Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záloha na objednané zboží z Číny a nezákonné obohacení

Dobrý den,je možné nějak smluvně ošetřit ,když si někdo přeje objednat třeba specifické zboží z Číny.Složí zálohu třeba 10% ale po objednání a doručení si to zákazník rozmyslí a chce vrátit i tu zálohu.Máme sice sepsaný zálohový list nebo fakturu na konkretní zboží ,ale to je asi právně neplatné je to kvalifikováno jako nezákonné obohacení když by jsme mu zálohu nevrátili.Další věc je sepsání smlouvy o smlouvě budoucí se sankcí za odstoupení třeba v hodnotě 10% z veny.Je toto právně v pořádku pro fyzickou osobu nepodnikající?

Předmět Autor Datum
Mate to zle nastavené. Pokiaľ sa jedná o tovar z krajín tretej strany (a Čína tam patrí) - môžete pr…
yYy 10.11.2021 12:26
yYy
Podstatne je, o koho vztah ide. Vztah konecny spotrebitel-podnikatel upravuje Obciansky zakonnik, kd…
fleg 11.11.2021 14:07
fleg
No třeba doprava z Číny může být v tomto případě 10 tisíc.Nicméně předpokládám ,že tam se jedná pouz…
11188 16.11.2021 08:35
11188
Pozri kedysi som prevadzkoval eshop. Prestal som. A jeden z dovodo bol zakon o ochrane spotrebitela,… nový
fleg 17.11.2021 18:10
fleg
Jestli to zbozi prodavas, tak tohle nijak neosetris. A neni se cemu divit. Co je zakaznikovi po tom,… poslední
re4zon 19.11.2021 13:53
re4zon

Mate to zle nastavené. Pokiaľ sa jedná o tovar z krajín tretej strany (a Čína tam patrí) - môžete prijať zálohu (často sa dáva ako zábezpeka pre dodanie tovaru) - pokiaľ zákazník nepreberie tovar, ste zálohu povinní vrátiť. Ale mali ste to ošetriť aj tým, že dáte zmluvnú pokutu v prípade, ak zákazník PO DODANÍ tovaru ho odmietne prevziať, alebo v prípade, že objednávku zruší v kratšej lehote pred dodaním, napr. 3 dni pred doručením a to práve vo výške tej zálohy (to sú často výdaje na prepravu, ktoré tiež platí zákazník a nie predajca), pretože tým by (že by sa mu záloha vrátila) bol poškodený sprostredkovateľ predaja (teda vy, lebo ste zabezpečili dovoz). Tovar, ako taký je však možné predať niekomu inému. Tam by ste neboli poškodení.
Z toho vyplýva, že pokuta môže byť vo výške predpokladanej straty (a tým prepravné je) pri zrušení objednávky zákazníkom.
Pokiaľ by ste ten tovar predávali už inému - môžete opäť žiadať zálohu, ale aj v prípade zrušenia objednávky - už by ste stratu nemali (tovar už máte u seba a dostali ste za dopravu zaplatené).
Všetko ale musí byť súčasťou zmluvy, predbežnej objednávky a aj vašich interných pravidiel a musí to byť pre zákazníka zverejnené (hoci na na web stránke).

Podstatne je, o koho vztah ide.
Vztah konecny spotrebitel-podnikatel upravuje Obciansky zakonnik, kde su definovane rozne veci, napriklad vratenie tovaru a pod. Tam je manevrovaci priestor pomerne uzky. Dokonca aj tie prepravne naklady su diskutabilne, pretoze OZ sa vyjadruje nejednoznacne. Vzhladom na nizke ciastky v tuzemskej preprave predajca malokedy vymaha sudne tieto poplatky. Rovnako ako zakaznik, ktoremu ich predajca pri vrateni tvoaru uctuje napriklad.
Ovela lepsia situacia je pri vztahu firma-firma, kde sa riadime Obchodnym zakonnikom a tam je mozne si dohodnut akekolvek pravidla. Zaloha sa dava casto ako zabezpeka a ma sluzit na uhradu nakladov dodavatela v pripade, ze odberatel odmietne plnit svoje povinnosti (rozumej uhradit zvysok ceny). V tomto pripade zostava zaloha u dodavatela ak dojde k bezdovodnemu poruseniu zmluvy zo strany odberatela.
Toto je dobre mat dohodnute dopredu v zmluve, ci v obchodnych podmienkach samozrejme, dodatocne sa to blbo dohaduje aj tu;o).
V pripade, ze odberatel objedna tovar a zaplati zalohu, suhlasi s nasimi obchodnymi podmienkami, cize aj s tym, ze mu prepadne zaloha ak tovar neprevezme/nedoplati.

No třeba doprava z Číny může být v tomto případě 10 tisíc.Nicméně předpokládám ,že tam se jedná pouze o národní dopravu.Nicméně když zákazník stornuje ještě před tím ,než je doprava objednaná ,tak je to bezvýznamné asi takto uvažovat.Jde o to ,že jsou to často dosti specifické věci ,co se těžko prodávají.Nejsou to housky na krámě...a pak to tady leží několik měsíců a já musím jít s cenou pod náklady ,aby to někdo koupil.Proto toto zrušení ,mně vždy trochu nadzvedne ze židle a navíc chtějí i vrátit zálohy a začnou citovat všelijaké zákony.Proto toto bych nějak právně rád ošetřil .Chápu že zákazník si může zboží přebrat a pak ho vrátit do 14 dnů,to už prostě stímto nic neudělám....

Pozri kedysi som prevadzkoval eshop. Prestal som.
A jeden z dovodo bol zakon o ochrane spotrebitela, respektive klauzula o vrateni tovaru do 14 dni a velmi podobne problemy ako mas ty.
Ked mi 1x vratil a raz neprebral tovar za cca 200k (SKK) tak to bol jeden z poslednych klincov do eshop rakvicky.
Aj velke obchody maju problemy s turistickymi nakupmi...niekto si kupi drahy fotak pred dovolenkou, pofoti a si a natoci dovolenku a potom ho vrati do eshopu bez udania dovodu.
Chces si uzit na 14 dni cokolvek z ponuky Alzy napriklad? Kup si to a potom im to vrat;o).

Jestli to zbozi prodavas, tak tohle nijak neosetris. A neni se cemu divit. Co je zakaznikovi po tom, odkud to mas a jak resis dopravu? Jestli neco dovazis az na zakazku, tak prodavej zprostredkovani dopravy a objednavky jako sluzbu, prodavajici bude v tom pripade cinan. Otazka je, jestli si pak od tebe nekdo neco koupi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru