Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Průjezd kruhovým objezdem ve smyku vs. policie

Ahoj, chci se zeptat, nedávno jsem k večeru projížděl městem a dvakrát jsem projel kruhový objezd ve smyku "bokem". Nikde žádná auta, ani chodci okolo, takže to bylo naprosto bezpečné a měl jsem to pod kontrolou, víc jak 50 jsem na tom kruháči taky nejel. Jel jsem dál a hned se za mnou řítí blikající měšťáci, tak jsem zastavil a oni co to mělo bejt, že to je za 2000, že mě mají na kamerách atd... No strašili, nakonec řekli že jestli mě uvidí příště zase tak to bude za ty 2000 a odjeli.
Zajímalo by mě jestli tohle můžou měšťáci opravdu pokutovat, případně o jaký přestupek se konkrétně jedná? Děkuji

Předmět Autor Datum
Město chce klid a bezpečí. Chování výrostka, který si má potřebu něco dokazovat, zvedat si ego, zbyt… nový
GDPR 01.05.2018 10:06
GDPR
Takový komentář jsem přesně čekal:-) Ano vím že to není standartní jízda po městě, hluk tam větší by… nový
Kung fu Ježek 01.05.2018 10:35
Kung fu Ježek
To si myslí všichni, že tam nikdo nebude, a kdyby přece, tak stihnou zastavit. Dokud někoho nezabijo… nový
Wikan 01.05.2018 10:59
Wikan
Jednoho takového kreténa kterej jezdí jen když mu pískají kola jsem nedávno vytáhl z auta a rozbil m… nový
zdenekhadrava 08.05.2018 13:23
zdenekhadrava
Nelíbil se jim tvůj průjezd. Celkem to chápu, město není závodní dráha, ale prakticky neměli nic, za… nový
Prasak 01.05.2018 10:13
Prasak
Kdyby byli svině, tak mu nastřelí nepřizpůsobení jízdy povaze a stavu vozovky - za "normálních" okol… nový
Kachlík 08.05.2018 13:26
Kachlík
Obecní policie tohle pokutovat nemůže. nový
Wikan 08.05.2018 14:29
Wikan
Má jen kliku, že neměli kameru - postoupili by to státní, a bylo by vymalováno - takhle stejně řeší… nový
Kachlík 08.05.2018 18:56
Kachlík
Driftovanie nie je presne vo vyhláške definované z čoho vyplýva, čo nie je explicitne zákonmi zakáza… nový
Ahasver Chamachir 01.05.2018 11:10
Ahasver Chamachir
Pokuta se dává i za nebezpečnou jízdu. Výklad nech na policii,neznám řidiče,který dobrovolně souhlas… nový
kozakl 01.05.2018 16:21
kozakl
Copak Vám napsali na pokutový bloček? Jaké porušení jste udělal? Jak to, že jste je neviděl, když js… nový
milan.cukrar 02.05.2018 06:21
milan.cukrar
Nenapsali mi nic, pustili mě bez pokuty a právě neřekli co jsem vlastně porušil. Neviděl jsem je, pr… nový
Kung fu ježek 02.05.2018 20:28
Kung fu ježek
Ty vec ešte riešiš? Zameraj sa na právo, fízlov obnažíš, vyzlečieš ich priamo na ulici, na tvári mi… nový
Nuda 04.05.2018 15:03
Nuda
No vidíš,kolik máš nakoupených Loganů. I Rumunsko je už kapitalistická země. nový
kozakl 04.05.2018 19:57
kozakl
Tak jízda na motorce po zadním kole se pokutuje jako "nezvládnutí vozidla", ano je to paradox, proto… poslední
Roker - jinde 20.05.2018 06:58
Roker - jinde

Město chce klid a bezpečí. Chování výrostka, který si má potřebu něco dokazovat, zvedat si ego, zbytečně zatěžuje hlukem a emisemi, to vyžaduje zásah vrchnosti. Jejich zásah byl oprávněně na místě. Až vám někdo jednou zabije dítě, když smyken vyletí z kruháku na přechod za ním, tak snad pochopíte!

Takový komentář jsem přesně čekal:-) Ano vím že to není standartní jízda po městě, hluk tam větší byl, ale žádné lidi natož děti tam nebyli! Viděl jsem všude okolo a přechody jsou až za objezdem, takže i kdyby se tam někdo objevil, není problém zastavit.

Driftovanie nie je presne vo vyhláške definované z čoho vyplýva, čo nie je explicitne zákonmi zakázané, je dovolené, samozrejme, pri dodržaní ostatných predpisov a vyhlášok.

Mne sa podarilo na námestí SNP v BA1 na sporných kanárikovo žltých "maďarských dlažbách" (boli ako leštené sklo, "čistý povrch ľadu" v prípade mierneho zvlhnutia, rosy, kvapiek dažďa) dostať dvojité hodiny v smere jazdy priamo pred dvojicou obskurujúcich fízlov. Moja rýchlosť bola max.30 km. Fízli ma píšťalkami odchytili, ale po 30 minútach "právneho" objasnenia z mojej strany si ani neprdli, nechali ma po zasalutovaní a vrátení dokladov adjéchať bez priestupku. Tieto "žlté" dlažby v priebehu roka odstránili a nahradili ich asfaltom všade na miestach, kde boli osadené lebo boli vhodné iba pre konské podkuté kopytá a oceľové obruče kočiarov.

Môžeš konštatovať fízlom na okruhu napríklad s nespevneným, neodborne položeným povrchom vozovky, ktorý sa pod tvojimi homologovanými gumami zn. Pirelli prešmykuje, dokonca pri predpisovom pridávaní plynu ak máš pod kapotou 450kW 8Vbitturbo. Nech dajú povrch vozovky fízli znalcovi z odboru "vozovkológie" na posúdenie.

Nenapsali mi nic, pustili mě bez pokuty a právě neřekli co jsem vlastně porušil. Neviděl jsem je, protože měli zhasnutá světla a stáli mimo silnici za křovím, pravda že nebezpečí je všude, kdyby za tím křovím stál nějaký sprinter a vběhl mi do cesty (mimo přechod) přesně když jsem jel okolo tak bych zastavit nestihl, ale to ani pokud bych nejel smykem.

Ty vec ešte riešiš?

Zameraj sa na právo, fízlov obnažíš, vyzlečieš ich priamo na ulici, na tvári miesta, ak si v tejto oblasti mierne zdatný.

Za desiatky rokov na cestách a desiatky vozidiel s úpravami od roku 1960, by som napísal legendy, priam na knihu by to bolo, ako jednať s pakážou naštepených, dutých fízlov. Však sú to pre mňa iba stále tí istí potomkovia debilných, komunistami naštepených lúzerov vykotených z hniezda milicionárskej verbeže rýchlokvasených magorov v známom indiánskom Údolí Dutých hláv tupcami z PZ, sorry, dnes už kvasených dokonca na právnickej fakulte, obdobnou lúzou.

Osobne som pre istotu vlastnil dva, prípadne tri "ružové" duplikáty plastových vodičákov v prípade, ak by som sa v plnom práve nemienil ručne obhajovať pred fízlami o svojej pravde, ak mi násilím odňali duplicitný vodičák. Napríklad, za tzv. nepovolené delené elektróny diskov kolies aj napriek tomu, že som ich mal v malom a veľkom Technickom preukaze riadne zapísané a povolené. Kto by sa na verejnosti mlátil s magorom dopravákom pri neoprávnenom odnímaní vodičáku, beztak ho fízel zahodil, neodovzdal svojmu nadriadenému len a len z jedu a závisti, že si v živote nekúpi vozidlo v ktorom sa vozím.

Zlatí komunisti, teraz eštébáci lúze konečne dovolili kupovať kapitalistické vozidlá.

Tak jízda na motorce po zadním kole se pokutuje jako "nezvládnutí vozidla", ano je to paradox, protože abys to dokázal, musíš vozidlo zvládat víc, než dobře, ale takto je prostě ten paragraf pokrócený... S driftováním autem bych to viděl podobně.
V obojím případě by to ale nejspíš u přestupkového neprošlo, pokud by nedoložili fízlové záznam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru