Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem řidič ve městě odhodil cigáro z auta. Kam nahlásit (přestupek / skládky / znečištění a výtržnictví)?

Viděl jsem jak řidič konkrétního auto s konkrétní značkou na konkrétním místě v konrétní čas odhodil cigaretu z okna ,která dopadla na silnici, aniž by ji po sobě sebral ; jel dál.

Kam to mám nahlásit? O jaký jde přestupek ? Výtržnictví, skládka, nebo něco s vyhláškou města(udržování pořádku)? Má nějaká vliv, pokud řidič nebude místní, ale z jiného města?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nestačí ani natočiť vodiča s jeho ŠPZ (EČ) vozidla, lebo ťa dotyčný zažaluje za neoprávnené zverejne…
Nuda 04.04.2018 12:09
Nuda
Melete nesmysly. Jako soukromá osoba si mohu pořizovat záznam kde chci a může na něm být kdo chce. Z… nový
Araneus84 04.04.2018 14:57
Araneus84
nuda, asi se ti přehřívá mozek, ale když už sis tady sám pro sebe vymyslel teorii s nahráváním, tak…
nuda rozdíl zvěřejni 04.04.2018 14:09
nuda rozdíl zvěřejni
... Kam to mám nahlásit? ... zněl dotaz,dál bylo odpovězeno. Je tam takový pultík se zabudovaným mik… nový
kozakl 05.04.2018 07:38
kozakl
To se musíš hodně nudit, když máš chuť jít zatěžovat s takovou kravinou sebe i státní aparát, kterej… nový
Prasak 04.04.2018 19:25
Prasak
Ještě to chce zjistit konkrétní značku cigarety. nový
karel 04.04.2018 19:41
karel
Jak víte, že to nehodil spolujezdec, nebo auto těsně před ním? Neřešte nesmysl. nový
milan.cukrar 04.04.2018 20:00
milan.cukrar
Udat bys ho nemohl,ale hlásit se to musí!:-D Jen jestli se podařilo ten vajgl hned zajistit,aby ho n… nový
Karel04 04.04.2018 21:44
Karel04
ještě bych do postupu vsunul takovou radu na opatrnost. Byl-li vyhozený vajgl joint z trávy,tak hroz… nový
kozakl 05.04.2018 07:42
kozakl
To máš pravdu,navíc hrozí trestní stíhání řidiče za šíření omamných látek,protože toho jointa mohl n… poslední
Karel04 05.04.2018 10:54
Karel04

Nestačí ani natočiť vodiča s jeho ŠPZ (EČ) vozidla, lebo ťa dotyčný zažaluje za neoprávnené zverejnenie osobných údajov kamerovým záznamom na ktorý nedal súhlas nielen on, ani nedal súhlas v rozhodnutí vecne príslušný súd. Prípadne tebou poškodený občan podá tr.oznámenia na teba za tr.zločiny Ohováranie a Krivé obvinenie. Nemáš právomoci polície ničo natáčať a zverejňovať zábery bez súhlasu fyzickej osoby a jej majetku.

Jedine, ak by viac, ako tri nestranné osoby (nesmú si byť navzájom blízke) svojou výpoveďou do zápisnice pred kompetentnou úradnou osobou, potvrdili skutok s "ohorkom", presne uviedli do zápisnice sled a opis udalostí, konkrétne miesto, polohu na centimeter, čas, tj. deň, hodinu, minútu a sekundu, kedy sa skutok "s ohorkom", stal.

V tom prípade by zasadol orgán najvyšší, ľudovodemokratický senát v maximálnom počte živých duší, k spravodlivému verdiktu podľa explicitnej litery účinného zákona.

Beda-prebeda, ak by sa po viac rokoch zopakované výpovede pred senátom v detailoch rozchádzali v nepresnostiach uvedených v prvotnej zápisnici, majú po chlebe aj svedkovia, lebo sú nedôveryhodní, zmanipulovaní, apod.

Melete nesmysly. Jako soukromá osoba si mohu pořizovat záznam kde chci a může na něm být kdo chce. Záznam nemohu pouze zveřejnit. Předání záznamu PČR případně městské polici či obecnímu úřadu se nepovažuje a ani nikdy nepovažovalo za jeho zveřejnění.
Vyhazování věcí z jedoucího auta je přestupek a pokud je zaznamenán a není znám řidič vozidla, bude tento přestupek řešen s provozovatelem vozidla a bude ho řešit městská policie případně jí nadřízený orgán městský úřad.
Ve vašem banánistánu možná řeší přestupky soudy a jako důkaz se považuje domluva tří, osob že budou vypovídat stejně. V ČR nikoli. Není třeba těmito nesmysly zasírat právní poradnu.

nuda, asi se ti přehřívá mozek, ale když už sis tady sám pro sebe vymyslel teorii s nahráváním, tak jsi nedomyslel, že ne automaticky by šlo o zvěřejnění.... to je jaksi rozdíl... Za křivé obvinění může rantovat kde kdo, Babiš, kajínek, krejčír.

co se hlásí v brně? Jak s tím souvisí brno nebo nástupiště?

Udat bys ho nemohl,ale hlásit se to musí!:-D
Jen jestli se podařilo ten vajgl hned zajistit,aby ho nepřejelo a nezničilo nějaké další auto.To by pak vyšetřovací tým nemohl vše důkladně prověřit a vyšetřit,aby mohl pak ihned vyslat zásahové komando na zadržení pachatele.Hrozí totiž reálné nebezpečí,že by svůj čin mohl kdekoliv opakovat.

odhodil cigaretu z okna ,která dopadla na silnici, aniž by ji po sobě sebral ; jel dál.

Takže správný postup:vyhodit cigaretu z okna,bezpečně ihned zastavit vozidlo,zapnout varovná světla,označit výstražným trojúhelníkem a jít ten nedopalek sebrat.Pak nehrozí ani to nebezpečí zakládání nepovolené skládky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru