Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neuznaná reklamace

zdravim. a vysvětlim o co jde:

10.1.2015 jsem si zakoupil použitý mobilní telefon ACER.

17.1. telefon po připojení k nabíječce nereagoval a zčernal.U prodejce a nebojím se říct že to byla "Mobilní pohotovost" jsem na něj dostal půlroční záruku.

Po reklamaci, tj. toho 17.1. do dnešního dne jsem jim zkoušel denně volat a občas psal emaily a doufal jsem že mi sdělí stav reklamace.

Když jsme tam dneska přijeli telefon nám vrátili s tim že v něm našli cizí látku a zoxidované kontakty.reklamace bo jiné řešení situace nepřípustné.

Chci se zeptat zda záruka na použitý přístroj-v tomto případě telefon- platí nebo mohou věc "odložit" a odkázat na autorizovaný servis ACER s tim že oni záruční opravy nemohou provést.

po neuznání výsledků reklamace mi nenabídli žádnou schůdnější možnost než telefon odeslat k nim zpět do servisu ač neskrývaně mi sdělili že se vrátí ve stejném stavu-tudíž neopraven.

Nemají povinnost vůči mě dané záruce mobil prohlédnout,rozebrat ho, nakonfigurovat, základně nastavit a doufat že půlrok vydrží? nebo jim stačí takovýto použitý přístroj přijmout do záruční opravy, najít v něm nějakou chybu a tu reklamaci stornovat?

díky za odpověď

Předmět Autor Datum
Oxidací si ohánějí všichni nepoctiví prodejci, téměř vždy se totiž nějaká najde, tomu nejde dost dob…
Wikan 02.03.2015 21:34
Wikan
máš pravdu ti jsem chtěl slyšet.není to ze stejného soudku ale když vidim co za sajrajt mi vegetí na…
kamzl 02.03.2015 21:59
kamzl
Vtip je v tom, že zákon ukládá prodejci pouze reklamaci vyřídit. Neuznání reklamace je rovněž způsob…
Araneus84 02.03.2015 21:58
Araneus84
jak jsem psal výše, nevím proč dával jsem těm ksindlům možnost jednat normálně, v klidu.nevzali to,š…
kamzl 02.03.2015 22:02
kamzl
Tedy, být jednatelem firmy MP, tak už teď strachy prdelí štípám desítku drát... Mno, abys neřekl, ž…
Dale Cooper 02.03.2015 22:10
Dale Cooper
a co by jsi dělal ty? vyprdnul se na to a schoval do bedny? si mysli co chceš, ani ty bez telefonu n…
kamzl 02.03.2015 22:12
kamzl
Nejsem si jistý, jestli bych šel do soudní pře. Řešil jsem u nich jednu reklamaci, je to asi čtyři r…
Dale Cooper 02.03.2015 22:18
Dale Cooper
se mnou se vůbec nebavila, jen mi mlela dokola že na oxidaci přístroje se jejich záruka nevztahuje,…
kamzl 02.03.2015 22:21
kamzl
jo dík za článek, poučné....a kdo dokáže že technik v servisu nechlastal kafe z vousů mu to na to ne…
kamzl 02.03.2015 22:18
kamzl
Jak to tak čtu, tak jsi udělal jednu chybu. Když jsi to reklamoval 17.1., tak jsi tam měl 18.2. nakr…
Dale Cooper 02.03.2015 22:22
Dale Cooper
irelevantní! v tom jejich reklamačním řádu a to už jsem to psal je že pokud se aktivně nebudu zajíma…
kamzl 02.03.2015 23:01
kamzl
Není to nic irelevantního. Pravda, je na to nejspíš pozdě. Ale kdybys tam nakráčel den dva po lhůtě,…
Dale Cooper 02.03.2015 23:21
Dale Cooper
kdybch se o stav reklamace nezajímal ve 30 dnech a po ní, účtujou si skldný a maj možnost mobil prod…
kamzl 02.03.2015 23:29
kamzl
Tak jinak - byla reklamace vyřízená do 30 dnů? Jestli ne, tak pochybili a to tak, že velmi. V jejich…
DC nepřihl. 02.03.2015 23:47
DC nepřihl.
Zákon hovoří prostě jasně a v obchodních podmínkách si jej nikdo nemůže "ohýbat" dle svého. Doba na…
Roker 03.03.2015 05:24
Roker
v tomhle máš pravdu, když jsem ty ty podmínky a vše ostatní přečetl znova v klidu, asi nic špatného… poslední
kamzl 04.03.2015 20:10
kamzl

Oxidací si ohánějí všichni nepoctiví prodejci, téměř vždy se totiž nějaká najde, tomu nejde dost dobře zabránit.
Jediná obrana proti takovému jednání je soud a ten není zadarmo a může se docela táhnout, takže si to většina lidí rozmyslí. S tím nepoctiví prodejci počítají.

máš pravdu ti jsem chtěl slyšet.není to ze stejného soudku ale když vidim co za sajrajt mi vegetí na základovce v kompu a funguje po tolik roků-irelevantní ale jo.

K soudu to půjde, tímhle mě dojebali poslední dobou kupuju telefony víc než spoďáry,od nich mám už 3 a jde jeden(1 nový a 2 "zánovní) a tímhle to dokonali,dali mi fotku telefonu z kroužkem kde je jakási oxidace,jestli je to můj či jinej kdo ví...minimálně to jsou to paraziti a lemplové.

Vtip je v tom, že zákon ukládá prodejci pouze reklamaci vyřídit. Neuznání reklamace je rovněž způsob vyřízení reklamace. Na důvodu vůbec nezáleží (resp. záleželo by na něm až při příp. obč. soudu a posudku znalců)
Tedy jediná cesta, která zbývá je poté občanský soud, který trvá dlouho, stojí peníze a v ČR kde není precedentní právo se nikdy nedá předjímat výsledek ani u poměrně jednoznačných případů.
Takže tak...
Jediná cesta je tedy jakékoli zboží vyšší hodnoty nakupovat POUZE a JENOM u velkých prodejců na které existují pozitivní recenze ohledně případné bezproblémové reklamace.

Nejsem si jistý, jestli bych šel do soudní pře.
Řešil jsem u nich jednu reklamaci, je to asi čtyři roky. Použitá Nokia E52 asi po dvou měsících zdechla; definitivně. Dal jsem ji do reklamace, řešili, řešili, do 30 dní nevyřešili. Šel jsem tam asi 33 den po uplatnění reklamace, nasraný jak brigadýr, vybavený paragrafy a podobně. Přednesl jsem problém a bez pindů mi vyplatili prachy. Takže dobrý.
Ten článek si přečti, IMHO dobře popisuje problematiku.
A příště si nekupuj acer ]:)

Jak to tak čtu, tak jsi udělal jednu chybu. Když jsi to reklamoval 17.1., tak jsi tam měl 18.2. nakráčet (to reklamaci vyřízenou asi neměli) a trvat na vrácení peněz, neboť nedodrželi lhůtu a v tom případě máš nárok na odstoupení od smlouvy. Teď bys to na ně mohl zkusit, ale jestli sis to převzal, tak asi smolík.

irelevantní! v tom jejich reklamačním řádu a to už jsem to psal je že pokud se aktivně nebudu zajímat o stav reklamace po 30 dnech telefonu budou účtovat skladné ve výši 60 kč den a po uplynutý dalšího měsíce mají možnost telefon zařadit do prodeje a uhradit ty náklady za skladný...což nebyl můj problém, já se o to zajímal ale co když ti neberou telefony a nenapíšou ano meila ať si trhnu...jít tam osobně což mě taky stojí peníze a čas a dozvědět se kulový?respektive nechat si nastar na hlavu?jet tam zbytečně?hádat se z nějakým děckem a mých a jejich právech a povinnostech?

Není to nic irelevantního. Pravda, je na to nejspíš pozdě. Ale kdybys tam nakráčel den dva po lhůtě, v níž měla být reklamace vyřízená, tak se nedozvíš kulový, ale to že prostě reklamaci nevyřídili a tím máš prostě nárok na odstoupení od smlouvy. Na hlavu by ti nenasrali, zase tak hloupí nejsou, aby na ně někdo poslal ČOI. Teď už ale máš nejspíš smůlu; ale ČOI bych zkusil, poněvadž reklamace nebyla vyřízena v zákonné lhůtě a klidně za to můžou dostat pokutu. Telefon ti to asi neopraví a nekoupí nový, ale i tak.
Co to meleš o skladným a podobně? To je irelevantní, jestli reklamace nebyla v 30 dnech vyřízena. Byla? Nebyla. Tak co meleš o skladném...

kdybch se o stav reklamace nezajímal ve 30 dnech a po ní, účtujou si skldný a maj možnost mobil prodat.ted je to správně? :)

Edit: nebudu tě nutit ale zas mrkni na recenze na Heuréce, ze srandy jsem checkoval a po chvíli mi je to jasný.Těch pár komentářů v pozitivu jest stejně od nich na jejich služby ale zbytek darmo mluvit.

Zapálím cigáro udělám kávu a jdu něco pro tu Čoiku sesmolit, rozumně, nebonzácky, rázně.

Zákon hovoří prostě jasně a v obchodních podmínkách si jej nikdo nemůže "ohýbat" dle svého. Doba na vyřízení reklamace je zkrátka 30 dní ať už se zajímáš nebo nikoli. Stejně tak s prodejem telefonu. Toto jsem řešil rovněž docela "často", nakolik si někteří zákazníci nebyli schopni (podle mě spíš ztratili zájem a dělali mrtvé brouky) opravený telefon vyzvednout ani do 6ti měsíců. Až poté mi ze zákona vzniká nárok na to, telefon prodat. Pokud bych tak učinil dřív, mohu mít v obch. podmínkách prostě cokoli, ale zákazník by v případném sporu vždy uspěl a měl by právo na náhradu telefonu.

Co se oxidace týká, pokud skutečně v přístroji byla, je právem prodejce reklamaci zamítnout (a i logickým a morálním, ať se vám to líbí nebo ne). Dokázat se to dá jednoduše, v připadném sporu přijde na řadu soudní znalec a stopy oxidace zjistí z přístroje i nyní.

v tomhle máš pravdu, když jsem ty ty podmínky a vše ostatní přečetl znova v klidu, asi nic špatného neudělali.reklamaci vyřídili do předepsané lhůty.

telefon jsem dnes zadal opravit jedné firmě a včera jsem zaslal email na ČOI na ty jejich praktiky.Jak jsem psal na reklamačním protokolu jsou uvedeny moje povinnosti, mezi nimi že se musím zajímat o aktuální stav reklamace, což nešlo protože ani na infolince se nikdo nehlásil a emailem jsem za celou dobu taky nic nedostal až po té osobní návštěvě mi vrazili neopravený telefon a poslali mě do značkového servisu, který zajišťují oni.

Stačilo mi napsat že to bude stát tolik a tolik nechal bych je být, takhle jsem byl měsíc bez telefonu a nepřijít tam už by mi od zítřka účtovali skladný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru