Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sousedka si vymýšlí

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu.
V bytovce pod námi bydlí sousedka, se kterou jsou problémy odjakživa.Nebudu to moc prodlužovat, jde o to, že z našeho balkonu k ní stékala voda když jsme zalívali kytky, dobře byla to naše chyba, tak jsme si pořídili větší podtácky a od té doby byl klid. Teď řešíme že bysme si nechali udělat okapničku aby k ní voda netekla ale bohužel momentálně na to nejsou peníze. No včera pršelo celý den, přišla jsem z práce a náš pes samou radostí že mě vidí, na balkoně skoro převrátil židli ve které bylo napršené, a ta voda jí stekla na balkon. Přišla zamnou a spustila že proč má zase na balkoně vodu atd..no o to by nešlo, když pršelo tak měl na balkoně vodu každý .. :-) ale dneska jsem se dozvěděla že nás nahlásila na úřad s tím, že prý jí náš pes močí na balkon a že celé dny štěká. Se štěkáním byl dřív problém a stěžovalo si víc lidí, tak jsme to vyřešili protištěkacím obojkem i když jsem byla zásadně proti tomu, ale jinak to nešlo. Takže předpokládám, že kdyby náš pes každý den štěkal, už by dávno někdo došel, tak jako to dělali dřív. Takže mi volali z úřadu že je na nás podaná stížnost a že za to může být pokuta a já moc nevím jak se mám bránit, protože ona si bude stát za svým. Sousedka je typ člověka co si rád vymýšlí..ještě když bydleli v bytě moji rodiče a malý bratr jezdil na odrážedle, došla s tím že jí to budí děti, přitom žádné nemá. Vím že to vidíte jen z jednoho pohledu, ale i tak prosím o radu, jak se mám na úřadě bránit. Děkuji

Předmět Autor Datum
Neviem, co chces pocut, ale susedka musi svoje tvrdenia najprv dokazat a to bude mat fest tazke. S t…
fleg 19.08.2015 12:13
fleg
"Sousedské spory" se těžko řeší. Podle mne je na sousedce, aby prokazovala (těžko prokazovat, co se…
ivzez 19.08.2015 14:24
ivzez
včera jsem oběhla všechny sousedy, a všichni říkali že pes neštěká, takže je to její výmysl.. Vím že…
kristynaa 20.08.2015 08:04
kristynaa
Ty si to snad vymýšlíš. Ještě jsem neslyšel,že přijede policajt když 15 minut hraje hudba,ty ho pust…
pedrosoo 20.08.2015 08:08
pedrosoo
Přísahám že si nevymýšlím, tohle je holý fakt. :-( Ale věřte si čemu chcete.
kristynaa 20.08.2015 08:30
kristynaa
Měla si mu říct, ať tu hygienu zavolá mezi 6 a 22hod je zvukový limit 35 dB, tak ať si to přeměří. N…
Araneus84 20.08.2015 09:43
Araneus84
Arneus,máš tady pravdu,ale jedna věc být nesmí,nemůže v tom chlívku mít malé děti. Jestli ji někdo u…
pedrosoo 20.08.2015 15:41
pedrosoo
Zatímco u cikánů schledává sociálka vše v pořádku, českou rodinu bude tahat po soudech :puff:
icepower32 20.08.2015 17:46
icepower32
Ty jsi cigán ?
pedrosoo 20.08.2015 18:27
pedrosoo
Tak se necháš utáhnout na vařené nudli. Toho policajta jsi mohla přes zavřené dveře poslat do p....…
pedrosoo 20.08.2015 15:39
pedrosoo
Řěkněte sousedce,že na tu komisi půjdes Vámi a bude tam vše osobně dokazovat.Ale bacha na ní,ta je s…
Karel04 20.08.2015 13:56
Karel04
Tak už nám došel dopis že se máme dostavit ke komisi. Tentokrát je problém s tím že prej rušíme už o…
kristynaa 08.09.2015 10:59
kristynaa
Tak tam jděte a rovnou začněte větou, ať vám dají k nahlédnutí protokol o měření hluku z hygieny. V…
Araneus84 08.09.2015 11:57
Araneus84
To udělám, oni totiž žádnej důkaz o tom že děláme hluk mít nemůžou, protože my hluk neděláme a už vů…
kristynaa 08.09.2015 12:03
kristynaa
Máte jak prokázat, že jste se nastěhovali později? Myslím, že by nebylo od věci začít rovnou tím, že…
ivzez 08.09.2015 18:31
ivzez
Mne sa zda ta rada prejst do protiutoku lepsia. Ono totizto problem je, ze ked niekto poda staznot t…
fleg 08.09.2015 19:34
fleg
Měli jsme podobný případ. 5x jsme byli na městském úřadě podávat vysvětlení a 5x proběhlo místní šet…
centsm 08.09.2015 23:26
centsm
samozřejmě budu chtít důkazy o tom, že ten hluk děláme. Dál budu chtít také svědectví ostatních sous…
kristynaa 09.09.2015 09:44
kristynaa
Úplně bych se vyhnul tomu termínu svědectví. Chtějte prostě důkaz. Jediný relevantní důkaz je měření…
Araneus84 09.09.2015 14:06
Araneus84
včera za náma byl soused, došel mu dopis aby šel jako svědek. Prej ještě neví, jestli bude mít čas,…
kristynaa 10.09.2015 14:35
kristynaa
Tak vsaď boty, že nepřijde. Takovýhle typy dobře znám z vlastní zkušenosti - nechcou si to s nikým r…
MachR55 10.09.2015 14:51
MachR55
To je opravdu složité. Žádný pádný důkaz asi není,vše se bude točit okolo sousedů ve stylu "však se… poslední
pedrosoo 10.09.2015 14:56
pedrosoo

Neviem, co chces pocut, ale susedka musi svoje tvrdenia najprv dokazat a to bude mat fest tazke. S tym mocenim ma smolu, to nedokaze ani keby to bola pravda, s tym stekanim vzhladom na predchadzajuce problemy to uz bude horsie, ale zase bude mat tazku poziciu to dokazat, pretoze tvrdenia susedov, ze kedysi pes stekal nestacia.
Na druhej strane keby si moja suseda a tvoj pes mi cele dni vystekuje vedla cez stenu asi tiez nie cosm celkom happy, Keby si sa trosku snazila tak pes sa da odnaucit stekat, ziadny obojok netreba. Ak si na to netrufas sama zajdi s nim za odbornikom.

"Sousedské spory" se těžko řeší.

Podle mne je na sousedce, aby prokazovala (těžko prokazovat, co se nestalo).
Jestli jsou se sousedkou problémy dlouhodobě, pokusila bych se s ní domluvit.
Pokud by to nepomohlo, můžete si naopak stěžovat Vy na ni kvůli pomluvám.

včera jsem oběhla všechny sousedy, a všichni říkali že pes neštěká, takže je to její výmysl..
Vím že obojek není nejlepší řešení, ale jinak to nešlo a tohle se ted neřeší, chtěla jsem spíš slyšet rady ohledně té sousedky. Jinak včera si přítel kolem 4 pustil hudbu a asi za 15 minut dojel policajt a vyhrožoval že půjdeme ke komisi a že zavolá hygienu ( máme v bytě nepořádek protože malujeme, a to se bez nepořádku bohužel neobejde ). Takže další dva problémy jsou na světě..

Měla si mu říct, ať tu hygienu zavolá mezi 6 a 22hod je zvukový limit 35 dB, tak ať si to přeměří. Nic jiného než měření hygienou nemá žádný vypovídající fakt.
Ve svém bytě můžete mít nepořádek jaký chcete, klidně vám tam mohou běhat na volno potkani, nesmíte zasviňovat společné prostory (tzn. musíte po sobě vždy zamést/vytřít), popř. nesmí z vašeho bytu vycházet nadměrný smrad.
Pak by mě zajímalo,jestli ten policajt nebyl čistě náhodou měšťák. Takovéto kecy mívají většinou měšťáci, normální policajti chodí ve dvou a ne solo a nejsou úplně vypatlaní. Dle vašeho popisu to byl měšťák jak vyšitý. Tedy jste měla vytočit linku 158 a na obtěžujícího měšťáka zavolat normální policajty s tím, že někdo v policejní uniformě vás obtěžuje doma a vyhrožuje různými institucemi.

Řěkněte sousedce,že na tu komisi půjdes Vámi a bude tam vše osobně dokazovat.Ale bacha na ní,ta je schopná si polít zeď nebo balkon čajem a bude to svádět na Vašeho psa.S policajty trvejte na konkrétním zápisu,co kdo porušil a jak to bylo prokázáno a jaké námitky k tomu máte Vy.

Tak už nám došel dopis že se máme dostavit ke komisi. Tentokrát je problém s tím že prej rušíme už od začátku roku noční klid. konkrétně od 1.1.2015, kdy jsme ještě v bytě ani nebydleli. prej se to opakuje každou noc od 22-6 hodin..což je blbost protože kdyby jsme opravdu rušili noční klid, už dáávno by na nás někdo došel nebo zavolal policii. Shodou okolností, paní co to s námi bude u komise řešit, má stejné příjmení jako naše paní sousedka.. :-|

Mne sa zda ta rada prejst do protiutoku lepsia. Ono totizto problem je, ze ked niekto poda staznot tak uradnik sa nou za zakonu musi zaoberat, takze to predvolanie nie je o zhode priezvisk, ale o tom, ze to ma proste v naplni prace.
Navyse dokazovat ma prave zalujuca strana, takze ake dokazovanie, ze tam nebyvali? Proste obrana v 3 bodoch.
1. Hluk nerobime 0od 1.1, pretoze tam od 1.1 nebyvame.
2. Hluk nerobime, pretoze na to nie su ziadne dokazy a nie sme si vedomi ziadneho hluku.
3. Hluk robi naopak susedka, kazdy vecer tym trpime, treba ju predvolat tym padom. A chcem nasledne nahliadnut do zapisnice zo setrenia (aby sa to neuhralo do stratena fiktivne).

Je to sice zacarovany kruh, ale pokial susedka nie je celko mimo (co moze byt), tak ju po case tiez prestane bavit chodit po uradoch podavat vysvetlenia, ked na kazdu jej staznost zareagujete protistaznostou (ktoru musi uradnik tiez presetrit).

Měli jsme podobný případ. 5x jsme byli na městském úřadě podávat vysvětlení a 5x proběhlo místní šetření kvůli stížnosti sousedky (nejednalo se o hluk), než nám došlo, že vždy proti nám stojí sousedka a v zádech má tým úředníků. Tak jsme to obrátili. Předem jsem zašli na úřad, vysvětlili jim, že jednáme stále v intencích zákonů a přání úředníků a nadále se už nebudemem těchto šaškáren zúčastňovat. Při dalším případu už sousedka nestála proti nám s úředníky v zádech, ale sama proti úředníkům. Víc stížností od té doby už nepřišlo. Pozor na to, aby Vás sousedka nevtáhla do maratonu stížností. Možná jí o to jde, jestli nemá jinou náplň života.

Úplně bych se vyhnul tomu termínu svědectví. Chtějte prostě důkaz. Jediný relevantní důkaz je měření z hygieny, důkaz není o tom, kolik si dotyčná zvládne zaplatit/podplatit sousedů.
Nezapomeňte hlavně podat stížnost zase na ni, že ona dělá hluk. Ať se taky trošku proběhne po venku, ono jí to prospěje.

Tak vsaď boty, že nepřijde. Takovýhle typy dobře znám z vlastní zkušenosti - nechcou si to s nikým rozházet, tak při hovoru mezi 4 očima Vás podpoří, ale veřejně, před dalšíma lidma neřeknou ani ň. Pořád se bude vymlouvat - jednou že nemá čas a musí si něco náhle zařídit, podruhý že ho to nezajímá, potřetí že je nemocnej, atd. A je docela pravděpodobný, že už mluvil i s tou otravnou sousedkou a pro změnu zase byl na její straně.
Uvidím, rád bych se mýlil...

To je opravdu složité. Žádný pádný důkaz asi není,vše se bude točit okolo sousedů ve stylu "však se zeptejte po baráku".Záleží jak jste v domě zavedená a kdo vás veřejně podpoří. Musíte toho souseda přesvědčit a prostě mít sebou.Přímá odpověď od člověka nestraného dokáže víc,než řeč... ale i jiným to vadí ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru