Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmena vyplatniho terminu

Zdravim, mam takove dotazy ohledne zamestnavatele...Jiz jsem sem psal drive, ze vlastne nas prebrala nova firma, ktera se zavazala dodrzet veskere podminky minule firmy. V patek prisel za mnou mistr a dal mi podepsat dodatek ke smlouve, kde bylo napsane, ze se meni vyplatni termin z 10. na 15. a dalsi vec, ze budeme mit mensi stravenky - minuly zamestnavatel nam daval 75, nynejsi chce davat 50... Samozrejme, ze jsem to nepodepsal. Muze mi naridit podepsani, kdyz s tim nesouhlasim? Jde mi o to, ze sem mel vzdycky vyplatu do 10, takze mam na ucte nastvene veskere platby k 10. dni v mesici. Neminim chodit do banky a cele to predelavat.

a jeste jeden dotaz. Co se stane, kdyz si bude posilat vyplatu jak bude chtit? to znamena kdyz mi neprijde do 10.? V pondeli mam nocni smenu, jestli mi neprijde vyplata, coz by mela, muzu zavolat sefovi, ze se nemam jak dostat do prace kdyz mi neposlal vyplatu?

Zacina se mi to tam nelibil, poslal tam na posilu 40 madaru, ja se s nema nedomluvim a sef jen chodi a kritizuje me jako vedouciho smeny, ze si neumim pohlidat smenu. Ale copak je to mozne se domluvit s madarem? Nejradeji bych dal vypoved a zadal odstupne zpetne, ale zatim asi nic neporusil.

a posledni dotaz. Zmenil jsem si telefonni cislo, v praci ho nechci hlasit - volaji mi v patek v 17:00 at prijdu v sobotu v 6:00 do prace na ranni smenu na prescas. Jsou nejake zakony, ze zamestnavatel MUSI nechat na sebe telefonni kontakt? Predem upresnuji, ze neberu zadny priplatek za pohotovost na telefonu. Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Telefonní číslo dávat samozřejmě nemusíš, stejně tak nemusíš zvedat hovory z práce, ani ti nemůžou v…
Prasak 08.08.2015 21:07
Prasak
S tím telefonem,pokud to bude firma potřebovat,tak mu přidělí služební,malým dodatkem k pracovní sml…
pedrosoo 09.08.2015 13:56
pedrosoo
Ale bude muset dostat příplatek za pohotovost, pokud se od něj požaduje nečekaný nástup do práce. To…
Prasak 09.08.2015 20:43
Prasak
No slušný peníze ? Jenže to je úpis čertu,bez piva,bez opravdového volna ? Věřte,nebudu uvádět firmu… poslední
pedrosoo 09.08.2015 21:24
pedrosoo

Telefonní číslo dávat samozřejmě nemusíš, stejně tak nemusíš zvedat hovory z práce, ani ti nemůžou v pátek zavolat, abys přišel druhej den na přesčas. To ti měli říct ještě v práci a hlavně, pokud ti volají domů a chcou po tobě přesčas, na to je jednoduchá odpověď - sorry, já sedím v hospodě a su totálně na sračky, do rána nevystřízlivím.
Nepřijít do práce kvůli chybějícím penězům na autobus - to je tvůj problém, zaměstnavatele nemusí zajímat, jak se dopravíš do práce. Někdo chodí pěšky, někdo busem. To je tvůj problém, že sis našel práci daleko od domu. Tohle bys neuhrál.
Avšak pokud ti výplata nepřijde na účet v dohodnutým termínu, lze to brát jako porušení smlouvy a použít to k okamžitýmu zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance. Je tu však otázka, do jakýho termínu jste si dohodli výplatu. Ta změna výplatního termínu je formou dodatku, ovšem jaký máš možnosti, to přesně nevím, jestli podepsat, nebo nepodepsat a odejít?! Na to se zeptej zaměstnavatele, co to obnáší, když nepodepíšeš.
Každopádně inkaso a další platby v bance jsou opět tvůj problém.

K maďarům - pokud maďaři neumí česky, měl by zaměstnavatel zajistit překladatelský služby. Komunikaci v maďarštině v popisu práce určitě nemáš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru