Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahlášení na FB z vyhrožování

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, co je na tom pravdy nebo jak to funguje. Situace je následovná. V komentářích na FB jsem měl výměnu názorů, kde jsem byl osočen z vyhrožování. Jenže to bylo jen porovnání situace, nic reálného apod. Pak mi přišla zpráva, že jsem byl nahlášen a bude proti mě vedeno trestní oznámení. (pro představu vše v příloze obrázků níže)

To moje komenty byly takový problém a policie to bude řešit? Jak?
Na FB nemám své pravé jméno (příjmení není celé, jinak to sedí), to i tak si dohledají, kdo přesně jsem, kde bydlím atd? Co by to pro mě znamenalo? (Jak si z FB s necelým jménem tohle dohledají?)

Díky za kazdou odpoved k této problematice.

PS: Aspon tohle jsou takové komenty, co mohli možná někoho pobouřit a zpráva došla hned ten den nebo max den po tom o tom tr.oznámení. Jinak nevím, ke kterým komentářům by se to mělo vztahovat, proto si to dávám do souvislosti takto.

[33994710.png]

[nahlas10.png]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud bude Policie chtít, tak si příslušného člověka ve spolupráci s FB najde poměrně snadno. Ale po…
Wikan 31.05.2018 11:35
Wikan
Dohledat skrze FB celé jméno? Vsak na FB mám jen to, co mam na FB, jak by mohli znát moje celé jméno…
Goolash 31.05.2018 11:54
Goolash
Ne skrze FB ale ve spolupráci s ním. FB zná IP adresy odkud se připojuješ, i zařízení ze kterých se… nový
Wikan 31.05.2018 12:03
Wikan
Jenže já nebydlím 'doma' u svého poskytovatele nebo pod mým jménem :). Takže najdou maximálně to, mo… nový
Goolash 01.06.2018 08:18
Goolash
A máš snad dojem, že by tohle Policii zastavilo? Je to jenom komplikace, ale nic neřešitelného. Samo… nový
Wikan 01.06.2018 08:31
Wikan
No, dle toho jak moc často cestuji a jak moc mám bany na FB, tak proč by měli něco o mě vědět (bany… nový
Goolash 05.06.2018 11:11
Goolash
zjistí maximálně odkud bylo vedeno spojení. Ale jednak ani nemohou dokázat, (pokud jsi připojen přes… nový
output 01.06.2018 15:27
output
Spojení se furt mění, používám několik zařízení a denně střídám wifi, protože se furt pohybuju. Počí… nový
Goolash 05.06.2018 11:14
Goolash
Národ má velice slabé právne povedomie, každý pako ťa dokáže rozhodiť s vidinou dýchania zamrežované… nový
Nuda 04.06.2018 05:47
Nuda
To rozhodit možná, ale někdy je to až směšné. Což třeba ted. Jen mě zajímalo, jestli to jde nebo jak… nový
Goolash 05.06.2018 11:15
Goolash
Někdo další, kdo se vyzná? :) nový
Goolash 13.06.2018 08:25
Goolash
O všem rozhoduje FB. Jen teoreticky,je-li důvod trestní oznámení brát vážnět,věř že každého policie… nový
kozakl 13.06.2018 09:22
kozakl
A jak policie kontaktuje FB, když pro normálního uživatele je to skoro nemožné, aby s někým mohl cok… nový
Goolash 19.06.2018 01:01
Goolash
Policie má jednoduchou možnost, pokud nezjistí totožnost pachatele, věc odložit. nový
osobne 10.07.2018 19:06
osobne
Ano a tak to i dopadne. Pokud někdo podá trestní oznámení,je Policie povinna reagovat. Po podání vys… poslední
kozakl 10.07.2018 19:59
kozakl
Pokud to postoupí k PČR,tak si tě pozvou k podání vysvětlení. Pokud se to stane,vem si sebou přesnou… nový
kozakl 10.07.2018 19:55
kozakl

Dohledat skrze FB celé jméno? Vsak na FB mám jen to, co mam na FB, jak by mohli znát moje celé jméno? Tam nikde vyplňováno nebylo. No to se mi taky nezdálo, že by to někdo podával. Navíc ty komenty nebyly k tomu člověku, co mi tu zprávu o tom tr.oznámení poslal, takže nevím, kde je pravda či co se děje a tak se ptám.

A co to tedy znamená? Nebo může znamenat? Nejsem ani na území CR..

Ne skrze FB ale ve spolupráci s ním. FB zná IP adresy odkud se připojuješ, i zařízení ze kterých se připojuješ. Pokud tohle poskytne Policii, tak ta je schopná si příslušné údaje vytáhnout od providerů/mobilních operátorů. Ale kvůli tomuhle to dělat nebude.

Jenže já nebydlím 'doma' u svého poskytovatele nebo pod mým jménem :). Takže najdou maximálně to, moje udaje nikde nevytáhnou. Jinak mě jako fakt zajímá, jestli tohle někdo opravdu dělá, kvuli FB komentům... a co z toho může vzejít. No já si myslím, že pro mě nic, nemají to jak zjistit dle mě.

No, dle toho jak moc často cestuji a jak moc mám bany na FB, tak proč by měli něco o mě vědět (bany at uz skrze moje stránky nebo bany, ze mi nekdo ukradl ucet a jednal za mě, tak jsem si ho zablokoval např)? Už jen to, že tam není moje jméno - dobře, fotka ano, to by možná našli, ale furt jsem neudělal nic :).
No neříkám zastavilo, jen jak se k tomu můžou dostat, k mym informacím a ke mě, aby se něco dělo.

zjistí maximálně odkud bylo vedeno spojení. Ale jednak ani nemohou dokázat, (pokud jsi připojen přes nat přes router), ze kterého počítače v "home síti" šlo spojení natož kdo za tím PC seděl

Teoreticky by mohli "si chtít půjčit" počítač za účelem zjištění, zda opravdu sedí nějaké útržky informací k potvzení toho, že z tohoto počítače to bylo odesláno (OS, user agent , identifikace prohlížeče další, nebo snad dokonce aktivní session ID). z HW toho moc nezjistí, takže by stačilo asi jen promazat cache, session, ideálně změnit user agent prohlížeče. Ale to je dlě mě scifi,, tohle asi se dělá u vážných věcí, jako hackeři ,co nahráli zemnanovi péčko, nebo u dotačních podvodníků z ANO (Bábis, faltynek).

úskalí je v tom že prostě se nějak zjisttí, že daný profil patří tobě (což asi bude lehké, podle indicií, podob a korelací) nebo detektivové tě nějak nachytají, že bude zřejmé profil patří tobě (různými otázkami, které s tím na první pohled nesouvisí a nebo "provokacemi", že ti tam někdo něco napíše, ty nějak zareaguje bd na FB nebo v reálném životě Nebo se dozvíš nějakou informaci právě určenoéu tomu profilu, kterou jim nevědomky vysypeš) -- prostě různými fíglemi Například z detektiva Colombo

tady by mohla akorát přijít v úvahu výmluva, že na PC se dostal někdo jiný, když jsi tam byl přihlášený (a tedy už potvrdil ze ucet je tvuj) a nějaký kolemjdoucí tam rozpoutal diskusi a vyhrožování. Ale dost chaba vymluva

Tedy pokud nemají jasný důkaz (a asi nejsou blbí, že některé věci prostě se dokázat nedají), tak se to budou snažit ověřit, tím modus operandi v kurzívě (v podstatě, že tě vhrajou do nějaké situace, kdy jim to nevědomky potvrdíš)

Spojení se furt mění, používám několik zařízení a denně střídám wifi, protože se furt pohybuju. Počítač doma, pak v práci, mobil, a tak. Ale 'doma' myslím místo, kde přebývám, až se přestěhuju atd, tak to bude zase jiné - jsem prostě furt jinde. No, takže to moje vážná věc nebyla...na to, aby dělali, co píšeš, pokud to tak je.

Otázkami detektivů jako kde? mi napíšou do zpráv? :)

Snad nejsem takovy jelito, abych jim něco nebo někomu cizímu potvrzoval, ne :)

(jako momentálně mám na FB ban, takže nemuzu nikde nic)

Národ má velice slabé právne povedomie, každý pako ťa dokáže rozhodiť s vidinou dýchania zamrežovaného vzduchu, ešus s vodou a skyva chleba, ako chutná strava na deň.

Ešte-že ti nehodil k vyhrážaniu tr.čin terorizmu, nech máš na krku viacero zločinných skutkov v jednočinnom súbehu. O bobky máš postarané. Prídu si po teba a tvoj HW kukláči, cvičení vlčiaci, zlaňovanie z vrtuľníkov, baranidlom spredu do dverí, útokom na koňa z boku, apod.

V obrátenom garde na neho ty tiež zabreš (zaštekaj) s trestným činom podaným na dotyčnú osobu vo veci: Krivého obvinenia, Ohovárania a Výtržníctva spáchané verejne na FB s úmyslom poškodiť tvoju bezúhonnú osobu na pracovisku, v zamestnaní, verejnom živote, doma pred blízkymi osobami a v súkromnom, spoločenskom živote. Nech sa to mele, nech to dostane grády.
----------------------------
Digitálna sieť je napadnuteľná, nie je dokonale chránená pred útokmi amerických, kapitaľistických, dobyvačných hakerov, ktorí použili známu výhybku na trase netu, dostali sa fingovane na tvoj FB profil z tvojho hacknutého modemu, nezabezpečeného PC, aby v tvojom mene s cudzej IP adresy páchali ťažké prazločiny s ohrozovaním bezpečnosti, podkopávaním mravnosti holubičieho národa sľušných, poctivých, pracovitých občanov. Takto sa majú veci aj bez autorizácie, bez ošetrenia ZEP-om v prípade digitálnych paketov in/out.

To rozhodit možná, ale někdy je to až směšné. Což třeba ted. Jen mě zajímalo, jestli to jde nebo jak to je a jak to udělají. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, ale pokud je to možné, tak se člověk bude muset jen poučit a vyjadřovat jinak. Jo, už mu jdu odepsat (až mě ban za tři týdny pustí), že ho jdu žalovat za křivé obvinění, díky! :-) :D

A jak policie kontaktuje FB, když pro normálního uživatele je to skoro nemožné, aby s někým mohl cokoliv řešit. Nemyslím si, že to, co jsem tu postnul, je nutné brát vážně nebo z toho něco dělat. Ale uvidíme, zatím teda se nic neděje.

K té situaci o bombě...jako malej jsem udělal forek s bombou, že jsem to napsal a nikdo nic... asi tohle v CR nehrotí, protože tu tohle nějak 'neletí' :))).

Ano a tak to i dopadne. Pokud někdo podá trestní oznámení,je Policie povinna reagovat. Po podání vysvětlení bude zřejmě věc odložena. Mělo by platit,že údaje o osobě by mohl provider poskytnout jen na žádost soudu. Pokud to někdo od poskytovatele vynesl,podej naopak trestní oznámení ty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru