Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Alza - odstoupení od smlouvy bez udání důvodu do 14 dnů

Dobrý den,

Koupil jsem robotický vysavač za cca 3 tisíce, po testu jsem ale zjistil že vysává s prominutím na hovno a svou funkci prakticky neplní. Rozhodl jsem se ho vrátit ale žádost mi byla zámitnuta, ztrácím nárok na odstoupení od smlouvy v 14 denní lhůtě protože zboží již bylo rozbaleno a použito i přesto že produkt neplní svou funkci nebo se proti rozhodnutí můžu bránit?

Řešení:

Okay, přesně toto jsem udělal, hodinu na to (teď) mi bylo voláno z Alzy s tím že mě měli informovat o možnosti vratky poníženou o storno poplatek (něco přes 300). Což jsem informován ale nebyl...
Vtipné jak stačí pohrozit ČOIkou a už to kmitá...
Děkuji moc za rady a problém je vyřešen.

Problém vyřešen ale nejsem přihlášen, pokud to tu nějaký admin uvidí tak vlákno může klidně označit za vyřešené.

Předmět Autor Datum
Odvolal bych se na znění jejich obchodních podmínek, podle kterých nemohou odstoupení zamítnout, jen…
Karel04 06.09.2024 18:00
Karel04
A bylo to koupeno přes eshop nebo přímo na prodejně? Ve druhém případě takový nárok není.
Wikan 06.09.2024 19:03
Wikan
Eshop, vyzvednuto v Alza boxu
asdfasfas 08.09.2024 15:22
asdfasfas
Zamitnuta proc?
re4zon 06.09.2024 20:36
re4zon
bez uvedení důvodu
asdfasfas 08.09.2024 15:22
asdfasfas
No tak jim napis, at ten duvod uvedou. A at si dobre rozmysli, jestli na to maji narok, jinak to pre…
re4zon 08.09.2024 15:33
re4zon
Okay, přesně toto jsem udělal, hodinu na to (teď) mi bylo voláno z Alzy s tím že mě měli informovat… poslední
asdfasfas 08.09.2024 19:36
asdfasfas
Postupuj podle jejich obchodních podmínek, 7.bod: 7. Stížnosti aneb jak řešit spory s Alzou 7.1. Zá…
Karel04 08.09.2024 18:05
Karel04

Odvolal bych se na znění jejich obchodních podmínek, podle kterých nemohou odstoupení zamítnout, jen posoudit opotřebení či znečištění a vyčíslit náklady. Nějaký zákaz rozbalení je nesmysl, ta 14 denní lhůta právě slouží k vyzkoušení zboží, takže je nutné vybalit a zapnout. Zkuste to trochu vyčistit, ať nemají moc námitek. A před odesláním vše nafotit.
https://www.alza.cz/obchodni-podminky-art10.htm#odstoupeni-od-smlouvy - bod 6

Zboží by mělo být nepoškozené, nepoužívané a čisté, včetně veškerého příslušenství, které jste k němu obdrželi. Pokud je to možné, zboží by mělo být vráceno v originálním obalu.
V případě, že vrátíte zboží poškozené, poškrábané, či s jinými známkami opotřebení, můžeme vám vracenou kupní cenu zboží ponížit o částku, která odpovídá takovému opotřebení.

No tak jim napis, at ten duvod uvedou. A at si dobre rozmysli, jestli na to maji narok, jinak to predas coi a pravnikovi. Nejak to sikovne naformuluj, ze je to v jejich zajmu, at nejsi za blbce a zaroven at to vypada, ze si nenechas srat na hlavu. Pripadne to dej na vasestiznosti.cz, tam pokud vim celkem reaguji.

Okay, přesně toto jsem udělal, hodinu na to (teď) mi bylo voláno z Alzy s tím že mě měli informovat o možnosti vratky poníženou o storno poplatek (něco přes 300). Což jsem informován ale nebyl...
Vtipné jak stačí pohrozit ČOIkou a už to kmitá...
Děkuji moc za rady a problém je vyřešen.

Problém vyřešen ale nejsem přihlášen, pokud to tu nějaký admin uvidí tak vlákno může klidně označit za vyřešené.

Postupuj podle jejich obchodních podmínek, 7.bod:

7. Stížnosti aneb jak řešit spory s Alzou
7.1. Záleží nám na tom, abyste byli s Alzou spokojeni. A pokud se nám něco nepovede, tak se k situaci postavíme čelem. I když je pro nás zákazník na prvním místě, nemůžeme bohužel ani při sebelepším fungování vyloučit, že dojde k výjimečnému pochybení našeho zaměstnance. Pro co nejrychlejší vyřešení vaší stížnosti máme nastavený interní proces, v rámci kterého rychle přezkoumáváme stížnosti našich zákazníků.
7.2. První krok
Zákaznická linka nonstop: +420 225 340 111 nebo elektronicky přes náš kontaktní formulář.
7.3. Druhý krok
Tým pro stížnosti, kterému můžete napsat přes tento kontaktní formulář.
Pro řešení v rámci druhého kroku se prosím vždy nejprve odkažte na původně řešený případ, označený v rámci komunikace jako „CCT“ + číslo případu.
7.4. Třetí krok
Pokud stížnost nevyřešíme k vaší spokojenosti, pak lze tyto spory řešit také mimosoudní cestou. V takovém případě můžete jako spotřebitel (nesmí jít o nákup „na IČO“) kontaktovat subjekt mimosoudního řešení sporu, kterým je například Česká obchodní inspekce či spor řešit on-line prostřednictvím k tomu určené ODR platformy. V případě záležitostí týkajících se nahlášení protiprávního obsahu dle čl. 11 VOP se můžete obrátit na kterýkoliv subjekt mimosoudního řešení sporů, jež byl certifikován Českým telekomunikačním úřadem jakožto koordinátorem digitálních služeb.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru