Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zaškolení bez pracovní smouvy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to v případě, že nastupuji do nového zaměstnání a počátečním školením pro výkon práce. Nastoupil jsem v záři roku 2018 a školil se do listopadu. V průběhu tohoto jsem písemně po zaměstnavateli žádal, aby jsme uzavřeli dohodu o provedení práce. Ten neustále odkládal podpis smlouvy. Koncem listopadu jsem mu napsal, že již nepřijdu, neboť stále nemám smlouvu, odepsal mi, že si mě testuje a školí a doposud nejsem na práci dostatečně připraven (celkem odchozeno 95 pracovních hodin). Jak v tomto případě postupovat? Je to protiprávní? Díky.

Předmět Autor Datum
Školení spočívá v čem? Normální je uzavření pracovní smlouvy, ve zkušební lhůtě ji může každá ze str…
karel 16.01.2019 17:10
karel
Koukám že vesměs to je stejné. Málo lidí hodně práce. Mě taky honili 2 měsíce po doktorech a různých…
Agre 16.01.2019 17:21
Agre
Nikdy bych nenastupoval do zaměstnání bez uzavřené pracovní smlouvy. Na všechny školení a testy slou…
pita1 16.01.2019 18:03
pita1
Nejednalo se ani o pracovni smlouvu. Slo o dohodu o provedeni prace. Napln prace byla velmi specific…
Homukulus 16.01.2019 19:54
Homukulus
Přestupku jste se dopustili oba → zaměstnavatel i Vy. Napřed jste měli uzavřít pracovní smlouvu nebo… poslední
ivzez 17.01.2019 05:30
ivzez

Koukám že vesměs to je stejné. Málo lidí hodně práce. Mě taky honili 2 měsíce po doktorech a různých školení kvůli místu strojvedoucího. Když jsem se jich zeptal taky na nějaký papír, kdo to všechno bude platit, tak mi řekli že pracovní smlouvu dostanu až po kurzu a všechno mi platí(psychotesty, jízdné,...). Když jsem se zeptal na to co když tim kurzem neprojdu tak jak to mají ošetřený, tak mi řekli že s tim se počítají, že nic platit nebudu, že i to se stává. Je lepší jít na pracák a kdejaký školení dělat při něm. Když to pak neuděláš a nepodepisoval nějaký uznání dluhu tak se rozloučíte a pujdete každý svou cestou. V opačným případě tě mají na 5 let v hrsti.

Nikdy bych nenastupoval do zaměstnání bez uzavřené pracovní smlouvy. Na všechny školení a testy slouží zkušební doba. Nikdy nevíte, co vše se může přihodit (úraz, nemoc) a navíc doba se započítává do dovolené, důchodu,...

Nejednalo se ani o pracovni smlouvu. Slo o dohodu o provedeni prace. Napln prace byla velmi specificka, slo o odbornou cinnost s detmi. Dopustil se tedy potencionalni zamestnavatel nejakeho prestupku? Mam od nej emailem potvrzene vsechny hodiny ktere jsem do prace odchodil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru