Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kedy a ako dat vypoved ...

Dobry den.
Som trochu v zlozitej situacii. O niekolko dni mi konci pracovna zmluva na dobu urcitu ( rok ). Sef ju bude chciet so mnou predlzit, ale ja ta uz dlho ostat nechcem koli slabym financnym podmienkam. Kolo datumu vyplat cize 15teho mu chcem dat papier s vypovedou s datumom urcenia dva mesaice. V zmluve som povinny ho informovat mesiac pred odchodom. Ide o to, ci ma nemoze potom hned vyhodit. Preto sa chcem poradit ako mam presne postupovat,aky formular dat,na co nezabudnut, ci si to mam pripadne nahrat na audioformat. Lebo viem ze to neprehltne ked mi da teraz novu zmluvu a keby som mu pred tym povedal o mojich planoch,tak mi ju vobec neponukne. Velmi pekne dakujem za kazdu radu

Předmět Autor Datum
Co to je za nesmysl? Pokud je pracovní smlouva na dobu určitou, stačí prostě po jejím vypršení přest…
karel 02.07.2013 20:54
karel
Zamestnavatel mi predlzi zmluvu o dalsi rok, ale ja nemam zaujem taku dlhu dobu. Chcem tam byt maxim…
LenkaPP 02.07.2013 21:27
LenkaPP
Na prodloužení se musí dohodnout obě strany. Ukončení pracovního poměru dnem vypršení pracovní smlou…
karel 02.07.2013 21:29
karel
jak píše Karel - smlouvu nemusíš prodloužit. A protože smlouva na dobu určitou je "obousečná zbraň",…
touchwood 03.07.2013 09:14
touchwood
V SK to bude asi obdobné jako v ČR. Pokud máte smlouvu na dobu určitou, tak pracovní poměr skončí up…
Dale Cooper 02.07.2013 23:06
Dale Cooper
Výpověď jistě podat jde, ovšem standardní výpovědní lhůta začíná běžet prvním dnem kalendářního měsí…
karel 02.07.2013 23:33
karel
Ved v zmluve mam dodatok,ze ked sa rozhodnem ukoncit pracovny pomer,musim to zamestnavatelovi oznami…
Rocky-X7X 03.07.2013 09:16
Rocky-X7X
co si chces nahravat na telefon? dohodni sa s nim ze este 2 mesiace budes pracovat, vsetko je o doho…
hoppus (nereg.) 03.07.2013 12:10
hoppus (nereg.)
Ten dodatek se týká ukončení poměru mimo stanovený termín. Ten termín máš stanoven ve smlouvě. Pokud…
Prasak 03.07.2013 17:37
Prasak
Pořád si nedokážu představit, jak ten dodatek provést. V zmluve som povinny ho informovat mesiac pr…
karel 03.07.2013 17:44
karel
Teď už ne. Teď už může skončit v řádným termínu.
Prasak 03.07.2013 19:07
Prasak
Ano, ale ty ten pracovní poměr ukončovat nebude. Pokud se oboustranně nedohodnete na jeho prodloužen…
Dale Cooper 03.07.2013 18:10
Dale Cooper
SOm si isty ze ked ho poziadam o dvojmesacne predlzenie zmluvy, tak ma automaticky vykopne hned a zm…
Rocky-X7X 03.07.2013 21:39
Rocky-X7X
A preco opatrne s tym nahravanim?
Rocky-X7X 03.07.2013 21:39
Rocky-X7X
Jelikož k nahrávání musíš mít jeho souhlas, tak s tebou vyrazí dveře hned, protože mu bude jasný, že…
Prasak 03.07.2013 21:45
Prasak
Možná by stačilo tu větu dočíst do konce. Takového zaměstance bych asi taky nechtěl.
karel 03.07.2013 21:47
karel
Hej v prvom rade patrim medzi najlepsich zamestnancov, len sef vytvara prostredie, ktore je neudrzat…
Rocky-X7X 04.07.2013 20:24
Rocky-X7X
kludne podpis predlzenie zmluvy na dalsi rok a potom neskor daj klasicku vypoved - je to tak ako to… poslední
nl12345 09.07.2013 17:49
nl12345

Co to je za nesmysl? Pokud je pracovní smlouva na dobu určitou, stačí prostě po jejím vypršení přestat do firmy docházet a je konec. Datum ukončení pracovního poměru je přece stanoveno už v té smlouvě na dobu určitou.
Když za několik dnů končí pracovní poměr, dávat teď nějakou výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou není ani technicky proveditelné.

Zamestnavatel mi predlzi zmluvu o dalsi rok, ale ja nemam zaujem taku dlhu dobu. Chcem tam byt maximalne dva mesiace este kym si najdem nieco ine. Len v zmluve mam informaciu, ze ked chcem predcasne ukoncit pomer, tak musim zamestnavatelovi dat dopredu vediet jeden mesiac. A ked tam chcem ostat uz len dva mesiace, tak mi staci dat len mesiac dopredu ci mozem aj dva? Viete ze mu dam najavo nespokojnost. Len mi poradte akou formou to mam napisat a ci som v bezpeci,ked mu ten papier predam. Neze ho pokrci a da mi padak hned. ...

V SK to bude asi obdobné jako v ČR.
Pokud máte smlouvu na dobu určitou, tak pracovní poměr skončí uplynutím data dle smlouvy. Pokud by se měl pp prodloužit, musí se tak stát na základě dodatku k pracovní smlouvě. To je dvoustranný úkon, on vám může dát k podpisu dohodu o změně pracovní smlouvě, ale to nejste povinen podepsat. Pokud to nepodepíšete, tak poměr skončí.
Chtít tam ale zůstávat ještě dva měsíce a neříci to zaměstnavateli je takové divné. Zkuste se s ním domluvit, jestli by smlouvu neprodloužil jen o dva měsíce?
Pokud byste mu dal výpověď s ukončením poměru za dva měsíce, tak bohužel, toto by bylo neplatné. Šlo by to proti platné pracovní smlouvě, jejíž ustanovení (doba určitá...) jsou "svatá".

Výpověď jistě podat jde, ovšem standardní výpovědní lhůta začíná běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi, takže ukončit pracovní poměr za dva měsíce po předání výpovědi zaměstnavateli není ani technicky proveditelné. Jediné, co by připadalo v úvahu, je ukončení pracovního poměru dohodou.

Ved v zmluve mam dodatok,ze ked sa rozhodnem ukoncit pracovny pomer,musim to zamestnavatelovi oznamit minimalne mesiac pred ukoncenim chcenim ukonceni terminu.Ja sa len obavam toho, ze ked mu dam ziadost tak na mna vytiahne dajaky paragraf a skoncim ihned.Preto sa chcem dajak branit. Asi si to nahram na telfon alebo fakt neviem

Ten dodatek se týká ukončení poměru mimo stanovený termín. Ten termín máš stanoven ve smlouvě. Pokud tam chceš zůstat jen dva měsíce, dohodni se zaměstnavatelem. Pokud to není hovado, tak ti to umožní, protože ty mu dáš vcelku férově dva měsíce času na nalezení, případně zaučení novýho člověka. Pokud je hovado, nemáš důvod tam zůstávat a hledej si novou práci už teď.

SOm si isty ze ked ho poziadam o dvojmesacne predlzenie zmluvy, tak ma automaticky vykopne hned a zmluvu mi nepredlzi. Som si tym isty na sto percent. Preto mu chcem oznamit moj umysel predcasne skoncit az po podpise novej zmluvy.

Jelikož k nahrávání musíš mít jeho souhlas, tak s tebou vyrazí dveře hned, protože mu bude jasný, že chystáš nějakou levárnu. Úmysl o tom, že chceš skončit, mu raději oznam pár dní před koncem stávající smlouvy, budeš mít větší šanci, že ti to na ty dva měsíce dá. Po podpisu smlouvy je to akorát podraz a dá ti to pocítit, minimálně poslední dva měsíce, dokud tam ještě budeš.

kludne podpis predlzenie zmluvy na dalsi rok a potom neskor daj klasicku vypoved - je to tak ako to uz niekto pisal, vypovedna doba zacina bezat od nasledujuceho kalendarneho mesiaca, ked si vypoved podal. Zamestnavatel ta vyhodit z hodiny na hodinu nemoze (iba keby si bol opity alebo podobne...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru