Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Referenční zkoušky - povinost

Zdravím. Nastoupil jsem do nové práce a chtějí po mne, abych jezdil pravidelně s firemní dodávkou za účelem převezu zboží na jinou pobočku. V pracovní smlouvě není nic psáno o tom, že v mé náplni práce je řízení služebního vozidla. Je povinností zaměstnavatele mi zajistit referenční zkoušky a popřípadě upravit popis práce ve smlouvě?

děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nic ti upravovat nemusí.pokud je to potřeba může tě zaměstnavatel dočasně ne-li stále přemístit na p…
kamzl 04.01.2015 22:03
kamzl
pokud nemáš platný profesní průkaz Píše, že se jedná o dodávku; čili na 99 % auto do 3,5t. Na to…
Dale Cooper 04.01.2015 22:32
Dale Cooper
no jak se to veme, když ho hmátnou celníci nebo SOD, poveze zrovna nějaké zboží prokazatelně určené…
kamzl 04.01.2015 22:39
kamzl
Mno, nevím, jak to je. Ale u pošty jsem se něco najezdil a rozhodně jsem nepotřeboval profesák, stej… nový
Dale Cooper 05.01.2015 10:09
Dale Cooper
Taky jsem svého času jezdil jako řidič dodávky. U jednoho soukromníka jsem měl pozici obchodní příru… nový
Zdoter 05.01.2015 14:54
Zdoter
řeší se česko? profesák je pouze naše vymoženost, za hranicema ani nevěděj jak to vypadá. Hele bedn… nový
kamzl 05.01.2015 16:09
kamzl
Když mne jmenovali řidičem referentem (neusiloval jsem o to, ale ani jsem proti tomu nic neměl), pta… nový
Yarda 05.01.2015 09:57
Yarda
Ještě na něco jsem si vzpomněl: Ve firmě, kde jsem měl to potěšení být zaměstnán si jeden maník nabě… nový
Yarda 05.01.2015 13:37
Yarda
to je docela běžné, má to spousta služebních aut, u nás ve firmě (větší zahraniční) to měla všechna… nový
dušička 06.10.2017 21:53
dušička
Po dvou letech tam tazatel už dělá prý ředitele ... poslední
kozakl 07.10.2017 17:59
kozakl

nic ti upravovat nemusí.pokud je to potřeba může tě zaměstnavatel dočasně ne-li stále přemístit na pracovní pozici, kterou můžeš vykonávat v rámci své pracovní smlouvy a svých dovednodností.Můžeš odmítnout ale nedoporučuje se to.

Referenční zkoušky=školení řidičů by si měl absolvovat,ale praxe je jiná.Prostě pojedeš nebo ne.Požadoval bych to školení z vlastní iniciativy a nebo bych to odmítnul z tohoto důvodu=nejsem proškolen na tohle a na to to bla bla bla.otázka jest jak to tvůj zaměstnavatel pobere.

navíc pokud nemáš platný profesní průkaz upozornil bych na to...je dost možná že rázem k němu příjdeš jak slepej k houslím a dnes se každý papír hodí...ale pak už se nediv že místo za stolem budeš třeba furt sedět za volantem.

no jak se to veme, když ho hmátnou celníci nebo SOD, poveze zrovna nějaké zboží prokazatelně určené k obchodování a nebude mít ten profesák mělo by být zle i v dodávce do 3.5t

Edit:
Svýho času jsem jezdil pro soukromníka trasa Chrudim-Praha-Mělník s felicií(pickup), řádně označenou logem firmy-rozvoz drobné elektroniky do automobilů.

Více než občas jsem byl stavěn za Kolínem právě celníky za doprovodu SOD, první co chtěli tak doklady od zboží, doklady od vozidla a světe div se mimo dokladů potřebných k řízení vozidla i profesní průkaz.

řeknu to takhle já ho měl pro řízení 7.5t v práci a nedokážu říct co by bylo kdybych ho neměl v tý felicii, nebo vůbec ale logicky si přiznám že ho po mě nechtěli jen tak.

Mno, nevím, jak to je. Ale u pošty jsem se něco najezdil a rozhodně jsem nepotřeboval profesák, stejně jako balíkáři (které jsem měl svého času "pod sebou"). Jen se jednou ročně konalo školení řidičů, dostali jsme takovou kartičku. Policajtům jsem to při kontrole (po spáchání přestupku - jednosměrka) neukazoval a nic dalšího nechtěli.

Taky jsem svého času jezdil jako řidič dodávky. U jednoho soukromníka jsem měl pozici obchodní příručí. Nákup práce mimo jiné zahrnovala rozvoz sudu s pivo/limo po zákaznících + když bylo potřeba normální spediční práce. Kdo si objednal přepravu tak se jelo. Pak jsem dělal klasického bageťáka. Všechno s dodávkami do 3.5t. Stavěli mě dostkrát i v Německu a na Slovensku a vždycky jim stačil jen můj řidičák + papíry od nákladu. Nikdy po mě nikdo nechtěl nic dalšího. Pojistka odpovědnosti byla samozřejmosti. Čert nikdy nespí.
PS: Slovenský celňáci byli dost důkladný. Nějak se jim nezdálo, že vezu z Košic jen 3 prázdné palety. Aby mě takhle proluftovali auto jsem ještě nezažil. S baterkou do prostoru mezi příčkami, pod auto, pod sedačky. Nakonec to i přiznali, že jdou po pašování cigaret z Ukrajiny. Ale celou dobu byli příjemní, to se musí nechat :-)

Když mne jmenovali řidičem referentem (neusiloval jsem o to, ale ani jsem proti tomu nic neměl), ptal jsem se vedoucího dopravy, jestli chce vidět můj řidičák, prý ne, že mi věří:-(
A po školení (je to dobré, dozvídal jsem se o novinkách v dopravních předpisech o kterých bych se jako řidič rodinného auta nedozvěděl - škoda, že součástí výměny řidičáků taková školení nejsou) jsem dostal takový papírek "Potvrzení o školení řidičů".
Blbé bylo, že jsem až tak moc nejezdil a když mi to hrozilo, tak jsem se musel ptát k čemu jsou u toho auta se kterým jsem měl jet všechny ty páčky a čudlíky - aut jsme měli víc a každý pes jiná ves.
Doporučuji ti, aby ses nechal pojistit proti škodě zaměstnavateli. A zjisti si, jestli ta auta se kterými máš jezdit jsou havarijně pojištěná. A mají i další náležitosti - teď třeba zimní pneumatiky, předepsanou výbavu (třeba lékárničku) a platnou technickou kontrolu.
Co je to za firmu? Nějaká větší nebo je tam majitel a ty? Pokud je větší, asi je tam pracovník co tohle má na starosti, tak se ho na to zeptej a zjisti si, jestli vede seznam řidičů referentů a jestli jsi tam uvedený.

Ještě na něco jsem si vzpomněl: Ve firmě, kde jsem měl to potěšení být zaměstnán si jeden maník naběhnul jak mladý voják. Ve služebním autě co ho měl přidělené byl zamontovaný nějaký bazmek co bonzuje kde to auto zrovna je. A zjistilo se, že jezdil jinde než jezdit měl.

to je docela běžné, má to spousta služebních aut, u nás ve firmě (větší zahraniční) to měla všechna vozidla, časem dokonce i manažerská :-D, přihlašovalo se čipovou kartou, jinak to strašně pištělo; na druhé straně to mělo i své výhody (kniha jízd, přestávky,přejezd hranic kvůli stravnému...), je to o zvyku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru