Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aukro - vyhraná aukce

Dobrý den,

na aukru jsem dal na prodej skříňku, ale ta se vydražila za malou cenu za kterou nejsem ochoten ji prodat. Aukce se dala od 1,- Kč, ale to jsem nechtěl psal jsem i na aukro aby mi zvýšily počáteční cenu, ale to neudělali.

Jak dále postupovat? Je to můj majetek a nehodlám ho prodat za tak nízkou cenu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky se musíš dívat na to, od kolika začneš prodávat. Jestli třeba od koruny, tak někdo může vyhrát…
Lukas1982 28.01.2023 17:33
Lukas1982
Nejdřív bych si přečetl odpovědi než bych napsal komentář jestli už náhodou někdo nenapsal něco podo…
Aukro1234 28.01.2023 18:35
Aukro1234
Ty si riadny vychcalek,arogantny,ziadas o radu a pritom vsetko vies.to sa ti vrati.
Tor 29.01.2023 02:23
Tor
Ze začátku jsem to nevěděl proto ten dotaz. Jinak mi jde jen o to, že až bude někdo v podobném průšv…
Aukro1234 29.01.2023 08:39
Aukro1234
Všichni jsme bambulove, jen ty jsi king Výhrou v aukci či zakoupením zboží v nabídce Kup teď vzniká…
Jan Fiala 29.01.2023 08:47
Jan Fiala
"Vyzveme jej k plnění kupní smlouvy." Ano, ale tohle je všechno co s tím aukro udělá. Možná Vám ješt…
Aukro1234 29.01.2023 10:52
Aukro1234
No, to záleží taky na tom, jak moc bude Aukro chtít z tebe udělat exemplární příklad. Taky na tebe m… nový
gilhad 29.01.2023 12:25
gilhad
Už odmítám na tohle téma dál odpovídat tahle odpověď je poslední. Vážení, pokud jste ve stejném prob… nový
Aukro1234 29.01.2023 13:59
Aukro1234
Takovéhle vyčůrané šmejdy bych z Aukra vyhodil hned, uplatňovali by právo a zákony jen podle svého,… nový
Karel04 29.01.2023 14:19
Karel04
Nediv se, když Tě brzo někdo navštíví a rozbije Ti ciferník. Asi opravdu neumíš číst nebo těžko cháp… nový
Lukas1982 29.01.2023 14:26
Lukas1982
Kdysi se to tam řešilo, když tam ještě bylo fórum. Podle podmínek aukra taková cena paltí, ale prakt… nový
ml1 30.01.2023 13:37
ml1
No jo, jenže Ty máš mozek, používáš ho a uvažuješ. Víš, že to byla evidentně chyba prodávajícího. Ne… nový
Lukas1982 30.01.2023 22:57
Lukas1982
A co asi tazatel udelal? Ty budes asi nejaky ublizenec, kteremu hrozne krivdi, kdyz se mu nepodari n… nový
re4zon 31.01.2023 10:05
re4zon
Asi další, co neumí číst. ta se vydražila za malou cenu za kterou nejsem ochoten ji prodat Pročti… nový
Lukas1982 31.01.2023 10:15
Lukas1982
Laskave me nepoucuj o fungovani aukra a radsi zapracuj na logickem mysleni. Chvalis tady nekoho, ze… nový
re4zon 01.02.2023 00:46
re4zon
No jo, blbovi nevysvětlíš, že je blb... On to stejně nepochopí... poslední
Lukas1982 01.02.2023 09:48
Lukas1982

Taky se musíš dívat na to, od kolika začneš prodávat. Jestli třeba od koruny, tak někdo může vyhrát aukci třeba za deset Kč a musíš to prodat a zboží předat. Případně se dá při zadávání aukce použít vyhrazená cena, pod kterou to neprodáš. Navíc tuším, že po dobu 12ti nebo 24 hodin po zahájení aukce se to dá změnit, potom už je to z Tvé strany závazné. Když už někdo přihodí v té době, taky je to pro Tebe závazné a už nic měnit nemůžeš.

Teď už neuděláš nic. Maximálně dostaneš na Aukru BAN a určitě negativní komentář od kupujícího, pokud to zboží nepředáš novému majiteli, tak už tam nic neprodáš a ani nekoupíš pod svým jménem a IP adresou. Příště si přečti podmínky AUKRA... Jediná možnost je zkusit kontaktovat výherce a zkusit se s ním domluvit, že jsi začátečník a ve skutečnosti čekals, že se to zboží prodá za vyšší cenu a požádat ho, aby nákup zrušil nebo dostaneš lekci a příště si prodej a počáteční cenu řádně promyslíš.

Ze začátku jsem to nevěděl proto ten dotaz. Jinak mi jde jen o to, že až bude někdo v podobném průšvihu jako jsem byl já tak aby se bránil a neudělal nějakou chybu. Například starý muž draží hodinky a někdo je na aukru vydraží za 500,-. Jenže muž ještě před předáním hodinek zjistí, že hodinky mají hodnotu 10 000,- namísto 500,- Kč. Pokud ještě neobdržel peníze nemusí hodinky předávat. Jediná možnost kupujícího je ho dát k soudu, ale ani tam by neuspěl, samozřejmě záleží i na okolnostech. Zkrátka jde mi o to, aby kvůli Vám bambulům co všechno víte jen přes klávesnici někdo neprodal předmět a nebyl ve ztrátě několika tisíc jen díky vašim hloupím odpovědím. To je vše.

Všichni jsme bambulove, jen ty jsi king

Výhrou v aukci či zakoupením zboží v nabídce Kup teď vzniká mezi Kupujícím a Prodejcem platná kupní smlouva, jednostranně ji nejde zrušit. Výjimkou jsou ale nabídky zařazené v kategorii Nemovitosti a Auto-moto (Aukro v tomto případě slouží pouze jako zprostředkovatel možnosti kupní smlouvu uzavřít. Podmínky a způsob obchodu si Prodávající s Kupujícím následně sjednají mezi sebou.)

Chcete-li, aby Prodejce dostál svým závazkům, kontaktujte nejprve Prodejce a sdělte mu, že trváte na dokončení obchodu. V případě, že se Vám nepodaří se s ním dohodnout nebo nereaguje, dejte nám o svých potížích s dokončením obchodu vědět. Vyzveme jej k plnění kupní smlouvy.

No, to záleží taky na tom, jak moc bude Aukro chtít z tebe udělat exemplární příklad. Taky na tebe můžou vypustit právnickou firmu a pak už nepůjde o nějakou blbou skříň, ale o podvod, poškozování dobrého jména a kdo ví co dalšího si ta firma usmyslí a pokud prohraješ, tak jim ještě ty právníky zaplatíš ...
A jo, u nás můžeš být odsouzen do kriminálu, aniž by ti někdo musel prokazovat hodnotu spáchané škody - záleží na tom, jak budou ti právníci kreativní a motivovaní.

Už odmítám na tohle téma dál odpovídat tahle odpověď je poslední. Vážení, pokud jste ve stejném problému jako jsem byl já nebojte se. Aukro je obyčejný portál, když porušíte jejich podmínky jediné co mohou je Vám smazat účet. Zákony státu do tohoto zasáhnou až když dostanete peníze to už by byl problém, ale pokud jste zboží nepředaly je to stále Váš majetek. Kupní smlouva nemůže vzniknout podle fotografie, musí být jasné co přesně kupující kupuje a je potřeba to přesně specifikovat. Tady je to samej nepřející plácal, tak na to neberte tak velký ohled a mazejte za právníkem! Všem hodně zdaru a méně omylů! Ahoj!

Takovéhle vyčůrané šmejdy bych z Aukra vyhodil hned, uplatňovali by právo a zákony jen podle svého, jak se jim to hodí. Kdybys naopak ty něco výhodně vydražil a prodejce to odmítal poslat, to by asi zase bylo argumentů, že musí a co porušuje, co?

Kupní smlouva nemůže vzniknout podle fotografie, musí být jasné co přesně kupující kupuje

A tohle jsi sebral kde? ::)Něco jako eshopy asi ještě neznáš? Ale už neodpovídej, slíbil jsi, že to byla poslední odpověď.

Nediv se, když Tě brzo někdo navštíví a rozbije Ti ciferník. Asi opravdu neumíš číst nebo těžko chápeš... O zákonech ani raději psát nebudu. Říká Ti něco "úmyslné uvedení v omyl"? Napovím § 584 a dál. Ale dělej jak chceš, je to tvoje věc. Já jsem si o Tobě už názor udělal a neboj, už psát nic víc nebudu.

Kdysi se to tam řešilo, když tam ještě bylo fórum. Podle podmínek aukra taková cena paltí, ale prakticky vás nikdo k dokončení obchodu nemůže donutit. Maximálně vás vyloučí z klubu (pro porušení podmínek).

Nerozumím větě, "aukce se dala" - vyvolávací cenu určujete Vy. A na tom taky závisí poplatek za vystavení.

Začal bych po dobrém, tedy domluvit se s kupcem. Pokud na tom bude trvat, tak vám hrozí možná tak vyloučení z klubu, ale asi nic vážnějšího, jakože by přijel exekutor a komisionálně vám ten předmět sebral.

Kdysi se mi taky stalo, že jsem něco takto vydražil, respektive byla to cena kup teď a s prodejcem jsme se nějak domluvili (byl to omyl, což bylo zjevné, jestliže cena kupteď byla stejná jako vyvolávací a sice 1 Kč).

Asi další, co neumí číst.

ta se vydražila za malou cenu za kterou nejsem ochoten ji prodat

Pročti si celé vlákno o čem to je a potom se vyjadřuj...
Mohl si tam dát vyhrazenou cenu, pod kterou to zboží nemusí prodat, což zjevně neudělal. To je problém prodávajícího, ne kupujícího.
Já mám s Aukrem naopak výborné zkušenosti. Pravidla jsou od toho, aby se dodržovala a kdo to nerespektuje, nemá tam co dělat.

Laskave me nepoucuj o fungovani aukra a radsi zapracuj na logickem mysleni. Chvalis tady nekoho, ze se pri uplne stejnem failu dohodnul. Tazatel udelal to same. A jen pro tvoji informaci, vlakno plne straseni zakony, ovsem naprosto nesmyslne. Ani z podnikatele naplneni smlouvy nevymuzes, uplne staci, kdyz konkretni zbozi prestane prodavat. Nenaplnenim se smlouva rusi. U pouzite veci v aukci to plati dvojnasob. Skrin nemam, penize si nechte. U soudu bys dopadl uplne stejne a jeste byl za debila.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru