Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronájem pivnice

Zdravim,mám zájem si vzít do pronájmu pivnici od ledna od majitele,ale nájemce co tam teď podniká mě žáda abych platila nájem jemu do března a majitel pivnice s tím souhlasí ,nechápu proč bych měla vyjít jemu vstříc i když se nebojím ze by nájem nezaplatil.Chtěla bych vědět co tím získá ?Nechtěla bych se dostat do problému Děkují za radu

Předmět Autor Datum
No, to je otázka, smlouva bude předpokládám na majitele, ne na předchozího nájemce. Nebo budete do b…
Otazník. 28.11.2022 20:01
Otazník.
Moc dekují no jde přesně o to :Majitel budovy (pivnice) jí pronájimá třeba p.Janovi a ten má smlouvu…
Alisi 28.11.2022 22:42
Alisi
O nic nezákonného podle mě nejde, ale mám podezření, že od dubna nebo května si vezme hospodu zpět.… nový
Lukas1982 30.11.2022 15:17
Lukas1982
No, takže se bude jednat o podnájem bez záruky. V tom případě už naznačil kolega, o co může jít. nový
Otazník. 30.11.2022 15:55
Otazník.
Je to jednoduché. Nájomca dostane svoje peniaze za nájom od teba a pritom si prenájom pivnice dá do… nový
ok 30.11.2022 18:45
ok
To asi ne, když jí dá smlouvu a peníze od ní musí přiznat. Nula z nuly. nový
Otazník. 30.11.2022 20:36
Otazník.
V tomto prípade zrejme ide o peniaze "na drevo", t.j. bez zmluvy. Inak by bola taká požiadavka nezmy… nový
ok 01.12.2022 04:24
ok
Zdravím, byla bych asi hodně na pozoru, jako podnájemník máte mnohem menší pravomoc než nájemník. Po… poslední
Martina D. 08.12.2022 09:44
Martina D.

No, to je otázka, smlouva bude předpokládám na majitele, ne na předchozího nájemce. Nebo budete do března v pozici podnájemce ? Bude Vám majitel vystavovat fakturu, nebo jak si to představuje, jedná se o doklad pro finanční úřad, a ten Vám může vystavit jen majitel, nebo v případě podnájmu nájemce.
Tohle si musíte s majitelem vyjasnit.

Moc dekují no jde přesně o to :Majitel budovy (pivnice) jí pronájimá třeba p.Janovi a ten má smlouvu do března 2023,ale už nemá sílu pracovat a nabídl jí mě s tím ,že do března 2023 budu platit nájem jemu smlouva bude na mě a fakturu mi bude vystavovat on a ne majitel pivnice (který o tomhle ví) jen prostě nechápu co má za smysl.Zda nejde o něco nezákonného.

O nic nezákonného podle mě nejde, ale mám podezření, že od dubna nebo května si vezme hospodu zpět. Leden, únor a částečně i březen jsou tzv. "mrtvé měsíce".
Podmínky neznáme, tak těžko radit. Nejlepší by bylo domluvit se přímo s majitelem hospůdky. Vypadá to, že nájemník má smlouvu s majitelem a nájem musí platit ať chce nebo ne, tak bych vyžadoval smlouvu jen s majitelem.

Zdravím, byla bych asi hodně na pozoru, jako podnájemník máte mnohem menší pravomoc než nájemník. Podnájemní smlouvu budete mít jenom do konce března? A co potom? Jako podnájemníka by vás měla zajímala i nájemní smlouva mezi majitelem a nájemcem, protože pokud ta zanikne automaticky zanikne i váš podnájem.
Srovnání nájmu a podnájmu - https://dostupnyadvokat.cz/blog/podnajem-najem-jak-se-lisi nebo tady https://marketahruskova.cz/rozdily-mezi-najmem-a-podnajmem/.
Možná by bylo řešení mít už podepsanou nájemní smlouvu od 1.4. s majitelem, aby se vám nestalo, že k poslednímu březnu budete muset skončit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru