Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pracovní smlouva otázka

Dobrý den, chci se zeptat, zda je nutné podepsat každou stranu pracovní smlouvy? Zaměstnavatel chce změnit adresu pracoviště se kterou já nesouhlasím, ovšem ve smlouvě má napsanou jasně danou adresu + formulaci (+v pardubicích přidružená pracoviště) což v podstatě souhlasí. Podepsal jsem 2x strany pracovní smlouvy, ale tohle do ní nepatřilo. Je možné tuto stranu degradovat? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud si do smlouvy pripsal neco, co tam puvodne nebylo, je to neplatne. Navic falsovani s umyslen z…
re4zon 13.02.2020 17:14
re4zon
V pracovní smlouvě mám jasně danou adresu výkonu práce(která už není platná), plat, + další údaje a…
Richard92 13.02.2020 17:22
Richard92
Ono je v důsledku úplně jedno, co je kde napsané. Zaměstnavatel po vás něco chce, co se vám nelíbí.… nový
jirka44 13.02.2020 18:11
jirka44
Legálně se mě asi jen tak nezbaví. Pracoviště už změnil, aniž by zaměstnanci podepsali dodatek o jeh… nový
Richard92 13.02.2020 18:24
Richard92
Dodatek chce asi uzavřít kvůli změně místa výkonu práce, to je snad normální. nový
karel 13.02.2020 18:15
karel
To právě že není uplně normální, psal jsem to už nahoře. V pracovní smlouvě uvedl zaměstnavatel adre… nový
Richard92 13.02.2020 18:22
Richard92
To je přece úplně jedno, jaké adresy má napsané v nějakém listu. Změna místa výkonu povolání se řeší… nový
karel 13.02.2020 18:28
karel
Najskôr si prečítaj, čo má OBSAHOVAŤ pracovná zmluva. Ak sa niečo dopisuje k existujúcej pracovnej z… poslední
yYy 20.02.2020 20:51
yYy
Jestli tam má opravdu povinosti vyplívající,tak ať si to nechá přeložit do češtiny. nový
Karel04 13.02.2020 21:25
Karel04

Pokud si do smlouvy pripsal neco, co tam puvodne nebylo, je to neplatne. Navic falsovani s umyslen ziskat prospech je podvod, coz je v pripade prokazani trochu vetsi problem nez vyjebavani se zamestnancem. Prepokladam, ze puvodni smlouvu mate. Jestli vas chce prevelet jinam a vy s tim nesouhlasite, musi vam puvodni pracoviste ponechat nebo vas propustit s odstupnym. Nicmene pokud ma ostrejsi lokty nez vy, zbavi se vas tak jako tak.

V pracovní smlouvě mám jasně danou adresu výkonu práce(která už není platná), plat, + další údaje a pak mám ještě jeden soubor 3x listů ="Práva a povinosti vyplívající z pracovního poměru uzavřeného 33 odst.1 zák.práce" a tam má zaměstnavatel najednou místo výkonu práce: adresa/město+ kraj :D, nedává to smysl. Je tento dokument platný nebo jen pracovní smlouva? Jinak v tom případě nechápu proč po mě chce podepsat dodatek o změně pracoviště. Díky :D

Ono je v důsledku úplně jedno, co je kde napsané. Zaměstnavatel po vás něco chce, co se vám nelíbí. Takže máte na výběr, buďto na to přistoupit nebo si hledat práci jinde. Protože i když by bylo právo na vaší straně, zaměstnavatel si vždycky najde důvod jak se vás legálně zbavit.

To právě že není uplně normální, psal jsem to už nahoře. V pracovní smlouvě uvedl zaměstnavatel adresu U bratří..., kterou změnil, ale i s pracovní smlouvou jsem zároven podepsal ještě list :práva a povinosti zaměstnance a tam má uvedené adresy jiné+ tu novou adresu, která se změnila. Proč potom chce uzavřít dodatek o změně pracoviště, když to už má v tomhle listu? Není ten list v rozporu se zákonem, protože tam tyto udaje nepatří?

Najskôr si prečítaj, čo má OBSAHOVAŤ pracovná zmluva.
Ak sa niečo dopisuje k existujúcej pracovnej zmluve - napr. preradenie, zmena pracovistka a pod. robí sa to ako Dodatok k pracovnej zmluve. To tam musí byť uvedené, aby bolo jasné, že to PATRÍ k pôvodnej pracovnej zmluve.
Ten list - Povinnosti a práva zamestnanca - to možeš podpísať, ale nie je to súčasťou pracovnej zmluvy! Nie je to žiadny dodatok, príloha. Tým dáva najavo, že tieto uvedené veci sú platné na UVEDENOM pracovisku. Ale pokiaľ ti nedá dodatok k pracovnej zmluve, kde bude uvedené nove miesto výkonu práce - tak ten slint, čo ti dal, je vhodný akurát tak na vytretie zadnice!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru