Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jméno a telefon je asi tak maximum, co jsem ochotný e-shopu pro osobní vyzvednutí dát. Ale i to pova…
ml1 11.04.2022 13:24
ml1
ty si ale kvalitny idiot :) LOL. Typicky cechacek. namiesto toho, aby si vazil pracu ludi v e-shope,…
fallon (nereg.) 12.04.2022 09:13
fallon (nereg.)
Vazeny madare, eshopu je do jmena a adresy zakaznika akorat tak kulove, pokud na ni nechce dorucovat…
re4zon 12.04.2022 18:09
re4zon
Tak nenakupuj přes eshop a jdi nakupovat do kamenné prodejny - tam budou chtít maximálne pin při pla…
Kachlík 12.04.2022 22:19
Kachlík
To je sice hezky, ale uvedom si, ze ne kazdy bydli ve meste, kde maji veskere zbozi v kamennych prod…
RedMaX 12.04.2022 23:15
RedMaX
No tak si musíš najít e-shop, který vyhovuje tvým požadavkům. Co máš za problém ? To je jako bych si… nový
Araneus84 13.04.2022 21:44
Araneus84
dneska píšu něco ve smyslu "výdejní místo Praha 5 15000" To není zrovna chytré. Nedošlo ti, že tře…
Karel04 12.04.2022 11:28
Karel04
To uznávám, to by nebylo chytré. No stejně je důležitější, co tam naklikám, jako výdejní místo než "…
ml1 12.04.2022 18:00
ml1
"že můžu své peníze utratit i jinde (není zase úplně běžné, aby e-shop měl na nějaké zboží monopol).… nový
Araneus84 13.04.2022 21:50
Araneus84
Záleží na obchodních podmínkách. I kdyby to bylo v rozporu s OP, tak pokud objednávku zpracují a vyz… poslední
ST 18.04.2022 23:16
ST

Jméno a telefon je asi tak maximum, co jsem ochotný e-shopu pro osobní vyzvednutí dát. Ale i to považuju za zbytečné.
Úplně nejvtipnější je "doručovací adresa" jakoby nevěděli, kde mají své výdejní místo. Dřív jsem to poctivě hledal na stránkách obchodu, dneska píšu něco ve smyslu "výdejní místo Praha 5 15000"
Podle mě ani to jméno pro realizaci obchodu neni potřeba (a podle GDRP by ho tedy neměli vyžadovat). Telefon nebo e-mail dejme tomu, nějak musí dát najevo, že je objednávka připravená, ale jestli pro Nováka nebo Svobodu je přece úplně jedno.

Jak je to s reklamací je otázka, ale taky nechápu, k čemu by to mělo být potřeba.

ty si ale kvalitny idiot :) LOL. Typicky cechacek. namiesto toho, aby si vazil pracu ludi v e-shope, sedi si doma na prdeli v prdelakove, klika si lenivou rukou kam len chce, nemusi zdvihnut lenivu rit a ist do obchodu, ale nie, podme s nimi vyjebat, nedam im ani meno, ani adresu, nech su radi, ze sa im ja, baron a vladca sveta, uracim zdelit kam to chcem dorucit, na ake vydajne miesto :) a zacne sa ohanad GDPR :) takyto ludia ako ty ma velmi bavia. ziadna slusnost a poctivost, nie, len ako s nimi vysrat aby som dostal co chcem. ale to je nasa mentalita, s tym sa zial neda nic robit a je to smutne. a este sa bude bit do prs, ze on nic ako meno vypisovat nebude. neviem si predstavit napriklad japonca takto vobec zmyslat a uvazovat.

Vazeny madare, eshopu je do jmena a adresy zakaznika akorat tak kulove, pokud na ni nechce dorucovat. Neumoznit objednat bez zadani osobnich udaju je VYHRADNE lenost, pripadne neschopnost. U nekterych pak i snaha o kseft s osobnimi udaji. K tomu, aby slo o objednat i bez udaju je totiz potreba mit trochu chytrejsi formular a databazi + dalsi procesy. A nevim, proc by si mel zakaznik nekoho vazit. Obchod si ma vazit zakaznika, ten ho zivi, ne naopak. Takovym jako ty bych dal pri nakupu housky v krame vyplnit formular, mozna bys pak pochopil v cem je pointa.

To je sice hezky, ale uvedom si, ze ne kazdy bydli ve meste, kde maji veskere zbozi v kamennych prodejnach. Naopak v mnohych mestech jsi rad, kdyz tam jsou potraviny a drogerie. Chces-li cokoli jineho, muze byt eshop jedinou dalsi schudnou cestou.

No tak si musíš najít e-shop, který vyhovuje tvým požadavkům. Co máš za problém ? To je jako bych si chtěl koupit auto a rozčiloval jsem se, že mi ho někdo nechce prodat za cenu, kterou si já určím...
Proč by měly soukromé e-shopy řešit za své peníze tvé požadavky ? Z jakého důvodu ?
Pokud máš pocit, že tím porušují zákon, tak podej podnět k ČOI, ÚOOÚ nebo přímo policii.

dneska píšu něco ve smyslu "výdejní místo Praha 5 15000"

To není zrovna chytré. Nedošlo ti, že třeba výdejních míst Zásilkovny nebo balíkoven mohou být v Praze 5 desítky? Až to někam pošlou, tak se zase budeš rozčilovat, že to máš moc daleko, nedá se tam zaparkovat nebo mají blbou otevírací dobu.

To uznávám, to by nebylo chytré. No stejně je důležitější, co tam naklikám, jako výdejní místo než "doručovací" adresa, která je v takovém případě zbytečná, ba co víc zavádějící (pokud napíšu svoji poštovní adresu, neni to přece adresa doručovací, že; tu doručovací vědi na základě toho, co jsem vybral) jen jsem chtěl poukázat na paradox naprosté většiny obchodů. Některé tam mají "fakturační" adresu, to je už lepší, ovšem potom je potřeba zaškrtnout, že doručovací adresa je jiná, což tam taky většinou bývá, aby mi to neposílali domu a nechtěli doplatit poštovné.
Dal jsem prahu 5 jako příklad, přes zásilkovnu jsem snad ještě ani nenakupoval, což je s podivem, no prostě to nikdy tak nevyšlo, ale několik podobných sítí jsem využil (občas bývají ta výdejní místa zajímavá, třeba prodejna postelí nebo květinářství). Většinou vybírám výdejní místo obchodu a těch bývá pětapůl a většinou to bývá nejlevnější varianta, často zadarmo.
Neberte to jako osobní útok na e-shopy nebo jejich zaměstnance, jo taky jsem si párkrát vyslechnul přednášku, proč tam nenapíšu prostě normální údaje (jméno, e-mail a telefon většinou uvádím, víc snad neni potřeba a mohlo by se to obejít i bez toho jména), že číslo bot a domu přece potřebují a že příště takovou objednávku rovnou zahazujou, tož jsem si pomyslel něco o tom, že můžu své peníze utratit i jinde (není zase úplně běžné, aby e-shop měl na nějaké zboží monopol).

Poslední dobou mi to docela usnadňuje prohlížeč, který za mě ty nesmysly vyplní z toho, co si pamatuje.

Samozřejmě pokud objednávám zboží domu, to je něco jiného, tam je moje adresa samozřejmě potřebná. Ale pokud jde o výdejní místo, je naprosto zbytečná.

Záleží na obchodních podmínkách.
I kdyby to bylo v rozporu s OP, tak pokud objednávku zpracují a vyzvou k odběru, nic nebrání hotovostní platbě na místě. Dříve byly anonymní objednávky zcela běžné. Až snahy o fízlování zákazníků daly za vznik novodobým sviňským praktikám.

Prakticky vzato, co umožňuje objednávkový formulář, to prodávající akceptuje.
Takže směle do toho...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru