřím denně (a žádným ořezávátk…
mif 01.06.2014 10:03
mif
Tak se při tom měření doma natoč na video (třeba několikrát) a ukaž to doktorce.
Zdenál 01.06.2014 10:08
Zdenál
:-D
mif 01.06.2014 10:22
mif
Ale já to myslel vážně! Na Tvým místě bych to fakt takhle udělal. A ještě bych jí klidně donesl i te…
Zdenál 01.06.2014 11:22
Zdenál
Dobrá rada. "Měřič" donesu, parametry budou tristní. Tu babu ale chci zažalovat. Kam? Standardní prá…
mif 01.06.2014 15:53
mif
A za co? To bys ji musel dokázat, že ty údaje úmyslně falšovala. A to půjde dost těžko.
Wikan 01.06.2014 16:07
Wikan
Nechtěj být mým nepřítelem, jdu přes mrtvoly. Je mi jedno komu ublížím, a jde to lehko. Babu očerním…
mif 01.06.2014 17:13
mif
Tady www.znamylekar.cz se o paní doktorce nic nepíše? BTW: Pokud paní doktorka (resp. praktický léka…
Yarda 01.06.2014 17:36
Yarda
Můj zdravotní stav je perfektní. Šikanuje mě jistá parodie na člověka. Už jsem podnikl kroky. Já neb…
mif 01.06.2014 17:57
mif
Ty se fakt ptáš, kde ji můžeš zažalovat? Google samozřejmě pomůže: http://www.tribune.cz/clanek/2648…
Zdenál 01.06.2014 19:33
Zdenál
Prostě si postěžuju u lékařské komory. I kdybych neměl pravdu /mám!/, zlikviduju tu čubku. Už je to…
mif 01.06.2014 19:42
mif
Stížnost bez důkazů se může velice lehce zvrtnout v žalobu pro pomluvu.
Wikan 01.06.2014 20:01
Wikan
Takže když doktorka naměří pacientovi vyšší tlak, tak se má spokojit s pacientovým "to není pravda,…
bgbgbg 01.06.2014 19:08
bgbgbg
Aha. Tak se dle tebe mám nechat vyhodit z rachoty za něco, co si vymyslela firemní doktorka. Ví o mn…
mif 01.06.2014 19:24
mif
Tak jestli jsem to dobře pobral, tak jsi sám psal že máš syndrom bílého pláště = doma v klidu tlak v…
Roker 01.06.2014 20:05
Roker
OK. Mám představu. Není řešení. Jdu viset.
mif 01.06.2014 20:26
mif
Tak pokud myslíš že to tím vyřešíš, provaz Ti řezat nebudu! Nicméně jsem přesvědčený, že racionální…
Roker 01.06.2014 20:43
Roker
zlikviduju tu čubku...., denně si měřím tlak...., jdu viset - to už není na psychologa, ale na psych…
centsm 01.06.2014 21:02
centsm
Ale jo, jsem magor zralý na Chocholouška. To co mi ale dělá paní doktorka mi nikdo dělat nesmí.
mif 01.06.2014 22:33
mif
Hrozí nedoporučením mého postu. Komu? Vedení firmy vás hodnotí podle tlaku? ::) Zašel bych za ředit…
L-Core 02.06.2014 23:24
L-Core
Pokud Tě tak sere,vždy budeš mít vyšší tlak u doktorky v ordinaci než doma.Vyzkoušeno,mám měřák doma…
tuta 05.06.2014 16:16
tuta
Měřák (tonometr) mám lepší než pí MUDr. narozdíl od ní certifikovaný. A vleže s ní? Mno, proč ne...… poslední
mif 07.06.2014 01:53
mif

Jo, ten tonometrický pásek je silně kontraproduktivní záležitost - mrčí to co hodinu a nevyspíš se. Pokud jsi sympatikoidní a všecko tě rozruší, nic nezískáš. Ergo kladívko ti bazmek naměří o padesát procent vyšší systolu. Kolega to měl, naměřilo mu to hausnumera. Tomu bych se raději vyhnul. Ale je mi to jedno. Mám v okolí krásnou přírodu a šumící hvozdy. Budu viset na čerstvém vzduchu. Zaškrtím karotidu a je to do deseti sekund. Snadná bezbolestná smrt. Nic jiného mě asi nečeká...

To je těžké - oboustranně. Nevím, jakou máš pracovní náplň a jakými chorobami trpíš. Pokud třeba řídíš kamión nebo autobus a z lékařského hlediska jsou nějaké pochybnosti, má si doktorka vzít na triko, že přestaneš řídit a budeš si, třeba marně hledat jinou práci nebo že tě nechá řídit a ty kvůli náhlé nevolnosti třeba havaruješ, někoho zabiješ a ji kvůli tomu budou popotahovat?

lekárka Ta vyhadzovať z práce nebude,to urobí zamestnávatel,pokial zamestnavatelove požiadavky na zdravotný stav zamestnanca nebudú zodpovedať jeho požiadavkám...normálny zdravotný stav predpokladá aj normálny krvný tlak,ktorého medzné hodnoty koriguje aj vek ,pokial máš tieto hodnoty mimo obvyklého rozmedzia,príslušný odborný lekár je povinný konať a to aj s ohladom na to,že má zmluvný vzťah s firmou,ktorá vyžaduje od zamestnacov určitý stupeň zdravotného stavu,pokial to nesplňaš,takýto zmluvný lekár má právo neschváliť alebo obmedziť pokračovanie vo výkone doterajšej funkcie v zamestnaní až do upravenia zdravotného stavu na požadovanú úroveň,Ty máš právo podať voči takémuto rozhodnutiu sťažnosť riaditelovi zdravotníckeho zariadenia a žiadať dodatočné nezávislé odborné posúdenie zdravotného stavu a máš právo odmietnuť liečbu so všetkými dôsledkami,ktoré z toho vyplývajú,žalovať takto konajúcu doktorku za šikanu alebo obťažovanie nemá zmysel,ona zistila u Teba určité zdravotné problémy a koná,je to jej psia povinnosť,ktorá vyplýva z toho,že je doktorka

Jak se ale mám bránit? Nejsem mentálně chorý hypochondr, ale tlak si měřím denně (a žádným ořezávátkem z hypáče, alébrž kvalitním tonometrem za tři litry, který nemá ani výše zmíněná MUDr.). Je mi prd platné, že to mám v průměru 125/80 - ta osoba mi prostě nevěří. Nevím proč mě nenávidí. Asi že su pěkný chlap ]:).

Takže když doktorka naměří pacientovi vyšší tlak, tak se má spokojit s pacientovým "to není pravda, já nemám vyšší tlak, každý den si ho měřím, blabla..."? Vy byste jako profesionální lékař takovým pohádkám věřil? Víte, kolik takových výmluv na všechno možné ona denně slyší? Jako fakt nechápu, o co se tady snažíte. Problém máte vy, ne ona, tak ho řešte. Jestli máte z něčeho permanentně nervy v hajzlu, jděte za psychologem.

Tak jestli jsem to dobře pobral, tak jsi sám psal že máš syndrom bílého pláště = doma v klidu tlak v normálu a u lékaře jak Brno. A za to teda jak může ona doktorka? Toto by asi opravdu vyřešil jen psycholog (sorry takto jsem si to přečetl a pochopil...)
Pokud si na tu fabrickou doktorku budeš stěžovat pouze a jenom Ty, ale jinak bude mít dobré výsledky a spokojené pacienty, tak asi velice ničeho nedocílíš, krom toho, že u ní upadneš ještě ve větší nelibost (což je Ti ale asi předpokládám u (_._) ) a u zaměstnavatele rovněž...
Takže pro upřesnění, pokud jsi přesvědčen, že profesně pochybila (špatně měří, nebo to "falšuje" jak říkáš, což se mi ale opravdu moc nezdá, to už fakt není prdel) zkus navštívit jiného doktora nechť ti změří tlak on a zanese to do karty (třeba jako preventivní, byť placená, prohlídka).
Pokud je to ale opravdu tak, že jak vidíš bílý plášť tak jde tlak do výšek, pak opravdu nepomůže než odborná psychologická pomoc a dokonce by Ti to mohlo zachránit i to zaměstnání (pokud se prokáže tvá fóbie z doktorů).

Tak pokud myslíš že to tím vyřešíš, provaz Ti řezat nebudu!

Nicméně jsem přesvědčený, že racionální řešení existuje a to sice návštěva jiného lékaře a přesvědčení se, jak s tím tlakem na tom vlastně jsem a následné další postupy.
Pokud u jiného lékaře OK, tak to máš v kartě a není co řešit, pokud OK ne, tak řešit proč tomu tak je - buď medicínský problém, což ale vylučuješ, nebo psychologický, což zase kurva není taková tragédie, já mám taky arachnofóbii a kdyby mi to překáželo v zaměstnání, tak bych to musel řešit s odborníkem. Není třeba se domnívat, že návštěva psychologa = bláznovství, ostuda, selhání atd. Když ho budeš mít vopruzenýho, taky to budeš muset řešit s odborníkem, i když to nebude zrovna příjemné...

Vem kurva rozum do hrsti a nechovej se jako posera ;-) (sorry ale nemohl jsem si pomoct)

Hrozí nedoporučením mého postu.

Komu? Vedení firmy vás hodnotí podle tlaku? ::)
Zašel bych za ředitelem/vedoucím, a prostě mu ten tlakový problém sdělil. Pokud to není tvůj úhlavní nepřítel a nechce se tě zbavit, jistě se shodnete, jak s doktorkou či výsledky měření naložit. Tlak si přece můžeš změřit i jinde, třeba ti ho zdvihá stres z oné osoby.

U mě je to naopak. Nejhorší, co mě může u lékaře potkat, je odběr krve. V ten moment se mi tlak ustálí na 0/0 a žíly se stěhují ke kostem. Bez šance, dostat ze mě mililitr krve. Jednou to obvoďák + dvě sestry zkoušely asi hodinu a půl, ruce jsem měl rozpíchané jak feťák, a stejně nic nebylo. V poslední době jsem se ale naučil krevodebírající perzonál povzbuzovat a mám místo (na zápěstí), kde to trochu funguje. Tlustá jehla do žíly, do ní tenká, k ní nahánět krev a pomalu nasávat. Za půl hodiny je zkumavka jakž-takž plná.

Zlatá kolonoskopie!

Pokud Tě tak sere,vždy budeš mít vyšší tlak u doktorky v ordinaci než doma.Vyzkoušeno,mám měřák doma.Zažádej si u ní,aby Ti ho měřila vleže a pěkných pár minut poté co k ní vlezeš,lehni,zavři bulvy,nepřemýšlej nad tím,kde jsi.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru