Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozchod a být v mém OV

Dobrý den,

s přítelkyní se rozcházime, čeká nás soud. Máme spolu dítě 4,5 roku.

Přítelkyně nepracuje (prý nemůže najít vhodnou práci) občas si zajde na brigádu. Zaměstnavatel ji potvrdil příjem na cca 2400kc, ja mam asi 10x tolik.

Můj dotaz je, pokud soud o dítě prohraju, budu muset nechat bydlet "přítelkyni" ve svém bytě, resp. čekají mne nějaké jiné výdeje kromě výživného?

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokiaľ si ideálnym vlastníkom 1/1-ny z celku nehnuteľnosti zapísaný v LV a po rozvode nemáš s tvojou…
Nuda 30.01.2019 17:29
Nuda
Brutálne si sa rozpísal až nestíham. Budem si to musieť prečítať ešte aspoň 2x. Ďakujem
Juraj555 31.01.2019 18:49
Juraj555
Myslím, že byste tou odpovědí moc času ztrácet neměl. Namátkou → trvalý pobyt své partnerky nemůžet… nový
ivzez 01.02.2019 00:01
ivzez
Ne, nejsi povinen přítelkyni trpět ve svém bytě. Pokud nemá smlouvu, tak smolík. Trvalý pobyt je pou… nový
Mamko Tatić 02.02.2019 22:46
Mamko Tatić
Děkuji poslední
Juraj555 09.02.2019 22:37
Juraj555

Pokiaľ si ideálnym vlastníkom 1/1-ny z celku nehnuteľnosti zapísaný v LV a po rozvode nemáš s tvojou exmanželkou uzatvorenú právnu zmluvu o nájme, užívaní bytu, notársku zápisnicu RI, vecné bremeno zapísané v LV o užívaní bytu polovičkou, s kľudným svedomím bez porušenia zákona môžeš po rozvode de facto a de jure cudziu ženskú vyraziť na ulicu bez náhradného ubytovania s výmenou vložiek v zámku od dverí tvojho bytu s príslušenstvom. (Občiansky preukaz s vyznačením trvalého pobytu na príslušnej ohlasovni tr.pobytov nemá záväzné, právne postavenie k majetkovej podstate, má iba identifikačný charakter)

Potomka, ktorého si splodiťeľ, blízka osoba v I.rade, pokiaľ nie je plnoletý, nemôžeš vyraziť z bytu.

V tomto prípade vyrukuj s jasným, zrozumiteľným, materiálne a imateriálne vykonateľným žalobným protinávrhom (vyjadrením k žalobe) až na pojednávaní priamo na súde, aby manželka s jej vychcaným advokátom nemohla pozmeniť žalobný petit. Aby sa nešprajcovala, moc nevykrúcala, nemudrovala. Ak ťa súd vyzve, aby si doložil listiny a písomné vyjadrenie s upozornením, že na doložené námietky a listiny sa na pojednávaní už nebude prihliadať, pošli svoje vyjadrenie, listiny, protižaloby poštou, I.tr. DVR s doručenkou a s vrátenou na súd, aby súd prijal tvoje vyjadrenie tesne pred pojednávaním (stačí štyri dni). Opozičná strana nebude stačiť reagovať, ale súd bude disponovať s tvojimi listinami, LV, majetkovou podstatou a žalobným protinávrhom v ktorom požaduješ:

- Maloletého do tvojej opatery ubytovaný v tvojej nehnuteľnosti, uveď svoj príjem, zamestnanie,

- Vypratanie bytu exmanželkou v lehote do troch dní po nadobudnutí právoplatnosti rozsudku bez náhrady. (podaj túto súbežnú žalobu o vypratanie, ako bonus),

- Zrušenie trvalého pobytu manželke (žaloba),

- Zrušenie trvalého pobytu vykonáš tiež osobne na ohlasovni trvalých pobytov (u fízlov), kde sa preukážeš LV, obč.preukazom, meritórnym Rozsudkom o rozvode.

- Zároveň podaj s listinami nový žalobný návrh na určenie výšky výživného požadované od exmanželky (S týmto sa lenivý, parazitický, ľudovodemokratický súd nebude chcieť zaoberať na tomto pojednávaní v jednočinnom súbehu, pričom ťa odporučí na iné občiansko-právne pojednávanie o určenie výšky výživného exmanželkou).

Myslím, že byste tou odpovědí moc času ztrácet neměl.

Namátkou → trvalý pobyt své partnerky nemůžete zrušit žalobou.
V ČR je potřeba, aby se napřed vystěhovala, teprve potom můžete
její trvalý pobyt zrušit na obecním úřadu.

A podobných věcí je v té odpovědi více.

Ne, nejsi povinen přítelkyni trpět ve svém bytě. Pokud nemá smlouvu, tak smolík.
Trvalý pobyt je pouze evidence a jakkoli nezakládá právo na užívání té nemovitosti. Výživné na přítelkyni nepadá v úvahu, neboť nejste manželé, ona není na mateřské a objektivně ji nic v pracovní činnosti nebrání (nemá-li tedy změněnou pracovní schopnost apod, což asi ne).
Klidně bych ji trvalý pobyt (na obecním nebo městském úřadě) zrušil, není k tomu nic potřeba než tam dojít. Jestli nemá kde bydlet, tak bych ji asi na ulici neposlal, ale neživil bych ji.
Pokud svěří soud dítě do péče jí, budeš platit alimenty. Pokud tobě, tak bude muset platit alimenty ona tobě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru