Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekuce. Co si exekutor může dovolit vůči příbuzným?

Pracující paní s výdělkem těsně nad minimální mzdou. Je majitelem rodinného domu. Je vdova a splácí postupně úvěr, který si vzali ještě s manželem. Žije zatím bez partnera.
V domě žije také její syn, který je momentálně bez práce. Půjčil si někde peníze a teď po něm exekutor chce 70 000,-.
Co s tím? V domě nic cenného není. Starý nábytek, 2 televizory ( se skleněnou obrazovkou ) starší lednička a mikrovlnka.
Může té paní exekutor zabavit dům?

Předmět Autor Datum
Pokud je psaný na maminku, domek vzít nemůže.Ale vše co je v něm může oblepit a pak se musí dlouhosá…
iconek 26.10.2015 23:31
iconek
Děkuji moc. To "dlouhosáhle dokazovat" probíhá jak? Paní má od většiny věcí paragony uschované.
Nol 27.10.2015 07:33
Nol
prebieha to tak,že sa musí podať na súd žiadosť o vyňatie predmetných vecí z exekučného konania a na…
audax 27.10.2015 09:17
audax
doklady, neexistence příjmů exekuované osoby a existence příjmů osoby vaší, čestná prohlášení a když… poslední
215487 29.10.2015 04:58
215487
syna vydědit, nebo mu zrušit trvalý pobyt. Vůči příbuzným je dost blbý pojem. jestliže se tam ten sy…
kamzl 28.10.2015 23:17
kamzl
zase tak těžké to není, zvláště pokud je bez příjmu nebo mu nebylo 18 let v době vzniku paragonů apo…
215487 29.10.2015 04:56
215487

Pokud je psaný na maminku, domek vzít nemůže.Ale vše co je v něm může oblepit a pak se musí dlouhosáhle dokazovat, co je dlužníka a co maminky.
Ideální je se z domu odhlásit (zrušit trvalé bydliště), aby měla maminka klid.
Po vyřešení problému se klidně zase přihlásit na trvalé bydliště.

Moje vlastní zkušenost s exekutorem.

prebieha to tak,že sa musí podať na súd žiadosť o vyňatie predmetných vecí z exekučného konania a na vytýčenom súdnom konaní sa musí preukázať ,že veci,ktoré označil exekútor nepatria exekuovanému,ale niekomu inému a až po rozhodnutí súdu a nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia sa môže vlastník vecí obrátiť na exekútora,ktorý dotyčné veci odblokuje a vyradí z exekučného konania/pokial tak neučiní súd pri vydaní rozhodnutia/,takže je to beh na dlhé trate......podanie na súd,stanovenie termínu samotného pojednávania-prípadné odklady,uznesenie/rozsudok,oboznámenie exekútora s uznesením,samotný výkon exekútora,ktorý príde a odznačí veci,alebo ich dá doviesť,pokial ich medzičasom nezabaví a neuskladní inde,takže sa to bude ťahať dlhšie ako týždeň pred výplatou.....

syna vydědit, nebo mu zrušit trvalý pobyt. Vůči příbuzným je dost blbý pojem. jestliže se tam ten syn neustále zdržuje tak o věci a nejen ty příjdete, protože je težké dokázat že nejsou jeho nebo vaše či ještě někoho.

za 70000,- vám v dnešní době díky novele EŘ dům neprodají ale záleží na konkrétním exekutorovi, jeho detektivních znalostech apod. a zbyde vám jen " holý barák"

jak píšete že nic "cenného" v domě není je na jednu stanu dobře ale dle EŘ se exekutor může informovat na obecním úřadě, sousedů a kolemjdoucích a zjistí se že si dlužník žije nad poměry, toto předá soudu a ten vydá exekuční příkaz, to už pak začíná takový tem koloběh kdy vlastně dlužník je mimo a jediný kdo má starosti je ten kdo ho u sebe "nechal".

pro kontrolu není to nic světoborného jistější je vyhledat pomoc nějaké o.p.s. ale paragraf 66 EŘ a výš s dalšími odkazy na par.37 EŘ tam je to co o čem tu píšu...

zase tak těžké to není, zvláště pokud je bez příjmu nebo mu nebylo 18 let v době vzniku paragonů apod., pokud je dostatek svědků apod. ale v praxi se nemusí vše odehrát jako po másle, ale právě takové strašení nevinných lidí dost exekutorům v kradení věcí nahrává, je určitě dobré si dávat pozor a to zejména na formality v postupu, nepromeškat lhůty apod. a zároveň důsledně trvat na ústavou garantovaných právech včetně práva na nedotknutelnost vlastnictví.. nicméně v reálu se to může zamotat, takže je vždy lepší se takové situaci vyhnout.. ale strašit, že o vše přijde není dobré. A na barák by neměl exekutor v takovém případě vůbec dosáhnout, když jde o dluh syna. To už je úplný blud.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru