Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vymáhání peněz za nevyzvednutou objednávku

Před nějakou dobou jsem si z jednoho eshopu konkrétně VMD drogerie parfém, jenže pak jsem ho koupila v kamenné prodejně a nechala jsem tamtu objednávku na poště. Oni to poslali zpátky a teď mi lidi z eshopu napsali, že jim musím na účet poslat tu částku plus poplatky jinak to dají k vymáhání. Takže pokud jim to nezaplatím, tak to může jít až k soudu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
uplne hluposti. NIKDY nema e-shop pravo pytat peniaze za neprevzaty tovar. zakaznik je vo vacsom pra…
fallon 21.10.2019 12:38
fallon
Advokáti tvrdí něco jiného, ale to je jedno. https://pravopropodnikatele.cz/co-delat-kdyz-spotrebite… nový
karel 21.10.2019 13:25
karel
kazdy advokat si vylozi zakon po svojom. v kazdom pripade, ziadat od zakaznika uhradu za postovne je… nový
fallon 21.10.2019 13:33
fallon
Dobrý den, já jsem si jednou objednal něco z e-shopu a druhý den jsem zjistil, že na toto zboží je…
qdj 21.10.2019 13:10
qdj
do obchodnych podmienok si mozu dat cokolvek, napriklad aj to, ze za neprevzaty tovar im musis posla… nový
fallon 21.10.2019 13:17
fallon
Spíš bych myslel, že vyhrožují, zkouší, jestli dostanou ty peníze zpět. Ale těžko říct, jestli tam n… nový
ml1 21.10.2019 16:47
ml1
Pro exekutory už nejsou malé částky zajímavé od doby, kdy se stanovil strop. poslední
Jan Fiala 22.10.2019 06:52
Jan Fiala

uplne hluposti. NIKDY nema e-shop pravo pytat peniaze za neprevzaty tovar. zakaznik je vo vacsom prave ako e-shop. Najskor by ti musel e-shop dokazat, ze si danu objednavku robil ty - kedze k objednavke nie je potrebny elektronicky podpis ani obciansky preukaz tak je to bez sance. Ak si jozko mrkvicka naobjednava tovar na suseda ferda mravca - ako to dokazes??? ak ti teraz zazvoni kurier, ze ti nesie tovar o ktorom nemas ani tusenie, neobjednal si to, prevezmes to? Takze znova, ak si aj tovar neprevezmete, e-shop nema absolutne ziadne pravo narokovat si postovne naklady.

Dobrý den,

já jsem si jednou objednal něco z e-shopu a druhý den jsem zjistil, že na toto zboží je jinde velká akce. Objednávku již nešlo stornovat a tak jsem prodejci napsal, že zboží nepřevezmu a zaslal jsem mu na účet peníze za ušlé poštovné (59 Kč) - vím že bych nemusel, ale nějak si myslím, že za moji blbost mám platit já a ne někdo jiný. Z e-shopu mi napsali, že při nepřevzetí zboží se platí jakýsi poplatek 90 Kč a že mám doplatit 31 Kč. V obchodních podmínkách to neměli (teď už mají) a teď mi každý den chodí upomínka na 31 Kč :)

To jen na odlehčenou

Spíš bych myslel, že vyhrožují, zkouší, jestli dostanou ty peníze zpět. Ale těžko říct, jestli tam neni nějaký blázen co bude těch max 100 korun (který e-shop doručuje tak draho, většinou to bývá 50 na dobírku možná 70) vymáhat soudně nebo jestli to prodají vymahačské firmě. (Jak už tu někdo psal, je dost velká naděje, že s dobrým právníkem soud bude muset konstatovat, že není dostatečně prokázáno, kdo tu kupní smlouvu uzavřel.) Předpokládám, že tímto obchod ztratil zákazníka a další, které varujete (ať už osobně nebo třeba tímto vláknem) a možná přijde o víc, než kdyby to nechal plavat.
Já osobně nikdy neuzavírám kupní smlouvy s e-shopy, které si dávají nějaké takové podmínky. Ne že bych měl prvoplánově v úmyslu zboží nevyzvednout (to jsem snad za celou dobu udělal dvakrát, jednou to byl omyl - duplicitní objednávka a podruhé mělo být zboží ihned k odběru a nebylo a já pak byl na dovolené po ní jsem se už o osud objednávky nezajímal - obojí byly obchody, které za storno objednávky sankce neuplatňovaly), ale může se stát cokoliv. Kromě toho platím předem, protože dobírka bývá dražší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru