Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Silně vulgární urážky v diskuzi

Dobrý den,

nedávno jsem se přihlásila do pořadu prostřeno, kde jsem byla vybrána jako soutěžící. Po odvysílaní se na stránkách tohoto pořadu rozjela velice vulgární a urážlivá diskuze. Kde anonymně může psát kde kdo a co chce bez kontroly. Samozřejmě si dovedete představit co vše jsem se dočetla i to co nevím. Hodně se mě to dotklo a některá slova a urážky jsou opravdu silně vulgární. Dokonce jsem měla co dělat abych vyšla ven z domu. Nyní se bojím jít do školy nebo i do práce. Dovolím si říct, že mě to vážně citelně zasáhlo. Trpím nespavostí a zvažuji návštěvu psychiatra. Vás prosím o radu kde se mám na kterou instituci se mohu obrátit. Nevím si rady a přeji si ať ti odvážlivci nesou jmenovitě následky za to co udělaly. Příspěvky si mohou číst veřejně všichni takže každý kdo tam koukne ví o koho jde. Moc vám děkuji za pomoc. Silvie Würfelová

Předmět Autor Datum
Tu diskuzi na iprima jsem si našel (odkaz sem dávat nebudu). Myslím si, že pokud jde člověk s kůží…
L-Core 26.11.2014 05:59
L-Core
Dobrý den, děkuju vám za odpověď. Pravda je takova, že jsem do toho spíše investovala. Produkce vám…
Swurfelova 26.11.2014 06:58
Swurfelova
I tv primu jsem se pokoušela kontaktovat jenže marně. Nereagují Tak jim zkuste ještě jednou klidně…
Karel04 26.11.2014 18:29
Karel04
Sleduji zrovna tento týden pořad,ve kterém učinkujete. No vy se divíte že do Vás lidi šijí ? To co j…
Zuzka78 29.11.2014 03:15
Zuzka78
na prostreno se jiz delsi dobu nedivam vas dil (ani tydeni serii) jsem nevidela, osobne vas neznam a…
kacislavka 26.11.2014 07:37
kacislavka
Myslím, že s nějakou změnou nelze počítat, nemluvě o nápravě. Na Primě ten "vařící" program sleduji…
tojezdenek 26.11.2014 09:53
tojezdenek
Myslím si že tomu přikládáte význam, který to ani náhodou nemá. On na to snad kouká někdo z vašeho o…
jirka44 26.11.2014 10:23
jirka44
Dobrý den, na iprima je u vašeho profilu uvedeno: Očekávání: Ráda by se díky pořadu Prostřeno!zvid…
Araneus84 26.11.2014 11:23
Araneus84
já tam silnou urážku našel: jsi hnusná jak cesta do práce..
Adblocker 28.11.2014 08:52
Adblocker
Pointa je v niecom inom a to, ci dana diskusia (tak bude rozhodovat aj pripadny sud) zmenila tvoj zi…
fleg 26.11.2014 11:27
fleg
aby pointa nebyla úplně jinde a sice, aby tady paní nebyla jako spam, který má na zoufalý pořad nalá…
Adblocker 28.11.2014 08:38
Adblocker
Zase nebudme uplne paranoidny. Nicmenej mi to pripomina ten pripad z Kanady, kde Google auto odfotil…
fleg 28.11.2014 11:07
fleg
Já paranoidní jsem od dob různých Hejlů nebo tuším, že to byla nova, kdo naháněl návštěvnost v disku…
Adblocker 28.11.2014 19:34
Adblocker
Bohuzial TV je odrazom spolocnosti a mas pravdu v tom, ze do TV sa "normalni" ludia nevyberaju a pri…
fleg-sk 29.11.2014 14:56
fleg-sk
lidi jsou zlý, ale Vy jste si udělala ostudu sama svým chováním a ted za to nesete následky. To, že…
právo 28.11.2014 19:19
právo
Silvie, když už máte potřebu se zviditelnovat v pořadu o vaření, tak se naučte vařit, a když si chce…
bububu 28.11.2014 20:32
bububu
p. Silvie Swurfelová, v televizním pořadu jste se předvedla jako velmi neférová, vulgárně mluvící a…
Diskuze u televizníh 30.11.2014 11:17
Diskuze u televizníh
Jak je již zde napsáno. Pokud někdo jde do takového pořadu tak s tím prostě musí počítat. I kdyby by…
IkaSGC 30.11.2014 13:22
IkaSGC
Absolutně si to zasloužíte. Za to co jste předvedla, byste měla chodit kanálama. Naprosto lituju vaš… poslední
yea 30.11.2014 15:08
yea

Tu diskuzi na iprima jsem si našel (odkaz sem dávat nebudu).

Myslím si, že pokud jde člověk s kůží na trh, musí s tím počítat (je jeho svobodné rozhodnutí se - za peníze? - podobného projektu účastnit). Není něco takového uvedeno i v propozicích do soutěže, že člověk musí "unést" i drsnou kritiku? Možná bych zkusil se obrátit přímo na Primu, v nápravu však moc nevěřím.

Pořady tohoto typu nesleduji. Připadá mi neuvěřitelně trapné, jak jsou účastníci režii hnáni do konfliktů. Jako u podobné Výměny manželek; obě dostanou po 50.000 (či kolika korunách), normálně se přece domluví, že ze sebe nebudou dělat "idioty pro národ", ale že to dělají pro prachy a v klidu ten týden přečkají. To jim ale umožněno není.

Dobrý den,

děkuju vám za odpověď. Pravda je takova, že jsem do toho spíše investovala. Produkce vám dá pouze 1000 korun za den kdy vaříte. Mám pocit, že ve smlove není nic o tom jak musí soutěžící snášet pomluvu, urážky a nadávky. Jistě si tu smlouvu ještě detailně prostuduji. I tv primu jsem se pokoušela kontaktovat jenže marně. Nereagují. Je zajímavé, že jinde se takto sprostě vyjádřit nesmíte jinak vám ani článek nedovolí odeslat. A tam to jde? Už jen to, že si to můžou číst i děti. Mělo by to být kontrolované. Chtěla bych opravdu ať za to někdo pyká. Přeci se takhle nemohu nechat zesměšnit abych se bála vyjít ven z domů. Včera mě trvalo asi dvě hodiny sebrat odvahu a jít ven se strachem, že si někdo četl takovou špínu. Přece nemůžu být bezradná. Když už někdo nadává našim spoluobčanům tak oni se bránit mohou a já ne? Chtěla jsem poznat zákulisí tohoto pořadu, ale ted toho lituji a vím že to celé je jen fraška.

I tv primu jsem se pokoušela kontaktovat jenže marně. Nereagují

Tak jim zkuste ještě jednou klidně a slušně napsat a požádat o vyjádření.Na závěr klidně připište,že ten příběh jinak poskytnete Blesku,jak se media dnes chovají.To ale jen jako,od Blesku raději dál,nebo budete číst o sobě věci,které se ani nikdy nestaly.

Včera mě trvalo asi dvě hodiny sebrat odvahu a jít ven se strachem, že si někdo četl takovou špínu.

Tak tohle bych neřešil vůbec.Kolik asi lidí si četlo tu diskuzi na stránkách?Pár stovek nebo tisíc z 10 milionů!Takže moc z nich asi na ulici hned nepotkáte.

Sleduji zrovna tento týden pořad,ve kterém učinkujete. No vy se divíte že do Vás lidi šijí ? To co jste předvedla je celkem síla.. Neumíte vařit,ale machrujete nad renomovanými kuchaři a po celý týden shazujete ostatní soutěžící,pomlouváte je a urážíte. Nic Vám není vhod,přitom vy by jste neuvařila ani polovičku jídel. Jako co s ASI ženskou jako vy,co nedokáže udělat ani krutonky,obyčejnou roládu a říkat na kameru,že oni to SEŽEROU ? No pardon a ještě si jdete stěžovat na právní diskuzi že Vás pomlouvají..

na prostreno se jiz delsi dobu nedivam vas dil (ani tydeni serii) jsem nevidela, osobne vas neznam ale myslim ze je odvazne mluvit o strachu z opusteni bytu atp. prominte ac nechci byt hruba ale co by potom mela rikat lady gaga nebo justin bieber atd atd atd? ty lidi co do tech prispevku pisou jsou anonymni a muzou vam byt uplne nekde. pokud vy jste se svym vysledkem spokojena, chovala jste se dle nejlepsiho vedomi a svedomi tak proc jste z toho v depresi? nebo to jste cekala ze po tom co se ukazete v relativne uspesnem programu o vareni ze bude vse ruzove a vsichni vas budou obdivovat? a myslet si ze diskuze z prostrena ctou deti..hahaha...podle me s tim prima nic neudela. bohuzel cim vice negativnich prispevku tim vice "reklamy"...ja bych byla v klidu...za tyden ci 14dni uz nikdo nebude vedet kdo to vlastne v pondeli varil...

Myslím, že s nějakou změnou nelze počítat, nemluvě o nápravě. Na Primě ten "vařící" program sleduji občas a to pouze jako "vedlejší produkt", kdy to je pro mne obvykle jen zvuková kulisa.
Ted ale ke konkrétnímu problému. Tuším zrovna včera vydal ÚS stanovisko, kde šlo o to, že nějaký "občan" na FB nadával a dost vulgárně policistovi. Kdo měl pravdu - není podstatné. Jestli to by pořádný člověk a chlupatej byl parchant, nebo naopak? Nejdůležitější je, že ÚS vydal rozhodnutí, že si tam může psát kdo chce a co chce. Dá se to dohledat. V jiných případech oslovení právníci si nejsou jisti, jestli jsou slovní útoky trestným činem. Tedy tak. 8-)

Myslím si že tomu přikládáte význam, který to ani náhodou nemá. On na to snad kouká někdo z vašeho okolí, aby vůbec věděl, že tam účinkujete? A když už jste tak citlivá, to vás nenapadlo se před přihlášením podívat na diskuze o předchozích dílech?

Dobrý den,

na iprima je u vašeho profilu uvedeno:

Očekávání:
Ráda by se díky pořadu Prostřeno!zviditelnila...

Tak bych řekl, že pořad splnil naprosto dokonale vaše očekávání, ne ? :-D

Diskusi jsem si prošel v naději, jak se nad ní zasměji a nějak se mi nepodařilo najít ani jednu "silně vulgární" urážku. Jsou tam komentáře od 15 lidí (sic!) celkem včetně komentářů: "tyvole cooo :D :D :D :D", "LooooL", "co na to říct.....", "Co to sakra je :D :D :D :D", "neskutečný toto!!" - tedy zjevně min. polovina lidí bude věkem někde mezi mateřským mlékem a coca-colou . Nikoho to zjevně nezajímá. Nepřeceňujete tak trochu tu diskusi stejně jako své vaření ? (omlouvám se, ale po přečtení té diskuse jsem si toto nemohl odpustit :)) )

Pointa je v niecom inom a to, ci dana diskusia (tak bude rozhodovat aj pripadny sud) zmenila tvoj zivot tym, ze si si to precitala, co tam ludia pisu alebo uz tym, ze vznikla a napriklad ta zazcalo inak posudzovat tvoje okolie.
Liezt na diskusiu ta totizto nikto nenutil, profesionalni autori clankov na nete takmer zasadne nediskutuju pod svojimi clankami s ludmi, pretoze to nema zmysel a dockaju sa tam len uraziek, nadaviek a utokov na svoju osobu. To len my amateri mame pocit, ze si vsetko potrebujeme vydiskutovat;o).
Takze inak...nic ta citelne nezasiahlo, diskusia neexistuje, nelez tam uz a po case zabudnes, co ten anonymni internet sposobil. Na psychiatriu by mali ist skor ludia, ktorym net dava uplne iny rozmer a stavaju sa inou osobnostou, nehovoriac o tom, ze vacsina z nich su silne zakomplexovani jedinci, ktori si v realu moc nepipnu. Tak si to kompenzuju aspon na nete.
Ako liecebnu metodu zaroven odporucam prist si podebatovat na nase www.debaty.net, ak si ta vyhliadne napriklad taky chocholousek tak po case ziskas taku imunitu na netovych trolov, ze ti ju bude hocikto zavidiet;o).

aby pointa nebyla úplně jinde a sice, aby tady paní nebyla jako spam, který má na zoufalý pořad nalákat ;-)

pokud to náhodou reklama není, tak ano, jestli se kvůli diskuzi na internetu bojíte ven z domu, je nejvyšší čas navštívit psychiatra.. :>:

Zase nebudme uplne paranoidny.
Nicmenej mi to pripomina ten pripad z Kanady, kde Google auto odfotilo tu buchtu sediet pred domom na schodoch a kedze mala len tielko, ci co tak kvoli tomu musela opustit pracu, pretoze jej tento obrazok na Street viewe znicil zivot. Nevadi, ze mala rozmazanu tvar, kolegovia ju vraj identifikovali a ona dala vypoved.
Ked si spomeniem ake fotky existuju o mne hlavne z mojej mladosti...to snad, aby som tiez nevychadzal radsej z domu uz ani a nenicil si zivot.

Já paranoidní jsem od dob různých Hejlů nebo tuším, že to byla nova, kdo naháněl návštěvnost v diskuzích spamem k nějaké tragické události a pak se chlubil čísly návštěvnosti.

A je i celá řada tv pořadů, které jsou na posměchu účinkujícím zcela založeny - ostatně i do takového rádoby sériozního pořadu Den D se podle mých informací vybírali záměrně exoti, o různých BigBrothers nemluvě.. a odtud už je velmi blízko k tomu, že jsou s těmi exoty i domluveni.. zvláště, když se někdo údajně s depresí schovává doma a zároveň dále roztrubuje do vod internetu o tom, za co se údajně tak hrozně stydí..aby si to přečetlo ještě mnohem více lidí

Bohuzial TV je odrazom spolocnosti a mas pravdu v tom, ze do TV sa "normalni" ludia nevyberaju a pri reality show je zostavena vzdy skupina, ktora zamerne vybera konfliktne osoby. Ludia to akoby nevidia a pritom ten model je tak jasny. Vzdy je tam jednoduchy chlapec zo skromnych pomerov, akoby kladas, potom je tam nejaky nagelovany frajer, samozrejme vypracovany chalan z posilovne, potom nejaki starsi ludia akoze so skusenostami a samozrejme par pipiniek, ktore sa nechavaju vydrziavat a staraju sa len o seba.
V Zamene manzeliek je to krasne vidiet, napises do dotaznika, ze neznasas fajcenie a drbnu ta na 100% do rodiny, kde sa fajci. Len nech je konflikt. V tych vareniach to nie je az tak vypukle, ale tipujem, ze tiez pri vybere sutaziacich spolupracuje psycholog a dava do kopy nejake zaujimave patice, aby tam vzniklo nejake trenie. Ludia na nejake sladke reci nie su zvedavi, varenie je tiez obcas minoritne, hlavne ak sa tam trosku poohovaraju a bude nejaky ten konflikt.
Z tychto evidentnych dovodov ja osobne taketo veci nepozeram a snazim sa ich vyhybat, co sa vsak nie vzdy da, kedze moja zena ich ma zase naopak rada.
A Den D...tam si myslim, ze ta hranica este prekrocena nebola, aj ked suhlasim, ze tam naorcky vyberali aj exotov a samotni "porotcovia" neboli vyberani podla uspesnosti v biznise, ale skor kontroverznosti...takeho Rostocka tam vybrali a dali uplne umyselne, pretoze jeho vizaz a vyjadrovanie si priam ziada konfrontaciu. Do toho ako protiklad nekonfliktna zena a hned mas protikladnu porotu, ktora sa vyvazuje.

lidi jsou zlý, ale Vy jste si udělala ostudu sama svým chováním a ted za to nesete následky. To, že neumíte vařit nevadí, ale svým vyjadřováním a pomluvami jste si způsobila posměch a ostudu a právěm.

Silvie, když už máte potřebu se zviditelnovat v pořadu o vaření, tak se naučte vařit, a když si chcete písemně stěžovat, tak se naučte česky - odvážlivci udělaly? česky je to správně s i - udělali :)o čárkách v souvětí ani nemluvím - ale zase se z toho moc nestresujete - víc lidí by se mělo vrátit zpátky do školy.

p. Silvie Swurfelová,

v televizním pořadu jste se předvedla jako velmi neférová, vulgárně mluvící a dost neschopná. Opravdu jste čekala,že Vás budou lidé obdivovat? Účast v soutěži i způsob prezentace byla jen Vaše volba. Vyhrát jste se snažila neférovým bodováním a pomluvami ostatních soutěžících.

Jak je již zde napsáno. Pokud někdo jde do takového pořadu tak s tím prostě musí počítat. I kdyby byl na oněch stránkách moderovaný chat, tak je to do minuty na YouTube a tam se to hned rozjede. Také na jakoukoli nápravu nevěřím, svboda slova zakazuje cenzuru. Jediná možnost je kontaktovat buďto televizní stanici (nejlépe osobně jináč je jasné že nebudou reagovat (jsou to hovada)) a nebo pokud je to na jiných servrech tak kontaktovat správce servru/diskuse.

Já osobně bych do takového pořadu nikdy nešel, neni to o vaření ale o pomluvách a o tom jak se tam střetnou různé nafoukané povahy a poperou se. Televize jako taková je ztráta času. Ani moc nechápu proč by tam někdo chodil ? To radši uvařit známým aď to ohodnotí. Televize je opravdu jen pro to když se chce někdo zviditelnit, ale věčinou to je v tom špatném slova smyslu.

Co s psychikou ? Jediná možnost je přenést se přez to. Hodit to zahlavu a pokračovat, šance že vás někdo pozná na ulici a bude něco kafrat je téměř nulová. Přeci jen je taková doba. Za týden nebo dva si už nikdo ani nevzpomene.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru