Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace telefonu při vlastnictví 2. majitele

ahoj lidi, rád by jsem se zeptal...mám od kamaráda odkoupený telefon, který má přes O2 na splátky u Home Creditu (stále se ale splácí) se kterým nejspíše spolupracují. Dnes ho chci jít reklamovat a rád bych se zeptal, zda do toho O2 mohu zajít já, se záručním listem i když je on psaný jako majitel nebo jestli mám říct jemu aby tam zašel s tím on? A ještě otázka, ten telefon jde na reklamaci potřetí ne-li počtvrté a pokaždé s něčím jiným...existuje možnost výměny telefonu ve stejné cenové kategorii když bych jim řekl, že už to nerní normální ta poruchovost? Aktuální potíž je především s hovory, které volající jakože můj protějšek neslyší budto vůbec nebo strašně potichu jako kdybych mluvil na něj z 10metrů ovšem já volajícího slyším normálně...jde telefonovat pouze přes hlasitý odposlech, ale to je samozřejmě o ničem nehledě na to, že se telefon skoro každý den sám od sebe restartuje a zamrzává. Předem děkuji za Vaše rady :)

ještě dodám, že telefon je starý ani ne rok a jednou mi z reklamace dali fungl nový telefon (ZTE Grand S Flex)...

Předmět Autor Datum
na odstúpenie od kúpnej zmluvy stačia tri rovnaké alebo štyri rôzne druhy uznaných závad počas záruč…
audax 27.10.2014 12:07
audax
aha, takže nejlepší asi bude, když majiteli řeknu co všechno s tím telefonem je..aby to tak řekl i p…
8laci8 27.10.2014 12:17
8laci8
Česká judikatura stanovila výskyt závad které zakládají právo na odstoupení od kupní smlouvy u opako…
Ara 27.10.2014 14:12
Ara
asi neroznávaš pojem nákup tovaru na splátky a bežný malobchodný predaj/nákup,v prípade nákupu na sp…
audax 27.10.2014 20:21
audax
Ty myslíš výhradu vlastnictví. Ale ta není automatická, musí být součástí smlouvy. Výhrada vlastnict… poslední
Ara 27.10.2014 20:46
Ara

na odstúpenie od kúpnej zmluvy stačia tri rovnaké alebo štyri rôzne druhy uznaných závad počas záručnej doby na tom istom výrobku,pri reklamácii v servise sa obvykle predkladá potvrdený záručný list od predajcu a prípadne pokladničný blok,vlastníctvo sa za normálnych okolností v servise nedokladuje,pokial je to tovar na splátky ,na odstúpenie od kúpnej zmluvy bude nutné,aby to vybavoval ten,na koho je tá v podstate pôžička/spotrebitelský úver na nákup tovaru cez Home Credit vystavená,Vy by ste mohol jednať jedine v prípade,že by sa to papierovo kompletne prepísalo na Vašu osobu a aj on sa de facto stane majitelom tovaru až vtedy,keď dôjde ku kompletnému splateniu toho úveru u Home Creditu,pokial splátky trvajú a všetko je písané na neho,musí to aj on vybavovať u O2/Home Credit vo svojom mene a Home Credit ako momentálny ešte majitel tovaru určí podmienky,čo s tým ďalej,Vy ste len momentálny užívatel telefonu,nič viac,úradne je kamarát dlžník a nastávajúci majitel ,Home Credit veritel a majitel telefonu až do zaplatenia kompletného úveru aj s úrokmi a O2 predajca...

Česká judikatura stanovila výskyt závad které zakládají právo na odstoupení od kupní smlouvy u opakované (stejné)závady na 2 a u různých vad na 3. U samotné reklamace musíš uvést, jak si ji přeješ vyřešit. Pokud nic neřekneš, automaticky se má za to, že požaduješ opravu.

Kupující uzavřel smlouvu s Home Creditem na úvěr, nikoliv na nákup věci. A současně nikdo nemá právo nařizovat vlastníkovi jak má se svým majetkem nakládat. Servis proto nemůže namítat že reklamující osoba je jiná, než je uvedena v záručním listě, protože záruka se vztahuje k věci, nikoliv k osobě.

asi neroznávaš pojem nákup tovaru na splátky a bežný malobchodný predaj/nákup,v prípade nákupu na splátky je majitelom tovaru splátková spoločnosť,ktorá poskytla účelový úver na nákup telefonu formou splátkového predaja až do okamihu splatenia všetkých finančných záväzkov,servis vydá potvrdenie o tom,že výrobok spadá do kategorie neopravitelných výrobkov a peniaze vráti na odporúčanie servisu zákazníkovi predajca,zákazník pri splátkovom predaji tovaru nemá nárok na vrátenie peňazí,on nezaplatil cenu výrobku,pokial bol u predajcu zakúpený na splátky,takže o tom,čo sa bude diať ďalej rozhodne partnerská splátková spoločnosť,teda Home Credit.....v pôvodnej otázke nebolo špecifikované,či si dotyčný zobral bezúčelový úver a z týchto peňazí si kúpil telefonn,ktorý následne predal,je tam ovšem spomenuté,že má na splátky telefon u O2 cez Home Credit a to je ten rozdiel oproti bežnému nákupu telefonu....

Ty myslíš výhradu vlastnictví. Ale ta není automatická, musí být součástí smlouvy. Výhrada vlastnictví je záležitost prodejce, nikoliv splátkové společnosti.
Nicméně můžeš mít pravdu a taková výhrada může v kupní smlouvě být.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru