Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neuznaná reklamace

zdravim. a vysvětlim o co jde:

10.1.2015 jsem si zakoupil použitý mobilní telefon ACER.

17.1. telefon po připojení k nabíječce nereagoval a zčernal.U prodejce a nebojím se říct že to byla "Mobilní pohotovost" jsem na něj dostal půlroční záruku.

Po reklamaci, tj. toho 17.1. do dnešního dne jsem jim zkoušel denně volat a občas psal emaily a doufal jsem že mi sdělí stav reklamace.

Když jsme tam dneska přijeli telefon nám vrátili s tim že v něm našli cizí látku a zoxidované kontakty.reklamace bo jiné řešení situace nepřípustné.

Chci se zeptat zda záruka na použitý přístroj-v tomto případě telefon- platí nebo mohou věc "odložit" a odkázat na autorizovaný servis ACER s tim že oni záruční opravy nemohou provést.

po neuznání výsledků reklamace mi nenabídli žádnou schůdnější možnost než telefon odeslat k nim zpět do servisu ač neskrývaně mi sdělili že se vrátí ve stejném stavu-tudíž neopraven.

Nemají povinnost vůči mě dané záruce mobil prohlédnout,rozebrat ho, nakonfigurovat, základně nastavit a doufat že půlrok vydrží? nebo jim stačí takovýto použitý přístroj přijmout do záruční opravy, najít v něm nějakou chybu a tu reklamaci stornovat?

díky za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak to tak čtu, tak jsi udělal jednu chybu. Když jsi to reklamoval 17.1., tak jsi tam měl 18.2. nakr…
Dale Cooper 02.03.2015 22:22
Dale Cooper
irelevantní! v tom jejich reklamačním řádu a to už jsem to psal je že pokud se aktivně nebudu zajíma…
kamzl 02.03.2015 23:01
kamzl
Není to nic irelevantního. Pravda, je na to nejspíš pozdě. Ale kdybys tam nakráčel den dva po lhůtě,…
Dale Cooper 02.03.2015 23:21
Dale Cooper
kdybch se o stav reklamace nezajímal ve 30 dnech a po ní, účtujou si skldný a maj možnost mobil prod…
kamzl 02.03.2015 23:29
kamzl
Zákon hovoří prostě jasně a v obchodních podmínkách si jej nikdo nemůže "ohýbat" dle svého. Doba na…
Roker 03.03.2015 05:24
Roker
v tomhle máš pravdu, když jsem ty ty podmínky a vše ostatní přečetl znova v klidu, asi nic špatného… poslední
kamzl 04.03.2015 20:10
kamzl

Jak to tak čtu, tak jsi udělal jednu chybu. Když jsi to reklamoval 17.1., tak jsi tam měl 18.2. nakráčet (to reklamaci vyřízenou asi neměli) a trvat na vrácení peněz, neboť nedodrželi lhůtu a v tom případě máš nárok na odstoupení od smlouvy. Teď bys to na ně mohl zkusit, ale jestli sis to převzal, tak asi smolík.

irelevantní! v tom jejich reklamačním řádu a to už jsem to psal je že pokud se aktivně nebudu zajímat o stav reklamace po 30 dnech telefonu budou účtovat skladné ve výši 60 kč den a po uplynutý dalšího měsíce mají možnost telefon zařadit do prodeje a uhradit ty náklady za skladný...což nebyl můj problém, já se o to zajímal ale co když ti neberou telefony a nenapíšou ano meila ať si trhnu...jít tam osobně což mě taky stojí peníze a čas a dozvědět se kulový?respektive nechat si nastar na hlavu?jet tam zbytečně?hádat se z nějakým děckem a mých a jejich právech a povinnostech?

Není to nic irelevantního. Pravda, je na to nejspíš pozdě. Ale kdybys tam nakráčel den dva po lhůtě, v níž měla být reklamace vyřízená, tak se nedozvíš kulový, ale to že prostě reklamaci nevyřídili a tím máš prostě nárok na odstoupení od smlouvy. Na hlavu by ti nenasrali, zase tak hloupí nejsou, aby na ně někdo poslal ČOI. Teď už ale máš nejspíš smůlu; ale ČOI bych zkusil, poněvadž reklamace nebyla vyřízena v zákonné lhůtě a klidně za to můžou dostat pokutu. Telefon ti to asi neopraví a nekoupí nový, ale i tak.
Co to meleš o skladným a podobně? To je irelevantní, jestli reklamace nebyla v 30 dnech vyřízena. Byla? Nebyla. Tak co meleš o skladném...

kdybch se o stav reklamace nezajímal ve 30 dnech a po ní, účtujou si skldný a maj možnost mobil prodat.ted je to správně? :)

Edit: nebudu tě nutit ale zas mrkni na recenze na Heuréce, ze srandy jsem checkoval a po chvíli mi je to jasný.Těch pár komentářů v pozitivu jest stejně od nich na jejich služby ale zbytek darmo mluvit.

Zapálím cigáro udělám kávu a jdu něco pro tu Čoiku sesmolit, rozumně, nebonzácky, rázně.

Zákon hovoří prostě jasně a v obchodních podmínkách si jej nikdo nemůže "ohýbat" dle svého. Doba na vyřízení reklamace je zkrátka 30 dní ať už se zajímáš nebo nikoli. Stejně tak s prodejem telefonu. Toto jsem řešil rovněž docela "často", nakolik si někteří zákazníci nebyli schopni (podle mě spíš ztratili zájem a dělali mrtvé brouky) opravený telefon vyzvednout ani do 6ti měsíců. Až poté mi ze zákona vzniká nárok na to, telefon prodat. Pokud bych tak učinil dřív, mohu mít v obch. podmínkách prostě cokoli, ale zákazník by v případném sporu vždy uspěl a měl by právo na náhradu telefonu.

Co se oxidace týká, pokud skutečně v přístroji byla, je právem prodejce reklamaci zamítnout (a i logickým a morálním, ať se vám to líbí nebo ne). Dokázat se to dá jednoduše, v připadném sporu přijde na řadu soudní znalec a stopy oxidace zjistí z přístroje i nyní.

v tomhle máš pravdu, když jsem ty ty podmínky a vše ostatní přečetl znova v klidu, asi nic špatného neudělali.reklamaci vyřídili do předepsané lhůty.

telefon jsem dnes zadal opravit jedné firmě a včera jsem zaslal email na ČOI na ty jejich praktiky.Jak jsem psal na reklamačním protokolu jsou uvedeny moje povinnosti, mezi nimi že se musím zajímat o aktuální stav reklamace, což nešlo protože ani na infolince se nikdo nehlásil a emailem jsem za celou dobu taky nic nedostal až po té osobní návštěvě mi vrazili neopravený telefon a poslali mě do značkového servisu, který zajišťují oni.

Stačilo mi napsat že to bude stát tolik a tolik nechal bych je být, takhle jsem byl měsíc bez telefonu a nepřijít tam už by mi od zítřka účtovali skladný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru