Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozřejmě že jsem jim nadiktoval bokovku telefon a bokovku mail. Ale mě spíš jde o princip, k čemu… nový
kapole 31.05.2020 14:54
kapole
Určitě na stránkách Alzy bude vyjádření k GDPR. Dělají s tím věci podle zákona (oficiálně), nebo ris… nový
Prasak 31.05.2020 17:11
Prasak
Hlavni co s tim delaji je analyza chovani zakazniku. Predikce, cilena reklama atd. A samozrejme, ze… nový
re4zon 01.06.2020 00:26
re4zon
Mě přijde, že se ty predikce a cílení reklam přeceňujou. A s těmi daty se nakládá dost nešikovně, sk… nový
ml1 03.06.2020 11:49
ml1
To s tím ale moc nesouvisí, to je důsledek a tvoje hloupost že reklamy a sledovací servery blokované… nový
Mazdec 07.06.2020 20:52
Mazdec
No jestli podle sebe posuzujes fungovani celeho systemu... Ver tomu, ze jim to funguje hodne dobre. poslední
re4zon 09.06.2020 12:59
re4zon
Taky nechápu na co to potřebujou. Normálně objednávám předem a zadám nějaký nesmysl (dřív šlo dokonč… nový
ml1 03.06.2020 11:32
ml1

Samozřejmě že jsem jim nadiktoval bokovku telefon a bokovku mail. Ale mě spíš jde o princip, k čemu to potřebují, jaké to vrhá světlo na firmu jako takovou, když chce znát věci, po kterých ji nic není. Kdy to smažou, co s tím dělají.

Aktuálně: na mail mi přišla "faktura".

Určitě na stránkách Alzy bude vyjádření k GDPR. Dělají s tím věci podle zákona (oficiálně), nebo riskují průser a přeprodávají databáze aktivních kontaktů (neoficiálně).
Telefon a email si od zákazníků berou pro rychlejší komunikaci. Mně posílali SMS, že už mám zboží v Alzaboxu.
Pokud sis pro zboží přišel osobně do prodejny, je tvé plné právo jim žádné údaje neposkytnout.

Hlavni co s tim delaji je analyza chovani zakazniku. Predikce, cilena reklama atd. A samozrejme, ze se databaze preprodavaji, dela to i google a vsechny mozne dalsi firmy. Sice anonymizovane (bez jmena), ovsem to dnes neznamena vubec nic..

Mě přijde, že se ty predikce a cílení reklam přeceňujou. A s těmi daty se nakládá dost nešikovně, skoro bych řekl hloupě. Chápu, že když jsem hledal baterii do notebooku, kterou jsem pak koupil osobně, že mi pak prohlížeč delší dobu nabízí baterie. On neví, že už ji mám (i když kolik jich prodají, asi by nebylo pro obchod tak těžké si spárovat nedávné vyhledávání s mojí návštěvou). Ale jestli něco koupim, tedy dokončim nákup, a tím něco myslím něco většího (televizi, tiskárnu), jaký smysl má mi podsouvat ještě měsíc totéž, opravdu myslí, že budu kupovat druhou televizi nebo tiskárnu. Přitom by se to dalo využít chytřeji. Hledal baterii do letitého notebooku (poslední model do kterého pasovala se 8 let nevyrábí), už ji nehledá, asi ji má, co třeba podsouvat mu nový notebook, nebo jiné vhodné příslušenství k danému notebooku (televizi, tiskárně), že? Zatím to tak obvykle nefunguje, takže jsem docela v klidu, až ta umělá inteligence dospěje do takového stádia, to bude teprve vážné. A až za dobu na které je nastavené kazítko daného zařízení mi začne nabízet nové, to bude další level. Ale pořád je tady svobodná vůle, reklamu přece nemusím poslouchat. Důležité je, že ji vnímám, že ji identifikuju jako reklamu, protože kdybych ji nevnímal, je to zlé.

Taky nechápu na co to potřebujou. Normálně objednávám předem a zadám nějaký nesmysl (dřív šlo dokončit objednávku bez toho, dneska se musí napast asdfgklhvg@khgcd.jhxf a 123456789 a odsouhlasit, že to je v pořádku i když taková doména neexistuje), naposledy nějak jejich robot usoudil, že jsem robot a že mě na stránky nepustí a při sestavování objednávky na showroomu přihupital nějakej poskok a hned to na mě loudil. Mail jsem mu dal, telefon bych mu nedával, ale ten ani nechtěl.
Podle mě u takového typu objednávky (objednávka na prodejně zboží, které je k dispozici) tyto údaje nejsou na nic potřeba a mělo by se to obejít bez nich. A jestli dobře chápu GDRP tak údaje, které nejsou nezbytné oni požadovat nesmí nebo alespoň nesmí jejich poskytnutím podmiňovat uzavření obchodu.
Drzejší můžou tvrdit, že telefon ani mail nemaji i když to zní neuvěřitelně.

V tomto mám ale jinou zkušenost s CZC. Je to zkušenost velmi stará, dneska to už chodí jinak. Chtěl jsem tam koupit baterii do telefonu, zrovna náhodou ji měli skladem na blízké pobočce jen asi o 10 korun dráž než lán světa daleko, ale nedařilo se mi dokončit objednávku, byl k tomu potřeba autorizační kód z mobilu (i kdybych do objednávky zadal skutečné číslo, kód nepřijmu, stávající baterka byla mrtvá, pokus o zadání pevné linky taky nevyšel, čísla začínající 2 to nebralo, přitom sms na pevnou linku poslat jde). Tak jsem zvednul telefon na stole, po praze volat můžu, a zavolal jim; pán na druhém konci linky mi řekl, že neni problém, když přijdu to koupit, pokud to předemnou nikdo nevykoupí (možná dokonce mi to tam zarezervoval, už nevim). Na pobočce kupodivu nechtěli vůbec nic (kromě peněz).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru