Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhýbání se soudu - kontumace?

Zdravím, po policejním vyšetřování nám přišlo předvolání ke květnovému soudu (jako svědek samozřejmě), ale z toho jsme se museli omluvit (maturita). Mysleli jsme, že je již věc hotová a nás tak soud, kde bylo víc svědků (poškozených podvodníkem) minul. O pár dní později přišla obálka s pruhem a v ní nové předvolání. Jelikož to máme k místu soudu přes celou republiku zarezervovali jsme si předem ubytování a chystali se vyrazit. 2 hodiny před odjezdem jsme na poště vyzvedli další dopis a v něm oznámení o odložení soudu. (fakt super ;-) ) Následoval samozřejmě další dopis a nový termín. Před dalším odjezdem jsme se již chtěli ujistit, že je vše ok a zavolali na podatelnu. Samozřejmě líčení opět zrušeno a jelikož byla komunikace po telefonu zjistili jsme i příčinu. Žalovaný je po nehodě a není schopen dorazit. Což bude nejspíš výmluva stejně jako prve. Je možné, že se podvodník bude soudu stále vyhýbat? Má soud prostředky pro ověření omluvy? Jak se taková situace dá řešit? děkuji za odpověď (stačí opravdu krátká a jasná :) )

Předmět Autor Datum
Pokud je podvodník na svobodě, tak se vyhýbat samozřejmě může, a to jak řádnou omluvou, kterou dolož…
Hanyse.k 07.08.2014 20:04
Hanyse.k
Díky :) On totiž den před líčením zavolá, vymluví se a soud to zase odloží. Soud tak vynakládá peníz…
Zbysek Petrik 07.08.2014 20:34
Zbysek Petrik
Takže postupuje podle zákona, pravděpodobně. Jestli to soudce bude tolerovat nebo ne, záleží co to j…
Hanyse.k 07.08.2014 21:25
Hanyse.k
Zažili jsme něco podobného. "Podnikatelka", obžalovaná z defraudace, se několikrát hlavnímu líčení v… poslední
L-Core 01.09.2014 08:07
L-Core
Pokud soud zjistí, že se obžalovaný vyhýbá soudnímu jednání, hrozí mu pokuta, předvedení policií a v…
Ara 07.08.2014 20:31
Ara
Este je tu jedna moznost a to, ze ked sudca usudi, ze obzalovany sa proste sproste vyhyba sudnemu po…
fleg 08.08.2014 10:57
fleg
Písomne, DVR, poštou je nutné adresovať degenerovanému tupcovi, šikanóznemu mafiánovi sudcovi, pričo…
nuda 11.08.2014 23:09
nuda
Tak podle me je tvoje rada s dopisem od notare holej nesmysl . Stejne se musí dostavit ( pokud je te…
Schizo 27.08.2014 14:57
Schizo
Di do prdele s radami. Rozlišuj: 1./Svedok v trestnom pojednávaní, 2./Občiansko - právnom konaní (s…
nuda 28.08.2014 18:44
nuda
Do prdele jdi ( Di ) ty a jak jsi vycetl, ze se nejedna o Trestni věc ? Ja tam nic takoveho nectu .
Schizo 28.08.2014 20:48
Schizo

Pokud je podvodník na svobodě, tak se vyhýbat samozřejmě může, a to jak řádnou omluvou, kterou doloží nebo útěkem, skrýváním se. Prostředky na to soud má, od pokuty až po vzetí do vazby. Svědectví je "občanská" povinnost, v poučení se určitě dostaneš, že máš nárok na uhrazení cestovní výdajů.

Zažili jsme něco podobného. "Podnikatelka", obžalovaná z defraudace, se několikrát hlavnímu líčení vyhnula, oznámení o tomto došlo den nebo dva před termínem. Naštěstí to bylo v pár kilometrů vzdáleném okresním městě, takže jsme se dopředu nijak chystat nemuseli. Pak to asi soudce přestalo bavit a na následující líčení byla dovlečena v klepetech, byla už ve vazbě (věznice bezprostředně se soudem sousedí).

Este je tu jedna moznost a to, ze ked sudca usudi, ze obzalovany sa proste sproste vyhyba sudnemu pojednavaniu tak nariadi pojednavanie bez jeho pritomnosti.
To, co robi je relativne primitivna obrana, ktoru sudca rychlo prekukne. Sofistikovanejsie je branit sa cez advokatov. Zmena advokata na poslednu chvilu, jeho nahla PN, krizovanie pojednavani, strata dovery a nasledna opatovna vymena advokata, novy advokat sa nestihol oboznamit dostatocne s pripadom a poziada o prelozenie pojednavania....atd...a zrazu tu mame plynuxe roky.

Písomne, DVR, poštou je nutné adresovať degenerovanému tupcovi, šikanóznemu mafiánovi sudcovi, pričom stačí poslať stručný text s taxatívnym obsahom na adr súdu: "Trvám na svojej pôvodnej výpovedi svedka vykonanej do zápisnice pred vyšetrovacími orgánmi OČTK".

Je nutné verifikovať úkon pred notárom prípadne pred pracovníkom OcÚ spojený s komparáciu v.r. podpis svedka na listine. (kópia poslaná na súd, zaručuje ochranu pred talármafiou).

Tak podle me je tvoje rada s dopisem od notare holej nesmysl . Stejne se musí dostavit ( pokud je teda schopnej ) a tam teprve rici to, co jsi navrhoval, tedy, ze trva na sve vypovedi u PCR, nebo ze si nic nepamatuje, nebo jaky je počasí...je to jedno, ale musí to sdelit OSOBNE a v jednaci sini !

Proc si myslis, ze soudy predvolavaji lidi, kteří byli jiz několikrát vyslechnuti Policii ?Protože z procesního hlediska je onen urednizaznam jen canc papiru, kterj nemá absolutne zadnou vahu. Dulezite je to, co zazni u soudu a tecka.

A pokud si tazatel mysli, ze soudce tu fintu prokoukne, nebo se snad blahove domniva, ze soudci jde o spravedlnost a kouma jak zabranit nekonecnemu obtezovani poskozenych /svedku, tak se seredne myli, soudci je to uplne u prdele. Ale nedej boze, kdyby se predvolany svedek nedostavil, jo, to by se davaly flastry, to je jiny, chce se mi blejt z našeho právního systemu, ale to nezmenim .

Sam jsem byl několikrát svědkem, kdy soudce bezduvodne odrocil jednani a svedci, kteří se dostavili jen zatinaly zuby a dostavali další a další terminy konani, které se dal a dal bezduvodne odrocovay . Hola pravda

Di do prdele s radami.

Rozlišuj:
1./Svedok v trestnom pojednávaní,
2./Občiansko - právnom konaní (stačí "omluva")

Opisujem stav, aby náhodou svedka v trestnom pojednávaní pompézne, kukláči za účasti talármafie neposadili do väzby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru