Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem manželka společníka s.r.o. při rozvodu

Dobrý den,
velmi bych potřebovala poradit v otázce jak je to s finančním vyrovnáním v případě,že se rozvádějí manželé,přičemž manžel je jedním ze dvou společníků s.r.o.. Firma byla založena během manželství a dobře prosperuje.

Zajímá mně,zda lze získat nějaké finanční prostředky,podíly rozvodem a jak postupovat,s kým se spojit.Z čeho se vychází.Roční účetní závěrka ,odhad majetku znalcem?
Firmu jsme budovali jako jistou investici do budoucna pro děti ....

Děkuji za jakoukoliv radu,pomoc.

Předmět Autor Datum
Právně ano, zcela jistě lze. Buď podílem ve firmě, nebo dostupným. Ovšem pokud se neurazite, me, ja…
Roker 17.10.2014 20:46
Roker
Děkuji i za tento pohled na věc.Firmu jsme zakládali když byl syn malý,v začátcích jsem mu pomáhala,…
amycora 18.10.2014 12:49
amycora
Ano pravne na to narok mas, ale si si ista, ze aj moralne? Ci momentalne si v stave, ze ho nenavidis…
fleg 18.10.2014 09:01
fleg
Děkuji za odpověď, ano nenávidím ho a chci ho ošubat-nebudu zapírat,že se mi příčí nechat mu vše a…
amycora 18.10.2014 13:08
amycora
Neviem kolko mas rokov, ale podla mojich skusenosti a skusenosti mojej pravnicky (rad sa s nou bavim…
fleg 19.10.2014 19:50
fleg
Být vámi, vezmu si v takové situaci kdy jde o takové částky už normálně právníka. Co se morálky týč… poslední
pat a šach 25.10.2014 00:47
pat a šach

Právně ano, zcela jistě lze. Buď podílem ve firmě, nebo dostupným.

Ovšem pokud se neurazite, me, jako člověka zajimajiciho se o lidské myšlení a povahu by docela zajímalo, zda jste se skutečně aktivně podílela na rozvoji oné firmy, nebo je to klaisky právní formulace: "Dělala jsem zázemí, starala jsem se o děti, varila, prala (co by bez urážky dělala poradna hospodynka i kdyby si vzala popelare), takže mam pravo na polovinu ze všeho!?
Omluvte můj nejapny dotaz, kamarád před nedávnem absolvoval něco podobného ("naštěstí" měl parohy až do stropu a prokázalo se to, takze dotyčná utrela nosanek) tak me zajímá přemýšlení podobných dam... (pokud jste výjimka a jeli jste skutečně fifty-fifty, mate můj respekt...)

Děkuji i za tento pohled na věc.Firmu jsme zakládali když byl syn malý,v začátcích jsem mu pomáhala,později jsme firmu přejmenovali a vstoupil do ní další společník -ekonom,účetní,já jsem se věnovala rodině..mateřská. Ano,na chodu firmy jsem se už nadále nepodílela,nabrali se zaměstnanci,větší prostory,další pobočka....Já nastoupila do práce ve zdravotnictví.
Nicméně vše jsme vždy brali jako: až bude nejhůř firmu prodáme a peníze dostanou děti,nebo nás druhý společník vyplatí.Zájem o zavedenou firmu s dobrým jménem,kterou by někdo koupil tady byl,ale nedohodli se na ceně.

Moje otázka zní: za pár let se najde někdo kdo firmu koupí a vysype na stůl 15 milionů, ty se rozdělí mezi 2 společníky,takže manžel rázem má v kapse 7,5 koulí a já jen výživné na děti ?
Velice pochybuji ,že on nebo jeho nová slečna (třeba už i manželka) nám -dětem něco skromného dají....
[b]Ptám se proč bych se neměla škubat???,jestli mi dá teď z firmy 3 miliony zabezpečím děti do budoucna (peníze jim dáme na účet)firmu tato částka určitě nepoloží a může se jít svou cestou....Je špatné takhle přemýšlet?

Těším se na odpověď.

Ano pravne na to narok mas, ale si si ista, ze aj moralne? Ci momentalne si v stave, ze ho nenavidis a chces ho, co najviac osklbat? To, ze nam niekto ublizil neznamena, ze ho musime za kazdu cenu znicit.
Navyse manzel ma pomerne dost sposobov ako sa branit a je pomerne jednoduche zabezpecit to, aby si nakoniec nedostala nic. Pojde o to, kto bude rychlejsi a kto bude mat sikovnejsieho pravnika.

Děkuji za odpověď,

ano nenávidím ho a chci ho ošubat-nebudu zapírat,že se mi příčí nechat mu vše a v tuto chvíli nebojovat za sebe a děti.Obě studují a finance budou potřebovat.
Já dostanu výživné na děti a on až jednou se společníkem firmu prodá za miliony,tak bude se svou slečnou "vysmátý" a MY?
Jeho nová slečna je zlatokopka a to mi vyplavuje adrenalin....bohužel.Bráním se.A vypadám jako hyena.

Tím,že by dětem převedl na účet po 2 milionech,tak firmu určitě nezničím!!!

A "flegu" prosím,jaké kroky může udělat,abych nedostala nic? I pitomý úvěr pro banku jsem musela podepisovat jako manželka společníka,to znamená,že jakési opatření mohou udělat i beze mně ,mého podpisu?

Neviem kolko mas rokov, ale podla mojich skusenosti a skusenosti mojej pravnicky (rad sa s nou bavim o zaujimavych pripadoch) je ovela lepsie s manzelom sa dohodnut. Sudit sa s nim nie je nic na co budes hrda, vysledok je neisty a inteligentny clovek vie bojovat aj inymi prostriedkami. Te je taky problem pre teba trosku vsugeorvat muzovi, ktoreho poznas rozhodnutia, ktore budu vyhodne pre teba a pritom bude mat pocit, ze sa tak rozhodol sam?
Spravit zo seba nemajetneho cloveka dokaze tvoj muz za par dni. Co potom chces od neho dostat? Chces docielit to, ze zo zufalstva prepise svoj majetok an tu zlatokopku a ta ho potom odkopne prec? Pre teba je urcite lepsie ked majetok je stale pisany na tvojho muza ako na nu nie?
Samozrejme mozes napadnut na sude legalnost takychto majetkovych prevodov, ale veris v spravodlivost a hlavne rychlost sudov? Ja osobne by som na su siel az keby som naozaj vycerpal vsetky moznosti a tie ty podla mna zdaleka este nemas.
Co tak pouzit svoj dovtip a inteligenciu namiesto hrubej sily? Bran sa inak ako doteraz, predpokladam, ze tvoj muz ma vase deti rad, apeluj na jeho vztah k nim a ich buducnost...boze je to len chlap, co nevies ako sa ovladaju chlapi;o)?

Být vámi, vezmu si v takové situaci kdy jde o takové částky už normálně právníka.

Co se morálky týče, pokud byla dohoda, že se to buduje pro oba a ten druhý měl jiné úkoly např. to mateřství nebo i jinou práci tak nevidím problém, naopak porušit tu dohodu bych viděl jako morální selhání toho, kdo ji uzavřel - samozřejmě, že pokud by existoval pocit, že jeden dělal mnohem více zatímco druhý jen pracoval a lelkoval (a ne např. pracoval a staral se o rodinu), tak by bylo fér to zohlednit, nicméně i to by bylo na dobrovolném uvážení, pokud byla předtím dohoda, že je to společné.

Právně to však bude patrně mnohem jasnější a to v tazatelkynin prospěch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru