Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zásah exekutora při splácení dluhů

Dobrý den,

dostala jsem se do krizové životní situace a bohužel jsem tím stáhla dolů i svého manžela, proto budu vděčná za jakoukoliv odbornou radu.

Během několika let se mé dluhy vyšplhaly až nad 400.000 Kč, v této částce je zahrnuto více věřitelů, ne jen jeden.

Jsem v částečném invalidním důchodu a zároveň zaměstnaná na DPP, přičemž je mi pravidelně před odesláním odměny na účet 4 až 5 tisíc Kč měsíčně v závislosti na výši mojí odměny.

Bohužel, zmíněný účet je však mého manžela a včera mu byl tento účet jedním z věřitelů (ex. Vrána) zastaven s tím, že mu jeho manželka dluží 80.000 Kč.

Všechny mé dluhy vznikly před uzavřením sňatku a nebyla sepsána žádná předmanželská smlouva.

Nyní se obávám návštěvy exekutora v místě, kde bydlíme, navíc můj manžel vlastní chatu a obávám se nejhoršího.

Mohli byste mi, prosím, poradit, co je možné v mé situaci dělat? Existuje způsob, jak chránit majetek? Pokud můžu doplnit nějaké informace, prosím, napište.

Děkuji za Váš čas.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Exekutor samozřejmě opět ten "nejlepší v naší zemi" VRANA se opírá na vyhlášku 139/15 Sb. když mu ma…
Kateřina M. 20.09.2015 14:29
Kateřina M.
Invalidita exekutory nezajímá. Zatím jdou ---jen--- po penězích, respektive vašich příjmech, sňatek…
kamzl 22.09.2015 21:58
kamzl
Nesouhlasím s Vámi ohledně insolvence/oddlužení, které naopak považuji za rozumný způsob, jak situac…
ivzez 24.09.2015 13:28
ivzez
taky názor, uvádim co si pamatuju ze seminářů na který jsem chodil a částečně procesem oddlužení pro… poslední
kamzl 26.09.2015 01:00
kamzl

Exekutor samozřejmě opět ten "nejlepší v naší zemi" VRANA se opírá na vyhlášku 139/15 Sb. když mu manžel invalida 3 stupně telefonoval o informace zastavení účtu jenž byl výlučně jeho a řekl mu že je invalida ve 3 stupni tento mu arogantně sdělil že ho to nezajímá Vrana opouští svůj post ovšem lidé kteří vykonávali exekuce mají jeho školu budou nadále arogantní drzí .Mají už tolik stížností a pokut že Vránovi nic jiného nezbývá než post opustit .Asi podá odpor a nechá to na soudu snad bude přihlédnuto i k jeho postavení invalidy.Přesto že je invalida pracuje a tak mu na tento účet byla zasílána mzda.Sňatek jsme uzavřeli jen proto,že mu byl přidělen obecní byt a bohužel při jeho úmrtí bych jako družka neměla na tento nárok jak nám sdělili na obci .Samozřejmě má své výdaje na léky atp.Děkuji vám za váš názor .

Invalidita exekutory nezajímá. Zatím jdou ---jen--- po penězích, respektive vašich příjmech, sňatek uzavřený v tomhle navíc hraje roli, protože určitě nebyla sepsána žádná předmanželská smlouva, takže exekutor zahrne do vašich pohledávek i manželovi zisky či majetek.

Doporučil bych taky navštívit nějakou o.p.s. kde to s vámi proberou do podrobna, věřím že na poprvé vám taky doporučí komunikovat s exekutorem a ne se pokoušet o oddlužení.

Několikrát tady psáno: Když už to je v týhle fázi, exekutor obstaví účty, dá se to-obejít-. i když by jste nic nechtěla obcházet jak manželovi, tak Vám, pokud máte navíc děti musí účtárna nějaké minimum nechat, je to cca 8000,- měsíčně/osoba bez ohledu na exekutora. Průser je v tom že pokud nemáte účtárnu, nebo si prostě neřeknete necháváte si posílat na účet svůj nebo manžela exekutor ho prostě obstaví a nedostanete se ani ke koruně dokud pohledávka nebude splacená, což při výši vaší pohledávky není možné najednou uhradit, leda by jste tam měla-i- něco našetřené.

O tom oddlužení už jsem psal několikrát jinde. Uvedu jen příklad ze kterého je zřejmé že při jeho schválení příjdete o majetek oba, ne jen Vy.

Je to případ, který není tak starý.
Člověk(55let) zde ve vsi, nepodnikatel,většinu života "nezaměstnaný", ženatý. Bral si celý život všelijaké půjčky i od soukromých osob(známí-lichváři atd.) Uvědomil si že jeho dluhy se dostali na 500000,- a nikdy je nesplatí, aby se chránil před nájezdy "věřitelů" šel a požádal o oddlužení.

Bylo mu povoleno, během nějaké doby, přišla jeho manželka o rodinný dům, který mu správce prodal-odhad 1500000,- za částku oněch 500000,- jednomu z věřitelů, který darovací smlouvou pohledávky uhradil zbývajícím.

Insolvence tedy zkončila, dluhy umořeny, věřitelé spokojeni ale přišli o milion.Jeho manželka nedávno dostala od onoho kupce 200000,- aspoň nějaké pozitivum pro ní, už ne tak pro ně pro oba, protože spolu musí žít v městském holobytě a nechtějí se rozvést(respektive manželka) aby se s ním nemusel dělit o ty peníze.

Takových případů různých podobných je a ukazují jen na to že oddlužení není pro každého, jak už psala ivzez určitě pogooglete, zkuste třeba nějakou stránku kde jsou termíny seminářů, adresy o.p.sz vašeho okolí, které se na tohle specializují, i na řešení exekucí - mají i podpůrné psychologické programy, dokáží zadarmo za Vás návrh podat, nebo navrhnout jiné řešení.

Vyhněte se rádoby oddlužovacím společnostem, neřikám že nepomůžou, ale oni opravdu nepomůžou, hledají jen lukrativní "dlužníky" a nechají si to zaplatit i když vám budou tvrdit že to budete mít zdarma(oni si totiž honorář většinou dávají také jako pohledávku).Vůbec s nimi nekomunikujte-telefony nezvedejte.

Nesouhlasím s Vámi ohledně insolvence/oddlužení, které
naopak považuji za rozumný způsob, jak situaci řešit.
Jak jsem to zhruba (nemám přesné podklady) počítala, měly by
paní Kateřině stačit ke splacení 30 (i více) % její příjmy.

Oddlužení znamená žít pět let s minimem, ale po pěti letech
se dá začít znovu (člověk má šanci po pěti letech normálně žít).

Exekuce člověku "visí na krku", dokud vše nesplatí, nebo do konce
života, v druhém případě se dluhy stanou součástí dědictví…
___

Dluhy paní Kateřiny vznikly před uzavřením sňatku,
manžel chatu vlastnil taktéž před uzavřením sňatku.
Tzn., že ani jedno nespadá do SJM.
___

Souhlasím s Vámi ohledně "oddlužovacích" společností,
ani já je nedoporučuji, dluhy často naopak narostou.

taky názor, uvádim co si pamatuju ze seminářů na který jsem chodil a částečně procesem oddlužení prošel.Tím se nechci říct že jsem nějaký fundovaný odborník. Je to opravdu zvážit pro a proti.

V současný situaci svoje podobné dluhy řeším již "úspěšně" třetím rokem formou exekuce z platu způsobem o kterém jsem tu psal a mám "pokoj".

Nevýhoda:nesmím si dovolit být třeba marod, nedej bůh ztratit práci.

Výhoda: oproti tazatelce je pravda že nejsem ženatý, mám jen dvě vyživovací povinnosti a víceméně nedávám např. velké částky na energie a bydlení.Správně bych měl pobírat z 15000,- necelých 8000,- ale díky té domluvě na účtárně to jest +/- 10000,- .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru