Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konec jedné firmy, začátek druhé

Dobrý den.
Tímto bych se Vás chtěl zeptat na následující situaci. Firma, ve které dělám, bude ve velmi blízké době prodána jinému subjektu(shodou náhod jednomu z oné firmy). Bude kupovat k provozu vše, co je potřeba(jedná se o nákladní firmu) a vše půjde pod tohoto člověka, novou firmu, nové IČO a tyto věci nutné k provozu. Mé otázky:
Bude potřeba nové smlouvy, když v zásadě původní majitel mě bude muset vyhodit, abych mohl jít pracovat pro novou firmu, nebo mě může jen tak přebrat? Logicky, původní majitel v tomto oboru bude končit, tudíž hádám smlouva bude muset být nová. Odstupné by tedy mělo být. Ale jde mi o to, že plánuji ukončit pracovní poměr, 2 měsíce lhůta, ovšem původní i onen budoucí nový majitel mi řekly, že ze zákona mě budou držet půl roku, protože na danou pozici nemají člověka a nemůžou sehnat(už jsem zjistil, že na to právo mají). Mně jde ale o to, že koncem října potřebuji ukončit HPP, neboť mám domluvenou jinou práci, která je pro mě ve všech ohledech lepší(už mám vše ošetřené a nechtěl bych odejít s nějakým poznatkem nepracanta).
Tedy, když v tom říjnu to bude přebírat nová firma, tak budu muset být vyhozen pro konec firmy a tak novou smlouvu nemusím podepsat a tak můžu být hned bez práce a jít do jiné? Upřímně, odstupné by bylo příjemné, ale o to mi ve výsledku nejde, protože bych šel z práce do práce.
Prosím, za každý poznatek k tématu budu velmi rád. Pokud bude třeba otázek, odpovím.
Předem děkuji za reakce.
Stanislav

Předmět Autor Datum
ze zákona mě budou držet půl roku, protože na danou pozici nemají člověka a nemůžou sehnat(už jsem z… nový
Wikan 29.07.2018 21:18
Wikan
Človeče, naštuduj si platné zákony (aké jednoduché), že ťa to nenapadlo. Pri tej tvojej ťažkej ruke… nový
ahasver.chamachir 29.07.2018 23:20
ahasver.chamachir
...že ze zákona mě budou držet půl roku, protože na danou pozici nemají člověka a nemůžou sehnat(už… nový
Yarda 29.07.2018 23:53
Yarda
Ani na základě manažerské služby tě nemohou držet. Můžeš mít konkurenční doložku, která brání ve vyk… poslední
Jan Fiala 30.07.2018 07:34
Jan Fiala

ze zákona mě budou držet půl roku, protože na danou pozici nemají člověka a nemůžou sehnat(už jsem zjistil, že na to právo mají)

Vážně? Na základě čeho?

Pokud podá zaměstnanec výpověď z důvodu výše zmíněného převodu, končí pracovní poměr nejpozději ten den, kdy k tomu převodu dojde.

Človeče, naštuduj si platné zákony (aké jednoduché), že ťa to nenapadlo.

Pri tej tvojej ťažkej ruke, právnej nevedomosti, sú na svete odborní právni zástupcovia ošperkovaní boľševikmi písmenkami JUDr. - erráta in objecto.

...že ze zákona mě budou držet půl roku, protože na danou pozici nemají člověka a nemůžou sehnat(už jsem zjistil, že na to právo mají)....

Můžeš tu citovat nebo sem dát odkaz na to, kde je to psáno a dáno? Nebo máš nějakou speciální, třeba managerskou smlouvu?
Já tedy nejsem právně vzdělaný, ale tohle snad platilo před plyšákem.

Ani na základě manažerské služby tě nemohou držet. Můžeš mít konkurenční doložku, která brání ve vykonávání práce ve stejném oboru, ale po dobu platnosti konkurenční doložky ti původní firma musí platit.

Jestli potřebuje koncem října ukončit poměr, pak je třeba do konce srpna podat výpověď. Od září poběží 2-měsíční výpovědní lhůta

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru