Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podvod u t-***ile

Jako stávající klient t-***ile (hlasové a datové služby) jsem zvažoval zřízení internetového připojení domů. Navštívil jsem místní pobočku, kde mně mladík učinil nabídku, která mně parametry i cenou vyhovovala. Následoval podpis nové smlouvy elektronickou tužkou přímo na pobočce, která byla přiřazena k mým již využívaným službám. Smlouvu jsem v papírové formě neviděl a ani po podpisu ji vytištěnou neobdržel - je pravda, že jsem si o ní (já vůl!) výslovně neřekl, neboť mé dosavadní zkušenosti s t-***ile byly celkem pozitivní. Nyní jsem obdržel vyúčtování, kde je uvedena zcela jiná (vyšší) částka. Po reklamaci na prodejně se personál (který smlouvu uzavíral) vymlouvá, že k úpravě smlouvy není kompetentní, že cena ve vyúčtování je standardní (ač mi byla nabízena cena výrazně nižší), že předá reklamaci kamsi výš atd. Čas běží, dochází mi trpělivost. Prosím o radu, na koho se obrátit, protože komunikace s personálem pobočky je ztráta času. Vím, že jsem si situaci zavinil z velké části sám, tím, že jsem smlouvu před podpisem nepřečetl, ale neměl jsem důvod nevěřit. Při vyslovení nabídky se mnou byla má manželka a dosud nezletilý syn, kteří by případně mohli dosvědčit pravdivost mých tvrzení ohledně smlouvané ceny. Za případné rady předem díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rada pro příště: používat kredit, tam podobné podvody nehrozí (jediné nebezpečí je nevýhodný počáteč… nový
mámat 21.02.2018 11:46
mámat
Tak znovu navštiv místní pobočku,požádej o vytištění a předání smlouvy,kterou jsi nedostal a zároveň… nový
Karel04 21.02.2018 15:34
Karel04
A ještě jedna věc-pokud při podpisu smlouvu nepředložili nebo klienta s jejím obsahem neseznámili a… nový
Kurt 21.02.2018 16:24
Kurt
Tak to máš pravdu,to jsem nějak nedomyslel,že to bylo přímo u nich.Takže to neplatí a tazateli se om… nový
Karel04 21.02.2018 19:04
Karel04
Každopádně ta smlouva jistě zrušit lze a výpovědní lhůta nesmí být delší než 30 dnů, přičemž den pod… nový
Kurt 21.02.2018 22:46
Kurt
Když vezmu, že 10 dnů měli na zařízení přípojky, dalších 10 dnů bezplatného připojení jako "dárek",… nový
BigBambula 23.02.2018 04:30
BigBambula
A co brání tomu smlouvu vypovědět teď? nový
Karel04 23.02.2018 06:31
Karel04
Nomen omen, že? To je výpovědní lhůta, tedy lhůta od podání výpovědi do ukončení smlouvy a ne od uza… poslední
Kurt 23.02.2018 08:54
Kurt

Rada pro příště: používat kredit, tam podobné podvody nehrozí (jediné nebezpečí je nevýhodný počáteční tarif třeba u Předpladenky a samoobnovující se balíčky)

U vodafonu jsou to asi stejní sígři. Jednak zaplacené peníze neradi vrací (radši nechají jako přeplatek). Když mi přišlo vyúčtování vyšší ,které odpovídadlo, jako jako kdybych měl aktivovaný i internet v měsíci, kdy už jsem ho dávno neměl, až po 2. návštěvě se to pohnulo správným směrem, celé to trvalo asi přes měsíc, než přišlo opravné vyúčtování, šlo o pětistovku.
Postup:

1. Nejdřív chtějí vědět číslo zákazníka, aby věděli, co se řeší a byc věděli, jak se ho pokusit obalamutit
2. Pak se snaží lhát, že vyúčtování je vlastně správně, například, že ta částka je za předminulý měsíc, přitom, argumentace je naprostý nesmysl.
3. Pak když je člověk opraví a logicky dokáže, že když už měl vyúčtování vystavené správně na minulý měsíc a že si to ještě před koncem vypl, že další měsíc je vyúčtovaný neopravávněně, protože to vůbec aktivní neměl jsem, a že je to i logu "změn", kdy jsem si co vypl před koncem období, se svolí, "že to pošlou na reklamační", že by měla přijít oprava za pár dní.
4. Ale nechají to hnít
5. Přijdu podruhé, že už je to měsíc, a nic se nestalo, holka co to řeší se radí skolegou a šeptem se ho ptá "a tys to tam zadával"? Naštěstí není nutné znova popisovat problém
6. Pak zázračně přijde po 3 dnechSMS, žže byla zadána reklamace a že se projeví v příštím vyúčtování, nakonec neoprávněněně účtovaný měsíc smažou.

Tak znovu navštiv místní pobočku,požádej o vytištění a předání smlouvy,kterou jsi nedostal a zároveň se zeptej na podmínky ukončení celé smlouvy z důvodu neslnění jejich slibů.Prostě že odcházíš k jinému poskytovateli.Možná pak nabídnou i lepší cenu,jako to běžně dělají když chce někdo odejít.
A ještě jedna věc-pokud při podpisu smlouvu nepředložili nebo klienta s jejím obsahem neseznámili a zároveň ho výslovně neupozornili na možnost odstoupení do 14 dnů po podpisu,tak se tato možnost odstoupení bez udání důvodu prodlužuje o rok,tj.celkem na 1 rok+14 dní.Výhoda je,že máš svědka toho jednání.Odstoupení je pak nutné podat písemně.
Takže bych si rovnou připravil napsané odstoupení,vlítnul tam na ně a buď sníží cenu,nebo končíš.Kdyby se dotyčný nebo jiný mladík cukal,že to odstoupení asi nejde,zeptej se ho na jméno,že se informuješ na jejich centrále,zda má pravdu.A třeba to pak najednou půjde.

A ještě jedna věc-pokud při podpisu smlouvu nepředložili nebo klienta s jejím obsahem neseznámili a zároveň ho výslovně neupozornili na možnost odstoupení do 14 dnů po podpisu

Kde je legislativně zakotvena možnost odstoupit do 14 dnů od smlouvy o poskytování služeb uzavřené na prodejně, jestliže s jejím plněním již bylo započato?

Když vezmu, že 10 dnů měli na zařízení přípojky, dalších 10 dnů bezplatného připojení jako "dárek", pak měsíc standardního připojení a až po něm vyúčtování, při kterém bylo možné zjistit, že částka ve vyúčtování nesedí, je jasné, že 30 dnů nebylo možné stihnout...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru